Miket mond a 16 hónapos gyereketek?
Nekem a mozgásban is előre tart meg úgy kb mindenben. Bilizik is.
Vannak ilyen gyerekek. Nem zseni, de gyorsabban fejlődik, mint az átlag.
( 6os voltam)
Apa, anya, baba, mama, papa, nem, víz, keksz, va-va, cica, pipi, kacsa, alma, málna, néni, bácsi, ágy, haja, pisi, cici.
Állathangokból csak gá-gá, bee, a többi úgy ahogy pl. áp=háp, vöf=röf, mí=miau.
Van még egy pár kezdetleges szava is pl. vijá=virág, fésa=fésű, elfá=elefánt, fi=kifli, elme=elmegy stb.
17 hónapos a fiam de nem mond semmit. Konkrét dolgokra nem használ se értelmes, se halandzsa szavakat. Érteni se ért semmit a nevén és a "nem" szón kívül. Ja de azt, hogy "nem dobod el", csak mert 6 hónapos kora óta dobálja el a cumiját és ezzel szórakozik, hogy csak azért is eldobja. Pedig sokat játszom vele, tanítom, de nem érdekli. Hiába mondom neki, hogy hol a kocsi? Néz rám és nem érti mit akarok tőle. De amúgy ha valamit szeretne is ez van, hisztizik bele a nagyvilágba, de nem mutat rá, hogy mi kell neki, találjam ki...
Jövőhéten megyünk neurológushoz, ugyan nem emiatt, hanem alvási problémák miatt, akkor már ezt is megemlítem neki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!