Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nagytudású anyósom szerint...

Nagytudású anyósom szerint nekem jövő ősszel vissza kell menni melózni. Babám most lesz 2hónapos?

Figyelt kérdés
tanítónő vagyok,de végzem a fejlesztőpedagógiát.Anyósom szerint jövőre az oviba kell majd melóznom.Ő úgy gondolja alig egy éves babám addig majd vele lesz.nem szívesenn hagynám rá.És én nem is akarok oviban melózni,sulihoz vagyok szokva.Eddig nyeltem,de minden nap elpofázza,hogy menni kell,és teljes állásba.z hogy én mit akarok,az nem érdekli.Mit tegyek?És szerintetek is hagyjak itthol egy egy éves babát?
2010. szept. 10. 15:19
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Ne foglalkozz vele, állítsd le te. Ha megsértődik, az az ő dolga.
2010. szept. 10. 16:24
 12/20 anonim ***** válasza:
Ha terhességeddel együtt megvolt a munkában töltött időd, akkor 168 napig tgyás-t kapsz utána a gyerek 2 éves koráig gyedet, utána 3 éves koráig gyest, ha visszahozza a kormány az intézkedést. A tgyás kb annyi, mint a fizetésed, a gyed, mintha táppénzen lennél, a gyes meg huszonvalahányezer, nem tudom pontosan. Te döntesz róla nem az anyósod.
2010. szept. 10. 16:29
 13/20 anonim ***** válasza:
16.29-esnek, illetve mindenkinek. Már visszahozták a 3 évet, januártól pedig nem lehet elmenni gyes mellett dolgozni.
2010. szept. 10. 16:32
 14/20 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok, tehát kaptunk is meg nem is.
2010. szept. 10. 16:32
 15/20 anonim ***** válasza:
Utolsónak: nem hoztak vissza semmit, csak beigérték. Majd meglátjuk. A jelenlegi törvények szerint 2 évig kapsz ellátást, utána semmit.
2010. szept. 10. 16:43
 16/20 anonim ***** válasza:

Bocsi most olvastam el a kérdésedre a kommentet. Senki ne dirigáljon neked. Legyél rövid, de diplomatikus. Mondd meg neki, hogy ráérünk majd ezzel a dologgal foglalkozni, ha közeleg az idő. Addigra tegyük el a témát! Ha mégis előhozakodik vele, reagáld le a dolgot, hogy te úgy gondolod, hogy ráérsz ezzel még foglalkozni. Ha eljött az idő, és felhozza a témát, mondd meg neki, hogy gondolkodtál ezen a dolgon, ha az anyagiak rendben vannak: Mondd azt neki, hogy te úgy döntöttél, hogy a gyerekednek még nagyon korai lenne elszakadni az anyukájától és, hogy te is szeretnél minél több időt együtt tölteni vele, mivel ezt az időszakot ha kihagyod, soha nem élheted át vele mégegyszer és soha senkitől nem kaphatod vissza.

És ha mégis vissza kell menned dolgozni korábban az anyagiak miatt, mondd azt neki, hogy a gyerekednek szüksége van hasonló korú társaságra, játszótársakra és ezt leginkább a közösségben találhatja meg. Ha meg nem akarsz óvodában dolgozni azt is meg lehet neki mondani, hogy te tanítónő vagy, tanítani szeretsz és várnak vissza az iskolába ezért inkább ha van választási lehetőséged azt választod. Nem kell veszekedni vele, csupán a tényeket közöld vele, és nyomatékosítsd, hogy ez a te életed, a te döntésed.

2010. szept. 10. 17:11
 17/20 anonim ***** válasza:
Barátnőm most szült, és 3 évre kapta meg a gyest, úgyhogy jól tudja az egyik válaszadó.
2010. szept. 10. 18:08
 18/20 anonim ***** válasza:

Mi az, hogy 3 évre kapta meg a gyest??

Jelenleg a gyerek 2 éves koráig jár ellátás, úgyhogy erről ennyit. Olvasd el a törvényt.

2010. szept. 13. 15:06
 19/20 anonim ***** válasza:
Aki 2010 május 31. előtt szült 3 év, az utána születetteknél már csak 2 év. Ezt fogják megváltoztatni, hogy mi is megkapjuk a 3 évet, akik utána szültünk.
2010. szept. 20. 17:32
 20/20 anonim ***** válasza:
Azért várd ki, mig tényleg megváltoztatják. Jelenleg semmi nem történt, 2 év és utána semmi.
2010. szept. 20. 21:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!