Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 6 hetes kisfiam az elmúlt 2...

6 hetes kisfiam az elmúlt 2 hétben heti 400 grammot hízott, nem sok ez?

Figyelt kérdés
Az anyatej mellé tápszerrel is pótolnunk kell, mert annyira nagy étkű. Egy-egy etetésnél 120-160 ml-t is megeszik, de ha többet adnánk neki, azt is simán meg tudná enni. Egyébként 58 cm-rel és 3700 grammal született. Előző héten (5 hetesen) 4450 gramm volt, most pedig (6 hetesen) lassan 5 kg. Csökkentsük esetleg az adagját 100 ml/étkezésre? Kb. 6x-7x eszik egy nap.
2011. nov. 5. 11:30
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

nem bántásból de én soha nem értettem anyukák miért hiszik, hogy nem elég a tejük? hogy miért "tömik" meg a babájukat még tápszerrel?

az anyatej azért is remek mert nem lehet túletetni a babát, míg tápszerrel igen. és az is lehet, hogy nem nagy étkű a babád csak komfortszopizna amire neked az a reakciód, hogy még kaját belediktálsz :)

tényleg nem bántani akarlak, tudom nagyon nehéz de bízzál jobban a testedben és hagyd a fenébe a tápszert, gondolom azért nem szeretnéd ha 3 hónaposan 10 kiló lenne :/

2011. nov. 5. 12:03
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
ebben az esetben én is a tápszert hagynám el. ha ilyen sokat hízik, és gyakorlatilag bármennyit hajlandó megenni, akkor enm értem, miért gondoltad, hogy kell pótlás.
2011. nov. 5. 12:06
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia, ha anyatejes lenne, azt mondanám, nem gond, így viszont valószínűleg "túleteted".

Anyatejjel együtt 120-160, vagy anyatejen felül adod ezt neki? Én csökkenteném mindig egy picivel míg el nem érjük az átlagos 6hetes mennyiséget (bár ez is eltérő babánként h melyik mennyit eszik) és ha nem éhes nyűgös utána, akkor maradni annál a mennyiségnél.

Azt azért érdemes szem előtt tartanod, h minél többet pótolsz, annál kevesebb tejed lesz, érdemes lenne 3napot rászánni és szaporítani kicsit, utána lehet h tápszer sem kellene. Plussz amíg egy anyatejes elnyammog 100ml-en 20-30-40percet,a tápszert gondolom nem ennyi idő alatt eszi meg, nem küzd meg érte, később is jön a jóllakottság érzet. sok sikert!

2011. nov. 5. 12:21
 4/5 A kérdező kommentje:
Sajnos az elején majdnem kiszáradt a babám, mert annyira nem volt tejem, ezért is kellett a tápszerhez nyúlnunk. Mára már jobb a helyzet anyatej ügyben, de egy nap kb. 350 ml tejet tudok adni neki annak ellenére, hogy fejéssel próbálom szaporítani. Megpróbálom csökkenteni a tápszer adagot, hátha nem készül ki a babám.
2011. nov. 5. 12:30
 5/5 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam is 6 hetes és heti 400 gr om hízik.Csak anyatejes.Mikor megyünk valahova lefejve adom neki 150 ml it.Amit vígan megeszik.Szerintem többet is enne.Örülj neki hogy jó étvagya van.
2011. nov. 5. 15:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!