Nem tudom a 17 hónapos kislányomat leszoktatni a kezemből ?
Állandóan felveszi a kezébe anyósom viszi magával mindenhova és amikor én vagyok egyedül itthon vele akkor sír meg kapaszkodik belém ,hogy vegyem fel a kezembe és olyankor muszáj vagyok ,mert úgy sír mint akit ölnek kb. Nem tudom mindig mivel nekem is csinálnom kell az itthoni dolgokat. Már rászóltunk mindketten a férjemmel ,de nem érti meg a mama, hogy ne vegye fel mindig.
Ja meg emiatt hogy folyton felveszi eléggé mamás . Jön hozzánk az unokatesója meglátja a kislányom hogy anyósom a másik gyerekkel játszik elkezd sírni ,hogy ő mama ölébe akar menni . Velem sose csinalja ezt pedig én is felszoktam venni mivel mamika hozzá szoktatta. Rám nem is féltékeny, ha én játszok a másik gyerekkel szerintetek miért? Ez engem annyira zavar. Köszönöm a válaszokat!
De miért ne hurcolászhatná helyetted? Az lenne a jó,ha ketten is ott vagytok,kettőtökön is csipmaszkodik a gyerek,hogy valaki foglalkozzon már vele ti meg már ketten nem veszitek fel? Mi ebben olyan nagy ügy?
Örülj neki,hogy addig van aki foglalkozzon vele,addig nem fáj a karod és nem kell úgy fogat is mosni (??),hogy a te öledben van.
Oké,hogy néha van dolgod,de addig ott az anyós.Én mindig örülök neki,ha foglalkozik vele,nekem is mindig ölbe veszi valaki a gyerekeket,na bumm.
Após,a szüleim,a testvérem..aki épp itt van.
Senki nem mondta,hogy állandóan vegye fel.12 kiló meg azért nem olyan súly amit 10 percre ne vehetne fel bárki.
Nagyon kimerül a minimumokban az a része a dolognak,hogy "szeretem és bármit megtennék érte".
Ja,csak éppen tojsz rá és arra hogy ő mit akar ameddig neked nincs kedved hozzá..
Na jó, de a kérdés alapján az anyós "állandóan" kézben viszi. Gyanítom, hogy akkor a gyerek azt várná, hogy az anyja is állandóan cipelje, erre írtam, hogy cipelné folyamatosan a rosseb...10 percre persze, az semmi. De nem azért tanult meg járni, hogy egész nap kézben legyen másfél évesen.
Ja, és írta valaki, hogy a gyerekek tudják, kivel mit tehetnek meg. Ez tök igaz, a lányom is az apjához megy oda először, ha kint vagyunk, és fel akarja magát vetetni. Mert ő MINDIG felveszi, én meg csak akkor, ha már esetleg sokat mentünk, és látom hogy tényleg elfáradt. Az apja 10 méter séta után is felkapja, pusztán azért is, mert neki most éppen nincs kedve sétálni, és ezt nagyon jól tudja a kisasszony 😃 Nálam nem is próbálkozik olyankor. És nincs ezzel semmi baj. De a férjem 2 méter magas és 120 kiló, finoman szólva is jobban/tovább bírja vinni, mint én.
Én is elcipelem akár a világ másik végére is, ha beledöglök is, félreértés ne essék. HA elfáradt, HA beteg, HA fáj valamije, stb, tehát ha indokolt. Az viszont nálam nem indok, hogy 20 hónaposan már eljutott oda, hogy lusta legyen sétálni 15 lépésnél többet. 😃
"Nem tudom a 17 hónapos kislányomat leszoktatni a kezemből?"
Szidja az anyóst amiért felveszi és annak ellenére,hogy a kommentekben már azt írja néha felveszi tulajdonképpen a kérdés egyértelmű.Ő nem akarja felvenni,lóg rajta a gyerek,hisztizik hogy fel akar menni,és ahelyett hogy felvenné szidja az anyóst,hogy ez biztos miatta van.Holott úgy néz ki amúgy ő az anyósnál lakik gyerekkel együtt,hiszen a saját lakásából tuti nem tudná átzavarni az anyjához az anyós..
Nem kell amúgy se betegnek lenni a gyereknek ahhoz,hogy felvedd.Fel akar menni,mert közel akar lenni hozzád.Nem halsz bele.Ha meg igen legalább olyan fogja nevelni akinek nem okoz nehézséget 5 percre a gyerek kedvére is tenni.😉
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!