Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Pösze lesz a kisfiam?

Pösze lesz a kisfiam?

Figyelt kérdés
11 hónapos kisfiam babanyelven karattyol. Ha "z" és "sz" betűt "mond", akkor kidugja közben a nyelve hegyét, így kicsit pöszés a hablatyolása. Ez változni fog szerintetek? Ha igazából elkezd majd beszélni, akkor rendesen fogja ezeket a betűket kimondani, vagy marad ez a kis pöszeség? Van itt olyan anyuka, akinek pösze a gyerkőce?
2010. szept. 10. 10:34
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem, ezen ne aggódj! Lányom 4 éves és bizonyos betűket rosszul ejt ki (vagy kihagyja)...Az óvodában azt mondták, hogy nagycsoprtos korig nem foglalkoznak vele, megszűnhet magától a probléma!
2010. szept. 10. 10:37
 2/5 Harmoka válasza:

5 éves koráig élettani a dolog, addig nem foglalkoznak vele.

Utána lehet esetleg logopédussal konzultálni.

2010. szept. 10. 10:39
 3/5 A kérdező kommentje:
Ahamm, köszönöm szépen a válaszokat!
2010. szept. 10. 10:41
 4/5 anonim ***** válasza:

Olyan kicsi még, és gondolom még az összes foga sem bújt ki, addig a hangképzés persze, hogy nem tökéletes. :)Szerintem nagyon korán van még pöszeségen gondolkodni. :)

Örülj, hogy legalább próbálkozik. Én babám egy éves, én is látom, mit össze próbálkozik, szórakoztatja, ha torzíthatja a hangját, mindent kipróbál. Ő most a nyávogásnál tart, folyton mondja, hogy "miáu", és közben édesen behúzza az ajkait. Had próbálkozzanak, ráérnek még megtanulni helyesen beszélni, hol van az még.

2010. szept. 10. 10:42
 5/5 A kérdező kommentje:

Igen, még csak 4 foga van. A száját is időnként érdekesen ferdén tartja (az állkapcsát eltolja oldalra), mivel nem szokta még meg, hogy ott vannak a fogacskák, és nem tudja összezárni teljesen a száját. :)

Egyébként nagyon édes, ahogy pöszésít, imádom, csak kicsit furi az egész, mert nálunk a családban senki nem beszél így, tehát biztosan nem tőlünk látja. :)

2010. szept. 10. 10:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!