Elsö natha, teljesen tanacstalan vagyok?
Alapvetően én csak akkor használok orrspray-t, ha hallom, hogy szörcsög, de nem bírok semmit kiszívni az orrából. Az orrspray vagy orrcsepp ugyanis arra való, hogy feloldja a váladékot.
Tehát ha szépen jön ki a cucc, akár folyik, akár ki lehet szívni neki orrszívóval, akkor nem használom, nem kínozom még ezzel is, pont elég neki az orrszívó.
Nem kell állandóan szívni, amíg náthás nem lesz olyan, hogy teljesen "üres" az orra. Szívni akkor kell, mikor hallani, hogy nehezen vesz levegőt, vagy ha köhögési roham jön rá tőle, akkor ingerli a torkát, és ki kell szívni. Én ilyenkor naponta 3-4 szer orrszívó porszívózom, de akkor rendesen. Lefekvés előtt nagyon. Ha napközben tudod úgy altatni, hogy nem teljesen vízsszintesen, pl babakocsi, az a legjobb, nem folyik torkába.
Orrszívózáskor nagyon sírnak, sikítanak, de bármilyen csúnyán hangzik, nem szabad "sajnálni" olyankor, le kell fogni, és rendesen kitisztítani vele, jól kiszívni, az segít a legjobban neki, orrcsep pedig csak utána. (nasivin-t gyereknek- ajánlott nekünk az orvos) Ahogy mások is írták, tengervizes spray akkor csak, ha nehezen jön ki, le van rakódva, orrszívózás előtt. Orrszívózások között pedig törölgetni csak, de természetes tisztulás is van, tüsszentéssel pl. Pár nap és rendbejön, kitartás :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!