Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Jól fejlődik a baba?

Jól fejlődik a baba?

Figyelt kérdés

Üdvözlet!

Az lenne a kérdésem, hogy a ti csecsemőtök is ilyen vagy ilyen volt csecsemő korában?

Még ezelőtt 2 hete vette észre még mielőtt 4 hónapos lett, hogy gyakran mondja a mama, baba, baa, taaa, meg ezek keverékét.

Van még egy 3 éves fiam, ő nem volt ennyire beszédes, amúgy mos is így 3 évesen gyenge a szókincse.

Nála kicsit nehezebb volt, a fiam az első 4- hónapban napközben aludt, este sírt egész hajnali 4-5 körül azután aludt és evett, tök nyugodt volt.

Az öregek szerint a lány gyerekek sokkal korábban fognak járni, beszelni stb mint a fiú babák!

Ez mennyire lehet igaz?

Vagy a ti babátok is ilyen gyorsan fejlődik?

Hiába vagyok másodszorra is anya, 2 gyerekkel sem tudom, hogy normális vagy nem :D

Kellemes Karácsonyt mindenkinek!

ma 09:08
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Amíg az kimaradt, hogy még 4 hónapos sem volt, mikor elkezdett hátáról a hasára fordulni, és ki nyújtani a kezet pl játékokért.
ma 09:10
 2/11 A kérdező kommentje:
+ nemegyszer észre vettem, hogy fel akar ulni
ma 09:11
 3/11 anonim ***** válasza:
84%
Petőfit még nem is szavalt 3 hónaposan? Akkor vidd fejlesztésre, nagyon le van maradva.
ma 09:16
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Most panaszkodsz vagy dicsekszel? Enyém is gyorsabban fejlődik az átlagosnál, de attól még nincs baja.

Az viszont nagyon vicces, hogy 2-3hónapos kora óta "mondja", miközben épp "nagyon szenved", hogy jaj, meg ajjaj!🤣 Na, ezért nem kell 40 fölött szülni. Vajon kitől hallhatta?😂

4hónapos

ma 09:24
 5/11 A kérdező kommentje:

Nem dicsekedésnek szántam.

😅 csak kicsit megrémít, hogy ilyen gyorsan mondta ezeket a szavakat, a fiammal ellentétben aki 5-6 hónaposan mondta az első mama szót.

A kislányom is szokott sóhajtozni elég hangosan 🤣 az ájj, jajj, ááá ezekkel bűvöli az anyósomat és a háziorvost is 😂

Amúgy a háziorvos szerint is igazán gyorsan kezdett el fejlődni.

ma 09:43
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Akkor nyugodj meg: 4 hónapos kora előtt ezek meg GARANTÁLTAN nem szavak (nincs mögöttük tudatosság), csak te akartad belehallani.

Szívesen.

ma 10:36
 7/11 anonim ***** válasza:
Milyen gyorsan? Most leirtal egy atlag csecsemot. Ami nem baj, csak a kerdest nem ertem.
ma 11:19
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Igen, csodagyereket nyomtál ki magadból, gratulálunk, szia!

(megjegyzem, sem 4 hónaposan, sem 6 hónaposan nem beszélt egyik gyereked sem)

ma 14:01
 9/11 anonim ***** válasza:

A környezetemben én azt tapasztaltam, hogy a lányok előbb beszélnek, mint a fiúk, (na de nem pár hónaposan 😅) a mozgásfejlődésben nem vettem észre különbséget.

Ez biztosan nem beszéd, tudatos legalábbis biztosan nem. Az én kisfiam is pár hónapos volt, mikor azt játszottuk, hogy én mondtam neki, hogy "mondjad, hogy hőőő" és ő akkor elkezdte utánam gőgicselni, hogy "hőő", de eszembe se jutott ezt beszédnek minősíteni 😊

ma 15:40
 10/11 anonim ***** válasza:

Az én fiam extrém gyors mozgásfejlődésű bolt 2.5 hónaposan kezdett forogni, 4.5 hónaposan kúszott. 6 hónaposan ült, mászott és felállt. 9 hónaposan már járt :D biztos valami baja van mi.

Cserébe nekem nem gagyogott szinte semmit. 1 éves kora körül kezdett el kb és utána kezdett el szavakat mondani. 17 hónapos, mond pár szót így behozta a "lemaradást" nagyjából.

Hozzátenném extra nagy mozgásigényű gyerek a mai napig. Nagyon gyerekfüggő ki milyen, ha valamit korábban kezd el az nem baj, ha magától csinálja és szabályos. Ha valamit később akkor érdemes megnézetni de az sem feltétlenül jelez bajt.

ma 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!