Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy vágjam le a körmét? Már...

Hogy vágjam le a körmét? Már teljesen tanácstalan vagyok.

Figyelt kérdés
17 hós a kislányom. Eddig hagyta ébren is, hogy levágjam a körmét és soha nem is fájt neki, de most már 1 hete próbálkozom és nem hagyja, erőltetni meg nem szeretném, mert félek, hogy még ettől is rosszabb lesz. Már próbáltam mese közben és az esti kakaózás közben, eddig úgy engedte. Most már álmában is próbálkoztam párszor és a kezéről sikerül, de a lábáról sehogysem megy. Még álmában is elhúzza, nagyon éber alvó. Van valami ötletetek mit csináljak?
2010. szept. 8. 12:44
1 2
 1/12 Réti bubuzér ***** válasza:
0%
Írjál neki kérvényt, hátha akkor megengedi. Pfffff. Te vagy az anyja, nem? Ne hagyd, hogy a lekvár tegye el a nagymamát...
2010. szept. 8. 12:53
 2/12 anonim ***** válasza:

Elso te mit csinalnal?lefognad?pff

Sajnos a valaszt nem tudom,az enyem meg kicsi,az apja hulyeskedik neki meg vagom a kormet, a labarol nehezebb mert rugdalozik.

2010. szept. 8. 13:07
 3/12 anonim ***** válasza:
próbáld elkapni egy nyugodt pillanatát, pl evés után, felkelés után.
2010. szept. 8. 13:19
 4/12 anonim ***** válasza:
jaj de okos vagy első! egy ekkora gyereket már nem lehet csak úgy lefogni. meg sztem nem is jó. az enyém a kezét simán hagyja, a lábát sose szerette, de most a 2 legutóbbi...eggyel ezelőtt mgég valahogy rávettem, vagy 3 hete, de most ...ma próbáltam pont reggel, hát nem. fél tőle, nem tudom miért. nem használt a rábeszélés egyelőre. mondtam, hogy én is levágom magamnak, meg nem fáj, ha nem vágjuk le akkor fog fájni. nem használt. nem hiszem h jó ötlet volna erőltetni. úh ha vkinek vn vmi tippje... bocs h nem a kérdésre válaszoltam. ja az enyém 20 hós múlt, kislány.
2010. szept. 8. 13:20
 5/12 anonim ***** válasza:
én mindig akkor vágom mikor Barney megy a JIMJam-en. Gáz, nem gáz így van...
2010. szept. 8. 13:26
 6/12 anonim ***** válasza:

Nekem könnyű dolgom van, nálunk a reklám a megoldás. Ha reklám megy a tv-ben, bármit meg tudok vele csinálni, a körömvágás is simán megy. Ezt több ismerős anyukától is hallottam már, nálatok nem működne?

A mesénél is jobban leköti.

2010. szept. 8. 13:26
 7/12 anonim ***** válasza:
16 hónapos az enyém,és ugyanezt csinálja egy ideje!!Ugy próbálkozok levágni neki,hogy este fürdés után picit próbálom lefoglalni,valami nagyon érdekeset adok a kezébe,vagy a csodás hangomon sipitozok valamit(volt hogy ugy el ámult a meglepő előadáson,hogy 2 körmét is sikerült levágnom),vagy tegnap pl.apa lefoglalta valamivel,akkor 3at is levágtam...szóval van hogy a 20 körmét 5napon keresztül vágom,és mire befejeztem kezdhetem elölről,de hát remélem hamar átmegy ez rajta,erőltetni semmiképp nem akarom,meg szerintem nem is lehet.Az egyik barátnőmék ugy vágták a gyerek körmét pici kora óta,hogy egy lefogta,egy vágta,na most cserébe ott tartanak hogy ha csak meglátja az ollót elszalad...
2010. szept. 8. 13:28
 8/12 anonim ***** válasza:
Szégyen ide-szégyen oda, a 9 hós fiam körmét én is Tv előtt vágom. Eddig elég volt, ha jól megszoptattam reggel, amíg pihegett és magához tért, gyorsan lecsattogtattam az összeset. Ma már ez lehetetlen, így reggeli után bekapcsolom 5 percre a TV-t, és akkor vágom. Egyébként egyáltalán nem lát Tv-t így leköti őt.
2010. szept. 8. 14:23
 9/12 anonim ***** válasza:

21 hós az enyém, meglátja az ollót, és már el is fut. Elkapom, lefogom, és 1 perc alatt levágom a körmét. Közben sír :( De nem tudok mit csinálni, már mindent megpróbáltam az elmúlt pár hónapban, jó hogy még tótágast nem álltam neki. Egy időben azt csináltam, hogy egyszerre csak egy körmöt vágtam, de már nem vagyok ilyen kíméletes.

Nem tudom miért utálja, sosem vágtam bele vagy ilyesmi.

2010. szept. 8. 14:23
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, sajnos továbbra is tanácstalan maradtam. Majd még próbálkozok akkor reklámidő alatt meg ilyenek, hátha bejön, de ha holnap nem sikerül akkor muszáj lesz erőszakkal, mert félek ,hogy be fog neki nőni és inkább nekem szenvedjen, minthogy dokihoz kelljen vinni.
2010. szept. 8. 21:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!