Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Fogzástòl kifordulhat a...

Fogzástòl kifordulhat a gyerek magábòl?

Figyelt kérdés
Hamarosan 1 èves kisfiam, 8 foggal rendelkezik. Most úgy látom a szemfoga jön egy helyen, megmèg ki tudja melyik, nem igazán hagyja megnèzni. 37 volt a testhője tegnap, ma 3x büdi hìg kakája volt, illetve ètvágytalan, mindent rág. Egy hete kezdődött a rossz alvás, aztán ismèt jobban aludt, majd 3. napja borzalmasan. Rengeteget forgolòdik álmaban, jajgat is, nyöszörög, "vergődik", ha kijövünk a szobábòl már ül is fel, keres. Mindeközben egyèbkènt nincs teljesen fel, sokszor visszadől, s bealszik. 7 òrátòl mostanáig csak forgolòdott, hiába simogattuk, adtam Nurofent is, megitattam, dologèl.. Nappal is más a viselkedèse, ingerült, hisztis, kiabálòs, enni sem akar túl sokat, játszani sem igazán, hiába ülök mellè, csak a rosszalkodás megy, konnektor, radiátor, függöny stb. Állandòan akar valamit a polcròl, asztalròl, s ha nem kapja meg nyűszög èrte. Sokszor már rá kell kiabálnom, hogyha valamit nem szabad..persze megbánom, de már fogytán van a türelmünk. Ma is vègigvinnyogta a dèlelőttöt, nem tudok nèha vele mit kezdeni, pedig imádom, olyan ügyes, okos fiú, de most nagyon rosszalkodòs. Ha hangosabban szòlok olaj a tűzre, pròbálok nyugodt lenni, de marha nehèz. Csapnivalò anyának èrzem magam, már ma bőgtem is emiatt, mert veszekedem a pici babámmal. Ráadáskènt meg 2 napja csak 1x hajlandò aludni nappal, ìgy már 7 után beájul. Az ember azt hinnè majd kidől egèsz èjjelre, mert hát 1x alszik, aztán tèved, mert mostanáig ki-be járkáltunk hozzà, egyszerűen már nem tudom, a fogzás okozhatja mindezt?? Első gyermekünk ès èn már nagyon aggòdom mi törtènik. Szepa? Fogzás? Alvászavar? Talán a rákiabalással rontottam el? Már olyan elkeseredett vagyok...Pròbalom jòl csinálni, de nem megy :(
2021. nov. 20. 23:28
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Így ahogy mondod. Fogzas, szeparacios szorongás. Ja ráadásul telihold van, az is bezavar nálunk az alvásba. Kitartást!
2021. nov. 20. 23:34
 2/8 anonim ***** válasza:
74%

Pfuh,a szemfog sokszor rosszabbat is produkál,az nagyobb fájdalommal jár mint a többi.

A fiamnak a feje is nagyon fájt ameddig a szemfoga jött ki,gyógyszert kapott rá a dokitól.

Kitartást! :(

2021. nov. 21. 01:20
 3/8 anonim ***** válasza:
88%
#2, az érdekelne, honnan tudtad hogy fáj a feje? De komolyan? 1-1,5 éves gyereknek
2021. nov. 21. 01:34
 4/8 A kérdező kommentje:
Jò kèrdès...Bárcsak èn is tudnám mi baja, mije fáj. Egyèbkènt az èn fiam állandòba-este- piszkálja a fülèt, huzigálja, de kètlem, hogy a füle fájna, az durva sìrással járna, ha be lenne gyulladva
2021. nov. 21. 07:49
 5/8 anonim ***** válasza:
34%

Az semmiképp nem segít, hogy te egész nap feszült vagy, megérzi sajnos a gyerek és átveszi tőled. Ha nem bírod, akkor inkább hagyd az apukájára pár órára, nyugodj le, menj el sétálni, és feltöltődve kapjon téged vissza. Egy ekkora gyerek nem "rosszalkodik", még nem tud beszélni, nem tudja elmondani, mi a baja, sajnos ezt el kell viselni türelemmel.

Egyébként szerintem a napi 1 alvás is okozhatja a rossz éjszakát, ha még nem ért meg rá. Hogy állt át? Próbáltad altatni, csak nem aludt el?

2021. nov. 21. 07:51
 6/8 anonim ***** válasza:
56%
Most látom a kommendet a fülpiszkálásról, kérdező, az is álmosságjel, olyan, mint a szemdörgölés. Ez is azt erősíti, hogy addigra túlfárad, vszleg szüksége lenne még a két napközbeni alvásra. (5-ös voltam)
2021. nov. 21. 07:53
 7/8 A kérdező kommentje:
Ma 7 kor keltünk, mivel este 7 kor már aludt. Igen, pròbáltam altatni, de mivel reggel majdnem 9-ig aludt, csak 1 kor sikerült, s 3 kor kelt. Èn meg már nem raktam le aludni másodszor Remènykedtem, hogy ma korán felkel, s visszatèrhetünk a règi napirendhez- 11 körül alvás, majd 3 kor. Ìgy működtünk sokáig, szinte percre pontosan aludt. Viszont 2 napig nem lehetett őt lerakni "időben", 8 körül, csak 9 után volt hajlandò elaludni, pedig álmosnak tűnt, de nem sikerült, hiába volt fent 5 òrán át. A kèsei alvás pedig kèsei èbredèst eredmènyezett. Remèlem ma 11 kor max elalszik... Köszönöm, tudom, megèrzi, ha ideges vagyok, a fèrjem is segìt sokat, ma azt hiszem szòlunk a mamának, hátha be tudja vállalni 2 òrára, muszáj sok türelmet magamba szìvnom, úgy èrzem most lemerültem.
2021. nov. 21. 08:04
 8/8 anonim ***** válasza:

3,Hogy-hogy honnan tudtam? Azért elég szembetűnő,ha a gyerek egyszer csak olyasmit csinál amit nem szokott és az nem igazán normális vagy fájdalomra utal.

Függetlenül a korától.. :D

De gyakran fogta,kicsit paskolta vagy simította meg a fejét,a szemét is egy kicsit erősebben dörzsölte,gyakran hagyatt feküdt és letakarta a szemeit a takarójával.

Lehetett sejteni,hogy vagy a szeme,vagy a feje fáj.14 hónapos volt.

Elvittem az orvoshoz,mert inkább egy felesleges kör..

2021. nov. 21. 13:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!