Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szeparációs szorongás előfordu...

Szeparációs szorongás előfordulhat 4 hónaposan?

Figyelt kérdés

Holnap lesz 16 hetes a kislányom. Eddig kifejezetten nyugodt baba volt, nem igazán volt szokása sírni. Néhány napja viszont egyik pillanatról a másikra megváltozott a viselkedése, konkrétan még annyit sem bír ki, hogy csak a mosdóba elszaladjak, ha ébren van és én akkor nem vagyok 1 méteres körben mellette, akkor azonnal ideges lesz és zaklatott és kb. két perc múlva már vigasztalhatatlanul kezd sírni is. Addig nincsen gond, amíg mellette vagyok, ugyanolyan nyugodt, mint eddig volt, játszik, gagyog, vigyorog.

Én eddig úgy tudtam, hogy a szeparációs szorongás az kb. 8-9. hónapban kezd kialakulni, azt hittem, hogy most is csak az időjárás miatt lehet nyűgösebb. Viszont tegnap édesapám meglátogatott minket, addig nem volt gond, amíg a lányom az én kezemben volt, de mikor átadtam őt az édesapámnak, szinte azonnal elkezdett sírni és nem nyugodott meg, csak azután, hogy kettesben maradtunk vele. Mondjuk azt is hozzá kell tenni, hogy rajtam és a páromon kívül mással nem igazán szokott találkozni.

Lehet, hogy ez már szeparációs szorongás, vagy valami más inkább?

2021. dec. 7. 12:03
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
83%

Úgy látszik te még képen sem láttál gyereket...

Azért, mert a növekedési ugrás nem csak azt jelenti, hogy egyik napról a másikra többet enne a baba, hanem azt is, hogy a feje tetejére áll kb minden. Az alvási rutin, a napirend, nyűgösebb a gyerek, amibe beletartozik az is, hogy ilyen drasztikus változáskor az anyja jelenléte megnyugtatja a babát. Mondjuk ezért...

2021. dec. 7. 15:37
 12/17 A kérdező kommentje:
Egyetértek veled 10-es. De ha a másik válaszoló által adott válaszra reagálnék, akkor megkapnám tőle, hogy hihetek, amit akarok, akkor is neki van igaza. Nyilván nem olvasta el a kérdésemet, csak annyit értett meg belőle, hogy a babám sír...
2021. dec. 7. 15:39
 13/17 anonim ***** válasza:
67%

Fél karomat tenném rá, hogy a 3-as válaszoló te vagy kérdező, egy másik fiókról.

Hozzá sem szólt a kérdéshez, rögtön úgy reagált az első két válaszra, mint ha ő tette volna fel a kérdést, kétségbeesetten keresve a választ.

Ez őt vajon miért izgatja annyira?

Full kamunak tűnik amúgy is ez a kérdés, főleg, hogy pár válasz után rögtön megerősített téged a védőnő.

Elég cringe...

2021. dec. 7. 15:45
 14/17 A kérdező kommentje:

13-as,szánalmas vagy.

Kár volt kérdezni, úgy tűnik, igaza volt annak, aki azt írta ég másik kérdésnél, hogy itt a legtöbb válaszoló már csak kötözködni jár, nem segíteni másnak 😔

2021. dec. 7. 15:59
 15/17 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem is kamu.

Rákerestem angolul, szószerint, a szó legszorosabb értelmében úgy írnak erről, mint amit neked mondott a "védőnő". Elég furcsa 😅

Jelentve...

2021. dec. 7. 16:15
 16/17 A kérdező kommentje:

Sajnálom, hogy ennyire kötöd az ebet a karóhoz, nem tudom, hogy mi hihetetlen ebben. Vagy abban, hogy a védőnőt felhívtam. A védőnő szó szerint azt mondta, amit írtam, ha te utána néztél valahol és ott is ez van, akkor valószínűleg azért, mert ez az igazság. Légyszíves, ha már találtál ilyen írást, akkor küldd is el, mert én nem találtam és érdekel, hogy mit írnak.

Egyébként ez igy felveti a kérdést, hogy miért tartod ezek után kamunak a kérdésemet és miért akarsz mindenáron ragaszkodni a saját véleményedhez. Az, hogy itt kiírtam egy kérdést, nem zárja ki azt, hogy mellette párhuzamosan kikérjem egy szakértő véleményét is. Gondoltam, itt hátha van olyan, akinek van hasonló tapasztalata, ezért megkérdezem, de sajnálom, hogy ezzel megzavartam az érzékeny világodat.

2021. dec. 7. 16:34
 17/17 anonim ***** válasza:
0%

Tényleg szánalmas, hogy azt hiszed másik regen válaszol a kérdező. Magadból indulsz ki? 😂

Bocs, hogy mertem kérdezni vagy megkérdőjelezni a kinyilatkoztatásodat más kérdése alatt. Látom nagyon érzékenyen érintett 😂

2021. dec. 7. 19:32
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!