Az általános, alapokokon kívül, mi okozhatja vajon még ezt? Már kezdek nagyon, de nagyon kiakadni.
amikor nálunk ilyen tünetek voltak, akkor mindig fog lett a vége, és a kibújás után egycsapásra megszűnt a kaki-baj.
az ecsetelőn kívül nekünk az vált be amikor ez a savas kaka kicsípte és néha már tényléeg sebes volt, hogy nem törölgettem, hanem kézmelegnél egy árnyalttal hűvösebb vízzel lemostam, hagytam megszáradni és utána kentem. nekünk amúgy a bepanthen és a neogranormon felváltva jött be, de ez biztos bőrfüggő is.
szerintem amíg a laobork nem mutatnak vmi kórosat addig a doki nemigen fogja izgatni magát, főleg, hogy a kedélye jó maradt a kislányodnak. annakidején a mi dokink azzal nyugtatott, hogy ha felszívódási/emésztési probléma állna a háttérben, akkor már a gyomorban/belekben lévő cucc is kellemetlen érzetet okozna a babának, szelek, hasgörcs, stb... de ha jól értem akkor náltok nincs ilyen tünet.
én is a fogzásra tippelek. főleg, hogyha a rágókról van szó. Attól, hogy nem duzzadt v érzékeny az ínye, a mélyben már mocoroghatnak...
esetleg hasfogó ételként kipróbálhatod a gesztenyét is, vagy almát reszelve és levegőn megbarnulva odaadni (mézzel megcsurgatva isteni és könnyen felszívódó tápanyag). nekünk mind2 gyreknek fogta a hasát a pufi-kuki (nemot mi az igazi neve), meg az összes ilyen puffassztott cucc, kölesgolyó és társai.
ha gondolod és téged megnyugtatna egy szakszerűbb kivizsgálás, akkor kérd meg a dokitokat, hogy adjon beutalót gasztroenterológiára.
én drukkolok, h semmi komolyabb baj ne legyen, mint egypár makrancos fog :)
Szia.
Előttem már majdnem mindent elmondtak, és tény,hogy az orvos amíg nem lát komoly bajra utaló dolgot,akkor nem igen fog aggódni.Szerintem is amúgy a foga lesz a gond, általában az szokott ilyesmit okozni.De ha ez nem nyugtat meg akkor vidd el a gasztroenterologiára, habár sztem ha nem mondasz más panaszt ezeken kívül a laboron kívül ők sem fognak semmit javasolni.
Székletfogónak viszont szerintem kétségtelenül az étcsoki(70-80%-os, nem a bóvli) a legjobb,ami kapható. Próbáld ki,hogy adsz a kislányodnak egy kisebb kockával valamelyik étkezés után,hadd rágcsálja el. A többi panaszt nem tudom elmúlasztja e,de a hí székleten tuti segít. Majd írd meg,hogy ha van változás.Jobbulást a kishölgynek=)
Szia!
A most 2 éves fiammal tavasszal ugyanez a probléma volt, sokszor napi 3-6 széklet, hasmenés (nem a spriccelős, csak az állaga lett más), úgy nézett ki néha hogy elmúlik, aztán persze kezdődött előlről és ez így ment 8 hétig.Se a diétáztatás, se a probiotikumok (3 félét próbátunk) nem használt. Én is már teljesen kikészültem, hogy vajon mi baja van, tejallergia, lisztérzékenység... (Ráadásul ő ekcémás is, úgyhogy benne van a pakliban az ételérzéenység is).
8 hét után végre eljutottunk a II-es gyerekklinika gasztroenterológiájára.Előtte viszont telefonon azt mondták mikor időpontot kértünk, hogy addig is tartsunk szigorú tejfehérjementes diétát (adalékanyagokat is nézni kellett mindenben).4 hétig tartottuk a diétát és nem változott semmi, úgyhogy a kórházban rögtön ki is zárták a tejfehérje allergiát.A klinikán csináltak tejcukor terhelést és vérvizsgálatot egyéb ételérzékenységekre is és minden negatív lett. A doki nekünk is ezt a totyogók hasmenését mondta és hogy akkor menjünk vissza ha elkezdene fogyni (ill. ha nem gyarapszik rendesen a súlya) vagy ha 4 éves korában is fennáll még ez a probléma.
Azóta mondjuk visszaállt napi 1 -2 normális kakira, mert vasat szed, de még most is van néha hasmenés ha olyat eszik (pl sok zöldség), ja és a kukorica, borsó neki is szinte úgy jön ki mint ahogy bement :) Hogy mi lesz, ha abbhagyjuk a vasat, azt nem tudom.
Szerintem azért vizsgáltasd ki te is, hogy megnyugodj, de valószínű hogy nálatok sincs semmi komoly.
Bocs, hogy ilyen hosszú lettem.
14 hónapos a kisfiam, és neki is laza a széklete. Nincs hasmenése, csak laza, és sokszor van egy nap, legalább 3-szor, és elég sok, reggelre van hogy a háta közepéig kakás lesz :) De mivel más egyéb baja nincs, jókedvű és gyarapszik, én arra gondoltam, hogy a sok gyümölcstől zöldségtől van. De ezek szerint lehet hogy a totyogósok hasmenése. (eddig még nem hallottam erről)
Viszont a kukorica a mi székletünkben is ott van, csak mi nem nézegetjük meg a klotyóban :) de a kukoricát nem tudjuk megemészteni, kijön úgy ahogy van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!