Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Az általános, alapokokon...

Az általános, alapokokon kívül, mi okozhatja vajon még ezt? Már kezdek nagyon, de nagyon kiakadni.

Figyelt kérdés
Röviden megpróbálom összefoglalni. Elöljáróban, légyszi, ne írjátok, hogy menjünk orvoshoz stb., már megtörtént 3szor az elmúlt 10 napban, és megyünk újra hétfőn, ha nem változik a helyzet. Szóval, másfél éves kislányommal 12 napja nincs valami rendben széklet terén. Napi 2-3szor kakil, nincs hasmenése, de fura, laza a széklete. Hol csak az állaggal van bajom, mert színre és szagra olyan, mint a normális, csak laza nagyon (krémes, masszás, mint a megolvadt csoki), vagy pedig folyós/vizes, sárgásbarna és darabos (hurutos), valamint nagyon büdös, savanyú szagú. Ezek válogatják egymást. Ezen kívül semmi tünet. Nem piros a torka, nem lázas (és nem is volt ebben a másfél hétben), nem náthás, nem köhög, tüdeje és hasa negatív (nem puffadt). Székletlabor is negatív volt a héten (rotára, kalicire, adenora nézték). Normaflore, Smecta nem segít. Krumpli, rizs, banán, kakaó nem fogja meg. Bármit csinálok, nem változik semmi. Rosszabb sem lesz, de jobb sem. Kedve jó, virgonc, eleven és vidám. Ugyanúgy eszik, iszik, mint eddig, bár, kicsit többet eszik, de a doki szerint azért, mert bármi is az oka a bélhurutnak, az mindig felszívódási problémával jár. Foga nem jött újabb ebben a 12 napban, nem is látom úgy, hogy készülődne valami, bár ettől még lehet persze. Ma úgy örültem, mert tegnap délelőtt óta nem volt széklet egészen ma estig, azt hittem már vége, mire késő délután és este is produkált egyet a fentebb leírtak szerint. Az egyik csak állagra volt fura, a másik már gáz volt megint. Más síkideg vagyok, nem tudom mit csináljak, bízom benne, hogy hátha van itt valaki, akinek volt hasonló, és tudja az okát. Előre is köszönöm a válaszokat.
2010. szept. 11. 22:34
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a cikket is, ez egy kicsit megnyugtatott. Valóban, egyébként, némelyik széklete olyan, mintha csak félig meddig emésztett volna meg dolgokat. Igazából csak az okot nem találom/értem, de lehet, hogy elsiklottam valami felett, és csak Én hiszem, hogy nem változott semmi az étkezésében, nem tudom.
2010. szept. 11. 23:08
 12/21 anonim ***** válasza:
22:51-es vagyok. Köszi a választ és a másik válaszolónak a linket. Éppen akartam írni,hogy nálunk is szokott lenni darabos széklet, a kukoricát pl mindig viszontlátom a kakiban.:-)Neki is volt,hogy kicsapta a kaki a fenekét,és már volt hogy hiába kentem sudokremmel,nem múlt el,már vakarta is, de aztán a doki írt fel kenőcsöt ami pár nap után gyönyörűen helyre hozta.
2010. szept. 11. 23:09
 13/21 anonim ***** válasza:

amikor nálunk ilyen tünetek voltak, akkor mindig fog lett a vége, és a kibújás után egycsapásra megszűnt a kaki-baj.

az ecsetelőn kívül nekünk az vált be amikor ez a savas kaka kicsípte és néha már tényléeg sebes volt, hogy nem törölgettem, hanem kézmelegnél egy árnyalttal hűvösebb vízzel lemostam, hagytam megszáradni és utána kentem. nekünk amúgy a bepanthen és a neogranormon felváltva jött be, de ez biztos bőrfüggő is.

szerintem amíg a laobork nem mutatnak vmi kórosat addig a doki nemigen fogja izgatni magát, főleg, hogy a kedélye jó maradt a kislányodnak. annakidején a mi dokink azzal nyugtatott, hogy ha felszívódási/emésztési probléma állna a háttérben, akkor már a gyomorban/belekben lévő cucc is kellemetlen érzetet okozna a babának, szelek, hasgörcs, stb... de ha jól értem akkor náltok nincs ilyen tünet.

én is a fogzásra tippelek. főleg, hogyha a rágókról van szó. Attól, hogy nem duzzadt v érzékeny az ínye, a mélyben már mocoroghatnak...

esetleg hasfogó ételként kipróbálhatod a gesztenyét is, vagy almát reszelve és levegőn megbarnulva odaadni (mézzel megcsurgatva isteni és könnyen felszívódó tápanyag). nekünk mind2 gyreknek fogta a hasát a pufi-kuki (nemot mi az igazi neve), meg az összes ilyen puffassztott cucc, kölesgolyó és társai.

ha gondolod és téged megnyugtatna egy szakszerűbb kivizsgálás, akkor kérd meg a dokitokat, hogy adjon beutalót gasztroenterológiára.

én drukkolok, h semmi komolyabb baj ne legyen, mint egypár makrancos fog :)

2010. szept. 11. 23:11
 14/21 A kérdező kommentje:
Szia utolsó, hú, most eszembe jutott, hogy hasgörcs ugyan nincs, de a kisasszony rengeteget pukizik, óriásiakat, és szinte annyira erőlködik egy puki előtt olykor-olykor, mintha minimum szorulása lenne. Nem hiszem, hogy nagyon kellemetlen neki, mert jókat röhög magán, miután nyom egy pukit, de ez is fura. De Én is nagyon bízom a fogdologban. És nagyon kíváncsi vagyok, mit reagál a dokink hétfőn, ha nem változik a helyzet széklet téren.
2010. szept. 11. 23:16
 15/21 anonim ***** válasza:

Szia.

Előttem már majdnem mindent elmondtak, és tény,hogy az orvos amíg nem lát komoly bajra utaló dolgot,akkor nem igen fog aggódni.Szerintem is amúgy a foga lesz a gond, általában az szokott ilyesmit okozni.De ha ez nem nyugtat meg akkor vidd el a gasztroenterologiára, habár sztem ha nem mondasz más panaszt ezeken kívül a laboron kívül ők sem fognak semmit javasolni.

Székletfogónak viszont szerintem kétségtelenül az étcsoki(70-80%-os, nem a bóvli) a legjobb,ami kapható. Próbáld ki,hogy adsz a kislányodnak egy kisebb kockával valamelyik étkezés után,hadd rágcsálja el. A többi panaszt nem tudom elmúlasztja e,de a hí székleten tuti segít. Majd írd meg,hogy ha van változás.Jobbulást a kishölgynek=)

2010. szept. 11. 23:25
 16/21 A kérdező kommentje:
Rendben, mindenképpen megírom, ha kiderül valami, vagy megszűnik ez az állapot. Köszönöm a segítséget és a tippeket, ezt az étcsoki dolgot kipróbálom. Na megyek aludni, manóm már 9 óta alszik, 7-8 között kelni fog, ahogy mindig (szerencsére az alvásra nincs hatással ez az egész), nekem is van még esélyem aludni vagy 8 órát. :-) Jó éjt mindenkinek!
2010. szept. 11. 23:30
 17/21 anonim ***** válasza:

Szia!

A most 2 éves fiammal tavasszal ugyanez a probléma volt, sokszor napi 3-6 széklet, hasmenés (nem a spriccelős, csak az állaga lett más), úgy nézett ki néha hogy elmúlik, aztán persze kezdődött előlről és ez így ment 8 hétig.Se a diétáztatás, se a probiotikumok (3 félét próbátunk) nem használt. Én is már teljesen kikészültem, hogy vajon mi baja van, tejallergia, lisztérzékenység... (Ráadásul ő ekcémás is, úgyhogy benne van a pakliban az ételérzéenység is).

8 hét után végre eljutottunk a II-es gyerekklinika gasztroenterológiájára.Előtte viszont telefonon azt mondták mikor időpontot kértünk, hogy addig is tartsunk szigorú tejfehérjementes diétát (adalékanyagokat is nézni kellett mindenben).4 hétig tartottuk a diétát és nem változott semmi, úgyhogy a kórházban rögtön ki is zárták a tejfehérje allergiát.A klinikán csináltak tejcukor terhelést és vérvizsgálatot egyéb ételérzékenységekre is és minden negatív lett. A doki nekünk is ezt a totyogók hasmenését mondta és hogy akkor menjünk vissza ha elkezdene fogyni (ill. ha nem gyarapszik rendesen a súlya) vagy ha 4 éves korában is fennáll még ez a probléma.

Azóta mondjuk visszaállt napi 1 -2 normális kakira, mert vasat szed, de még most is van néha hasmenés ha olyat eszik (pl sok zöldség), ja és a kukorica, borsó neki is szinte úgy jön ki mint ahogy bement :) Hogy mi lesz, ha abbhagyjuk a vasat, azt nem tudom.

Szerintem azért vizsgáltasd ki te is, hogy megnyugodj, de valószínű hogy nálatok sincs semmi komoly.

Bocs, hogy ilyen hosszú lettem.

2010. szept. 12. 08:46
 18/21 anonim ***** válasza:

14 hónapos a kisfiam, és neki is laza a széklete. Nincs hasmenése, csak laza, és sokszor van egy nap, legalább 3-szor, és elég sok, reggelre van hogy a háta közepéig kakás lesz :) De mivel más egyéb baja nincs, jókedvű és gyarapszik, én arra gondoltam, hogy a sok gyümölcstől zöldségtől van. De ezek szerint lehet hogy a totyogósok hasmenése. (eddig még nem hallottam erről)

Viszont a kukorica a mi székletünkben is ott van, csak mi nem nézegetjük meg a klotyóban :) de a kukoricát nem tudjuk megemészteni, kijön úgy ahogy van.

2010. szept. 12. 23:12
 19/21 A kérdező kommentje:
Sziasztok. Nem akarom elkiabálni, de tegnap délután óta nincs "hasmenés". Tegnap reggel vettem Bonolact Pro-Kid-et, a reggeli tápszerbe így már került, ma reggel is egy újabb adag, és tegnap délután óta összesen 2 kaki volt, és normálisnak tűnt. Ma el sem mentünk újra a dokihoz, csak felhívtam, abban maradtunk, hogy várunk pár napot, hogy marad-e így a dolog, és csak akkor megyünk vissza, ha megint hasmenésbe fordul a dolog. Hát most nagyon reménykedek, hogy ennyi volt. Nem tudom, hogy a probiotikum segített-e ilyen gyorsan, vagy amúgy is rendeződött volna a helyzet, lényeg, hogy alakulgatunk az elmúlt két nap alapján. Viszont még mindig nem látok új fogat.
2010. szept. 13. 22:20
 20/21 A kérdező kommentje:
Hurrá! Ma is rendben voltunk. :-)
2010. szept. 14. 22:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!