Akiknèl az első baba szörnyű alvò, kòlikas volt hogy àlltok a màsodik gyerek kèrdèshez?
Én szeretnék pát év múlva még egy gyereket, de a férjem nem. Neki ez így sok volt.
Nálunk egyébként jó ideje minden rendben. 1 éves korától fixen, de már 4 hónaposan sokkkkkkkkal jobb lett. Az eleje iszonyat volt.
Az első babánkkal rémálom volt az első 4 hónap. Egész éjjeleket voltunk fent vele max fél órás alvásokkal.
De olyan fél éves kora után kezdett javulni, 1 éves korától pedig már átaludta az éjszakákat.
De így is rettegtem, hogy a második baba milyen lesz, mert azt éreztem, hogy nincs erőm mégegyszer végig csinálni azt amit az elsővel az első pár hónapban.
Végül 4 évre rá született a második babánk.
Hát ő egy angyal lett. Nagyon hamar kiszámíthatóak lettek az éjszakák is. Órát lehetett volna hozzá állítani. Azt hittem csak legenda, hogy léteznek ilyen babák😅
Úgy álltam hozzá, hogy felkészültem, hogy ugyanilyen szar alvó lesz. Nem csalódtam :D na jó, talán egy fokkal jobb volt, de 2 évig ugyanúgy keltünk átlag 3-5 alkalommal éjjel, csak nála kimaradt a csúcspont, ami a nagyobb gyerek esetében a szó szerint félóránként ébredés volt.
Ez amúgy engem egy pillanatra se tartott vissza a második baba vállalásától, elfogadtam, hogy ez ezzel jár, nem éltem meg tragédiának.
Barátainknál is fordítva volt. Az elsővel viszonylag egyszerű volt a dolog. A második hasfájós, köldöksérve kijött a sírásról, egy éves, mai napig 9-10x kelnek hozzá éjszaka. Apukának szabadságot kellett kivenni mert hallucinált a fáradtságtól az elején.
Ők azt mondták, hogy ha a második jön elsőnek elgondolkodnak hogy vállaljanak e még.
Az első hasfàjòs időszak okè lett volna, de most jutottunk el odàig, hogy 2 èvesen 2x kel èjjel. Eddig 5-6 volt az àtlag.
Köszi a tapasztalatokat, idővel kiderül lesz-e màsodik baba :)
A másodikkal semmi gond nem volt, az elsővel pokol volt az egész
(2,5 év van közöttük)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!