Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem tudom a 17 hónapos kislány...

Nem tudom a 17 hónapos kislányomat leszoktatni a kezemből ?

Figyelt kérdés

Állandóan felveszi a kezébe anyósom viszi magával mindenhova és amikor én vagyok egyedül itthon vele akkor sír meg kapaszkodik belém ,hogy vegyem fel a kezembe és olyankor muszáj vagyok ,mert úgy sír mint akit ölnek kb. Nem tudom mindig mivel nekem is csinálnom kell az itthoni dolgokat. Már rászóltunk mindketten a férjemmel ,de nem érti meg a mama, hogy ne vegye fel mindig.

Ja meg emiatt hogy folyton felveszi eléggé mamás . Jön hozzánk az unokatesója meglátja a kislányom hogy anyósom a másik gyerekkel játszik elkezd sírni ,hogy ő mama ölébe akar menni . Velem sose csinalja ezt pedig én is felszoktam venni mivel mamika hozzá szoktatta. Rám nem is féltékeny, ha én játszok a másik gyerekkel szerintetek miért? Ez engem annyira zavar. Köszönöm a válaszokat!

2022. febr. 17. 22:22
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
40%
Miért ne venne fel egy 17 hónapost??? Te jó isten. "Mamika" csinálja jól. Mit vársz a másfél évestől, hozzád se érjen egész nap, vagy mi? Te csak lepattintod a gyereket, elutasító vagy vele, a mama meg nem. Ezért ragaszkodik hozzá jobban.
2022. febr. 18. 07:09
 12/40 anonim ***** válasza:
32%

Nem láttam még olyan 16 évest, akit az anyjának/nagyanyjának folyton fel kell vennie... Előbb utóbb leszoknak róla.

Most tényleg az a bajod, hogy máshoz is kötődik a gyereked? Tényleg féltékeny vagy a nagyanyjára?

2022. febr. 18. 07:39
 13/40 anonim ***** válasza:
66%
Miért kéne felvenned? Akkor majd ordít, de megtanulja, hogy nálad más a módi.
2022. febr. 18. 07:54
 14/40 anonim ***** válasza:
80%

Ha anyósod nem venné fel akkor is sírna,hogy fel akar menni.Mert fel akar menni,és másképp nem tudja nyomatékosítani.Én nem tudom miért kell a gyereket mindig kutyának nézni,hogy rá lehet "szoktatni" őket erre-arra meg majd a nagyi félre szoktatja..

Megkérheted anyósodat,hogy ne vegye fel annyit,de a gyerek akkor is fel akar majd menni,mert ott jobb.Közel van valakihez,több mindent lát.Testkontakt.

És miért nem veszed fel amúgy meg,mi olyan nagy ügy abban? Miért kell a gyerekednek sírnia azért,hogy egy kicsit felvedd? :D

Nem attól leszel "következetes" szülő,hogy mindenre nem a válasz amit a gyerek akar és csak neked lehet meg az akaratod.Annál jobban fog hisztizni,kiabálni így tulajdonképpen te fogsz belőle hisztis gyereket csinálni,nem az anyós.

2022. febr. 18. 08:05
 15/40 anonim ***** válasza:
77%

Mik ezek a szülő utánzatok..még leguggol buksi simit adni a gyereknek.Kutya-macska mehet ölbe gyerek jó a padlón,simogasd a fejét és dicsérd hogy a lábad mellett marad.Néha ne felejts el szórni neki jutalom falatot is,jó? Csak hogy biztos ne szokjon hozzá a sok simogatáshoz mert még a végén azt is kérni fog.

Tényleg olyan mintha sokan nem fognák fel,hogy gyerekük van,mi olyan nagy ügy abban,hogy felvedd néha ha ő azt akarja..:'D

2022. febr. 18. 08:10
 16/40 anonim ***** válasza:
100%
2,5 eves lesz lassan a kisebbik gyerekem, es meg mindig felkeredzkedik, nem azert, mert ezt szokta meg, hanem mert fizikai igenye a testkontaktus egy kisgyereknek. Mas kerdes, hogy nekem idonkent dolgom van, amit eloszor befejezek, ezt mondom is neki, es utans veszem fel, vagy ultetem az olembe. Vagy, ha olyan ember van a kozelben, aki szivesen felveszi, akkor odakuldom hozza.
2022. febr. 18. 08:12
 17/40 anonim ***** válasza:
40%
Azért ordít, mert tudja, hogy előbb-utóbb felveszed. Nálunk az volt, hogy séta közben a férjemnél mindig kisírta, hogy vegye fel. Nálam szépen sétált, mert tudta, hogy én nem fogom cipelni az utcán. Ők tudják, hogy kinél mit lehet megtenni.
2022. febr. 18. 08:15
 18/40 anonim ***** válasza:
82%

Nekem is még mindig ölbe kéreszkedik a 2 éves is.Már ritka,de valamikor ott alszik el délben.El tud aludni egyedül is,de valamikor jobban esik az ölemben.4 éves korig tart a hordozós kor kb,fel is fog még sokáig kéreszkedni.

Egyébként ha mindig nemet mondasz neki ő mindig fel akar majd menni,és egyre nagyobb hisztit csap belőle.

Az enyém pontosan tudja,hogy a most nem az nem tart örökké és nem kell a földhöz vágnia magát ahhoz,hogy foglalkozzak vele.Főzés közben pl sosem veszem fel,max a pultra ültetem fel ha épp többet matatok ott.Szólok,hogy most nem,anya főz és addig szalad még pár kört vagy el van ott körülöttem.

A tiéd tudja,hogy a 'most nem' az azt takarja,hogy várja meg a nagymamát,persze hogy vele jobban el van neked meg hisztizik.Mert ő figyel az igényeire nem csak magával van elfoglalva..:D

2022. febr. 18. 08:18
 19/40 A kérdező kommentje:
Rengeteget foglalkozom a kislányommal. Nagyon sokat szoktam vele játszani. Nem nyűg nekem ő! Ti nem ismeritek az anyósomat milyen gonosz . Megjátsza magát mindenki előtt. Ez rosszul esik ,hogy sokan ilyeneket irkaltok nekem.. csak a segítségeteket kértem ,hogy mit csináljak ,de úgy látom ,hogy itt csak rosszindulatú emberek vannak.......tisztelet a kivételnek
2022. febr. 18. 08:19
 20/40 A kérdező kommentje:
És sose szoktam lepasszolni a gyereket
2022. febr. 18. 08:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!