Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit vegyünk a párom barátainak...

Mit vegyünk a párom barátainak, akinek első babájuk érkezik nyáron?

Figyelt kérdés

Nem tudjuk még a nemét, kb júliusban fog megszületni.

Amire én gondoltam: ruha (nem a legkisebb méretből, mert abból tuti kapnak mástól is), valami olyan játék, amiből nem 1 dbot szokás venni (egydarabos pl csörgő, de plüssből elfér több is), habtapi, mesekönyv (tudom, hogy sokára lesz, mire érti a meséket, de altatáshoz nem rossz, nem?)

Ezekből vagy ezeken kívül mit lehet adni, aminek értelme is van?

2022. jan. 8. 08:55
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
28%
Na én most ke leszek pontozva de semmit. Júliusban szül???? Hol van az még?? És ha bármi történik? Én egyetlen képeslapot vettem páromnak h apa lesz, másnap elveteltem. Most már a 25.heten vagyok de a saját gyerekunknek nem vettem még semmit!! Majd a 30.het után mikor már biztosan velünk marad akkor is ha, korábban érkezne esetleg. Lehet lepontozni.
2022. jan. 8. 11:54
 32/50 anonim ***** válasza:
37%

Babaváró buli lesz vagy csak egy látogatás?

Mert ha az előbbi akkor a szervező simán összeszedhetné listába, hogy mit szeretne a pár, miből mi az elképzelés és akkor lehet róla válogatni mindenkinek a saját anyagi keretein belül, ha valaki kiválaszt valamit azt meg lehúzni a listáról.

A barátnőmnél ez nagyon jól működött, messengerben azonnal ki is lehetett X-elni a választott dolgot, hogy azt más már ne vegye meg.

Neki nagyon komplett elképzelései voltak és ha kapott olyan dolgot ami nem volt a listáján azt felvitte a padlásra, soha nem került elő, viszont nem kapott semmiből 3-at.

Babanapló… én nagyon írogatós vagyok, könyveket is írok ez a hobbim, az első gyermekemet várom, és kaptam egy méregdrága babanaplót de valahogy nem igazán érint meg a dolog, még hozzá sem nyúltam. Az ilyesmit nem mindenki szereti és könnyen lehet, hogy ebből is összejön a 9 hónap alatt 4-5 db mert mindenki tök jó ötletnek gondolja, ahogy sok egyebet is.

Én még csak 18 hetes vagyok, a karácsony meg jó apropó volt mindenkinek, hogy vegyenek ezt-azt de két fehér textilpelenkán kívül semmi olyat nem kaptam, aminek örültem volna vagy a későbbiekben hasznát vennénk :(

Nekem az alap felállás, hogy szeretnék mindent én megvenni a legapróbbtól a legnagyobbig, de ha valaki meg kényszeresen szeretne ajándékozni akkor egyelőre nagyon hálás lennék ha megkérdezné minek örülnék és megvenne valamit azokból. A babának még úgy se lehet olyan dolgot venni ami kimondottan neki, hogy örüljön neki, akkor pedig szeretném én eldönteni.

Pl remélem, hogy senki nem fog beállítani egy 3000Ft-os orrszívóval, hogy ő most meghozta a tutit :D Inkább adja oda a 3000Ft-ot és beteszem a nosiboo borítékba.

2022. jan. 8. 11:57
 33/50 anonim ***** válasza:
82%

Ha nem ismered a pontos igényeket, és nem is mersz rákérdezni, én vennék textilpelenkát vagy egy minőségibb plüss takarót. Ezek sokáig jók lesznek, akár több gyerekhez is.

Ha ismerem az anyukát, és tudom, hogy szoptat, akkor meg neki vennék bimbóvédő krémet, az tök praktikus volt és elég drága, én örültem volna neki. :D

Mi amúgy főleg pénzt meg utalványt kaptunk az általunk kedvelt helyekre, így legalább nem kaptunk fölös kacatot. És anyukám kötött egy meleg pokrócot a babakocsiba, kis mintákkal (téli baba). Az teljesen egyedi. :)

2022. jan. 8. 12:02
 34/50 anonim ***** válasza:
24%

31-nek igaza van. Én júni elejére vagyon kiírva, most vagyok 18 hetes. Ha oda júliusban várják csak a babát akkor az legkorábban vagy az eleje ami arra következtet, hogy mondjuk 14 hetes vagy épp a vége ami meg arra, hogy nagyon max 11. Ergo még a genetikán sincs túl.

Mi már kaptunk ezt azt a lelkes családtól, de én még 5 Ft.-ot sem költöttem a magánorvosokon kívül semmire.

2022. jan. 8. 12:17
 35/50 anonim ***** válasza:
100%
Ajándékutalvány pl. Dm-be, egy nagyobb összeg. Mi is kaptunk azt 30.000Ft értékbe és lássuk be egy zacsi pelus közel 5.000, amiből nálunk havonta fogy 5-6 zacskó,szóval jól jött. Vagy esetleg családi fotózásra utalvány? Előbb-utóbb azt is fel tudnák használni, valamint ez mellé a babának egy aranyos kis csörgőt, hogy mégis közvetlen neki is adjatok valamit.
2022. jan. 8. 12:28
 36/50 anonim ***** válasza:
18%
31 vagyok, köszi 34es! Teljesen igazad van. Oké mi is kaptunk anyosomtol két kis általa horgolt babacipot, de ő turelmetlenebbul várja az unokat mint bárki más 😂 pénzt kaptam már én is igen, eltettem és majd ágyat veszek belőle a kicsinek február tájékán. Addig csak nézelődök de azt is csak pár napja kezdtem.
2022. jan. 8. 12:31
 37/50 A kérdező kommentje:

#31, nem úgy gondoltam, hogy holnap elrohanok a boltba. Első gyerek lesz a rokoni / ismeretségi körben, gondoltam informálódom kicsit, mit érdemes / lehet (majd) venni.

#32, nem lesz babaváró buli, találkozni pedig rendszeresen szoktunk, minimum havonta 1x.

Valaki írta a fotózást, szerintem az is egy szép, maradandó dolog.:)

2022. jan. 8. 13:18
 38/50 anonim ***** válasza:
0%
31 vagyok kérdező így mindjárt más 😂😂😂
2022. jan. 8. 13:26
 39/50 anonim ***** válasza:
69%
A kérdező ötleteket gyűjt, erre eljutottunk oda, hogy akár még el is vetélhet a kedves barát? OMG
2022. jan. 8. 13:58
 40/50 anonim ***** válasza:
89%

Valakinek mindig be kell szólnia...

Ki mondta, hogy már jövőhéten megvenné az ajándékot? 🤦🏼‍♀️

2022. jan. 8. 14:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!