13 hónapos lányom kb. 5 hete átalussza az éjszakát végre, viszont az elmúlt héten elkezdett újra ébredni minden éjjel 1x vagy 2x is. Tudom, hogy ez is jónak számít, nem is panaszkodni szeretnék, csak megérteni, mi történhetett, mert eddig ha bármi változás történt az alvásában, akár negatív, akár pozitív, az hónapokig kitartott. Mivel nagyon nehezen aludtam vissza mindig a kelések után, nagyon boldog voltam az átaludt éjszakák miatt, végre tudtam pihenni, bíztam benne, hogy ez is legalább pár hónapig kitart. Másnál is volt ez így? Vajon mi miatt kezdett el megint ébredni rendszeresen, ha már így beállni látszott ez a hosszú alvása?
ma 08:20
1/6 anonim válasza:
Pl fogzás
Az enyém is a héten lesz 13 hónapos, nagyrészt átalussza, amikor nem akkor nagyrészt tömi az öklét a szájába.
Vagy ma pl elmászott a kiságy végébe, lehet bepittyent a légzésfigyelő és az is felkelthette (tudom minek már a légzésfigyelő... Én nyugodtabban alszok így a másik szobában)
Vagy lehet a napközben alvás átalakulás is, még hol 2x hol 1x alszik, ha 2x van hogy összesen 3 óra is megvan, ha 1x akkor van hogy csak 1 óra, ez nyilván kihat az éjszakai alvására.
ma 08:28
2/6 anonim válasza:
Lányom is kb 1 éves koráig ügyesen aludt. Max 1x kelt.
Ott valami történt. Azóta 4-5x kel éjjel a mai napig.
3éves múlt.
ma 08:29
3/6 anonim válasza:
Az enyém 2,5 évesen egy hónapig átaludta az éjszakát, aztán azóta megint kel. Tőle már meg tudjuk kérdezni, hogy mi a baj, de nincs semmi, csak megébred és nem tud egyedül visszaaludni. Azt meg, hogy miért ébred meg néha, miért nem, azt szerintem soha nem fogjuk megtudni, én sem tudom, hogy miért ébredek meg időnként, csak én vissza tudok aludni egyedül is.
ma 09:11
4/6 anonim válasza:
Ebben a korban teljesen normális, akármi lehet az oka, vagy semmi, mivel nem rendellenesség. Mindkét gyerekem 2 éves koráig kelt minden áldott éjjel. Kicsi gyerekeknél gyakori, még nagyobb korban is felébredhetnek, sőt a felnőttek is.
ma 09:15
5/6 anonim válasza:
Ez nagyon hektikus. Nincs olyan hogy pár hétig átaludta az éjszakát és akkor már így is marad.
A lányom nagyon jó alvó (2,5 éves), de ő is kelt fogzásoknál, mozgásfejlődésnél, beszédfejlődésnél is. Kb. fél éve 7-ből 5-ször kel éjszaka, legalább egyszer, de két napja 5-ször kelt. Soha az életében nem kelt egy éjszaka 5-ször. :)
Aztán ott vannak a betegségek, ami szintén megzavarja, akkor napokig rengetegszer kel. Szóval néha kár okokat keresni, egyszerűen csak el kell fogadni, hogy ez ilyen...
ma 10:17
6/6 anonim válasza:
Nekem is átaludta. Aztán elkezdett jönni a szemfoga meg megindult a beszédfejlődés. Ha nehezen tudom visszaaltatni, vagy nehezen alszik el akkor beszédfejlődés miatt kelt. Ha pedig enni akar akkor meg a foga miatt (olyankor napközben nagyon rosszul is eszik). Nekem hol átalussza az éjszakát, hol nem. 3 napig nem kel aztán 4 napig igen. Aztán 5 napig megint nem aztán 2 napig megint kel :D igazából olyan, hogy stabilan átalussza az éjszakákat sosem volt. Ha 3 hétig átaludta akkor utána 1 hétig nem emrt jött a foga...stb.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!