Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akiknèl az első baba szörnyű...

Akiknèl az első baba szörnyű alvò, kòlikas volt hogy àlltok a màsodik gyerek kèrdèshez?

Figyelt kérdés
Az első 4 hònap folyamatos sìràssal telt, 30 perces alvàsokkal ès több òràs altatàsokkal. Aztàn csak nem lehetett letenni 1 èves koràig, plusz a sok èjszakai èbredès/nehez altatàs maradt. Akkor azt mondtuk, kizàrt a masodik. 2 èves mùlt picivel a lànyunk, felmerült egy màsodik baba gondolata (kb. 2 èven belül). Viszont fèlünk, hogy ő is hasonlò lenne. Akinèl ez voly a helyzet hogy alakult?
2021. nov. 30. 16:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Engen az erdekelne hogy 2 eves koraban ennyivel konnyebb vele? Ez ad nemi remenysugarat :D masodikat en nem szeretnek de leirnad hogy miben lett konnyebb az eletetek? Koszi
2021. nov. 30. 16:38
 2/11 A kérdező kommentje:
Ìrok üzenetet :)
2021. nov. 30. 16:41
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Én szeretnék pát év múlva még egy gyereket, de a férjem nem. Neki ez így sok volt.

Nálunk egyébként jó ideje minden rendben. 1 éves korától fixen, de már 4 hónaposan sokkkkkkkkal jobb lett. Az eleje iszonyat volt.

2021. nov. 30. 16:48
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon rossz volt az első 4hónap. Végtelennek tűnt, most az alvással szenvedünk de fel se merült bennem, hogy emiatt ne legyen második, esetleg harmadik.
2021. nov. 30. 17:25
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Az első babánkkal rémálom volt az első 4 hónap. Egész éjjeleket voltunk fent vele max fél órás alvásokkal.

De olyan fél éves kora után kezdett javulni, 1 éves korától pedig már átaludta az éjszakákat.

De így is rettegtem, hogy a második baba milyen lesz, mert azt éreztem, hogy nincs erőm mégegyszer végig csinálni azt amit az elsővel az első pár hónapban.

Végül 4 évre rá született a második babánk.

Hát ő egy angyal lett. Nagyon hamar kiszámíthatóak lettek az éjszakák is. Órát lehetett volna hozzá állítani. Azt hittem csak legenda, hogy léteznek ilyen babák😅

2021. nov. 30. 18:30
 6/11 anonim ***** válasza:
76%

Úgy álltam hozzá, hogy felkészültem, hogy ugyanilyen szar alvó lesz. Nem csalódtam :D na jó, talán egy fokkal jobb volt, de 2 évig ugyanúgy keltünk átlag 3-5 alkalommal éjjel, csak nála kimaradt a csúcspont, ami a nagyobb gyerek esetében a szó szerint félóránként ébredés volt.

Ez amúgy engem egy pillanatra se tartott vissza a második baba vállalásától, elfogadtam, hogy ez ezzel jár, nem éltem meg tragédiának.

2021. nov. 30. 18:58
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk fordítva volt. Az első volt a beetető gyerek. Bár tudtam, hogy nincs két egyforma, és készültem rá, hogy a második kemény lesz. Így is lett. Hasfajos volt, mellette semmit sem aludt napközben, plusz éjjel se nagyon. Most 4,5 hónapos és 1x kel mar csak éjjel. Viszont napközben csak 4x 20-30perceket alszik. E mellett a 3 éves em is felriadt szinte minden egyes nap. Nála az álmok vannak napirenden.
2021. nov. 30. 20:41
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Barátainknál is fordítva volt. Az elsővel viszonylag egyszerű volt a dolog. A második hasfájós, köldöksérve kijött a sírásról, egy éves, mai napig 9-10x kelnek hozzá éjszaka. Apukának szabadságot kellett kivenni mert hallucinált a fáradtságtól az elején.

Ők azt mondták, hogy ha a második jön elsőnek elgondolkodnak hogy vállaljanak e még.

2021. nov. 30. 20:48
 9/11 A kérdező kommentje:

Az első hasfàjòs időszak okè lett volna, de most jutottunk el odàig, hogy 2 èvesen 2x kel èjjel. Eddig 5-6 volt az àtlag.

Köszi a tapasztalatokat, idővel kiderül lesz-e màsodik baba :)

2021. nov. 30. 21:04
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

A másodikkal semmi gond nem volt, az elsővel pokol volt az egész

(2,5 év van közöttük)

2021. nov. 30. 21:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!