Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ezek tényleg átaludt éjszakána...

Ezek tényleg átaludt éjszakának számítanak? Vagy én értelmezek valamit rosszul?

Figyelt kérdés

Benne vagyok Facebookon babás csoportban, ahol az enyémmel egy idős babák vannak. Átlag 1-4 hónapos babákról beszélünk most. Szóba kerültek az átaludt éjszakák. Csomóan írták, hogy az ő babájuk átalussza az éjszakát. Csak éjfélkor meg 4-kor kel enni.

Na, és itt van, amit nem értek. Ha felkel enni, akkor nem alussza át az éjszakát, nem? Akkor kel 2x. Vagy akkor milyen az, ha nem alussza át?

Én úgy gondoltam, hogy akkor alussza át, ha este leteszem és reggelig alszik. Nem eszik, nem kel fel nézelődni meg semmi. Csak alszik és kész. mondjuk ez nekem egy 7-9 órás időtartamot jelent.

Nekem a fiam kb 1,5 éves koráig kelt éjjel. Az első 6-8 hónapban 2x, utána csak 1x. De sosem gondoltam azt, hogy átaludná az éjszakát, hiszen fel kellett hozzá kelnem, megszoptatni. Most a picit leteszem este fél 9 körül és hajnal felé ébred először enni. Tehát simán alszik 8 órát egyhuzamban, erre is már közel azt mondom, hogy átalussza az éjszakát. De a 3-4 óránként evés is átaludt éjszaka??

2021. dec. 8. 20:11
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
92%
Nálam nem számított átaludt éjszakának ha egyszer felkelt enni éjjel. 3 hónapos kora óta aludta át zömmel az éjszakákat. Este 8/9-től reggel 6/7-ig egyhuzamban.
2021. dec. 8. 20:15
 2/12 anonim ***** válasza:
70%

Nekem az, amikor nekem nem kell kelnem hozzá, vagy csak nagyon koràn kel.

Tehát leteszem 7-kor, de kel 11-kor, de onnan reggelig alszik, akkor átalussza.

Vagy reggel 5 körül kel, okè,hogy visszaèdesgedés alszunk még, de tulajdonképpen àtaludta.

Nekem van, hogy a 3 évesem is kel éjjel ( heti 3-szor tuti)

2021. dec. 8. 20:25
 3/12 anonim ***** válasza:
89%

Én se értem, mikor írják, hogy átalussza az éjszakát, belekérdezek, hogy mégis hogy bírja ki ennyi ideig evés nélkül, és mondja, hogy kel enni 1-2-3-x alkalommal. De hát akkor nem is alszik végig, hanem alszik x ideig, eszik, majd visszaalszik.

Én fiam is kel minden éjjel, legalább 2x de néha többször. Persze ilyenkor könnyebben alszik vissza, de az én alvásomba ugyanúgy belebarmol, mert nem megszakítás nélküli 6-8 óra.

2021. dec. 8. 20:26
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Az számít átaludt éjszakának, ha (legalább) 6 órát alszik egyhuzamban.
2021. dec. 8. 20:41
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Én is akkor mondtam, hogy átaludta a lányom az éjszakát, amikor este 10 körül leraktam, majd 7-8 órát aludt egybe. Ekkor olyan 2-3 hónapos lehetett. Ha nekem kelnem kell, akkor abba semmi végig alvás nincs.
2021. dec. 8. 21:02
 6/12 anonim ***** válasza:
89%
Ők azok az anyukák akik hitegetik magukat, hogy az ő gyerekük átalussza az éjszakát..
2021. dec. 8. 21:03
 7/12 anonim ***** válasza:
2%
Én meg azt nem értem mit kell áztál foglalkozni más mivel “hitegeti” magát. Magadban megjegyzed, hogy szerinted az nem átalvás. Ha bizonygatnod neki, vagy más fórumokon attól neked nem lesz jobb, sem jobban igazad.
2021. dec. 8. 22:46
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Azért mondják így,mert amikor ilyenkor megébrednek a babák akkor étellel max 15-30 perc alatt vissza le is lehet őket tenni,és alszanak tovább.

Na most..én sem értem a logikát,így is valamilyen formában felkel,tehát nem alussza át az éjszakát,az éjszaka átalvása az amikor enni sem kel fel éjszaka.Hanem alszik nyugodtan.

2021. dec. 8. 23:15
 9/12 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem sem számít átaludt éjszakának, viszont én is így fogalmaztam meg anno az éjszakára vonatkozó kérdéseket: "úgy mondanám, hogy átalussza az éjszakát, csak 2x meg kell szoptatnom. De nem kell altatgatni, fel sem kel rendesen, csak nyikorog."

Mert szerintem az éjszakai virrasztás és az éjszaka átalvása skáláján a 2 álomban etetés az utóbbihoz van közelebb.

2021. dec. 9. 00:23
 10/12 anonim ***** válasza:
11%

Nem tök mindegy, ki mit tekint annak??? Miben befolyásolja az életeteket?

Én is azt mondtam, hogy átaludta, ha éjféltől négyig-ötig aludt, mert én amúgy is éjfélkor fekszem, nem kellett felkelnem hozzá .

2021. dec. 9. 07:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!