Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen ruhákat érdemes venni...

Milyen ruhákat érdemes venni egy újszülöttnek?

Figyelt kérdés

Első baba, közelről évek óta nem láttam csecsemőt, úgyhogy teljesen vakon vagyok. Tavaszi babának milyen ruhadarabokat érdemes beszerezni első körben és mekkorákat?

Mikor vásároltátok meg az első ruhatárat?

Mi az a ruhadarab, ami cuki-cuki, de funkcionális szempontból abszolút baromság megvenni?

2021. nov. 14. 21:46
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
"Legegyszerubb a bundazsak"=> overal, keso van bocs.
2021. nov. 15. 00:09
 12/20 anonim ***** válasza:
41%

Nem nagyon vásárolnék be az utolsó hetekig,nem tudhatod mekkora lesz (54-56-os ruhák szoktak kelleni,nekem 44-es kellett kisfiúra,mert végül koraszülött lett.).Majd a baba születése után indulnék neki annak ami kell.Látod mekkora,mit visel el magán...

Plusz úgyis kapni fogsz,ha jön valaki látogatóba 2 dolgot biztos hoz magával.Pelenkázó cucc,vagy kis ruha.

Az enyém nem szerette pl a pantallós rugikat,most a tesó örökli a szinte új és érintetlen csecsemő ruhákat..:'D

(Én is tavaszi leszek,március :))

-Hosszu ujjú body (5-10db)

-Vékonyka zoknik (1-2 pár elég)

-Időjárás álló sapi (1db elég)

-Rugdalózó (1-2db elég)

-Kis nadrág (1-2db elég)

-Időjárástól függően téli vagy köztes overál.(1db elég)

-Harisnya (1-2db elég)

Pulcsi (1-2db elég)

(-Opció: hálózsák vagy pólya (1db elég))

A sapka igazán csak kintre és szellőztetésre fog kelleni.Tudom,hogy nagyon cuki szetteket raknak ki sapival együtt,de kérlek alváshoz mellőzd!

Bölcsőhalált okoz,mert a csecsemő még nem tud hőt leadni kellőképpen.Ha pedig be is van öltöztetve sehol nem tud leadni,csak hőt termelni,a ruha rajta tartja és meg is van a baj.

Se túl öltöztetni,se sapit adni otthonra,se 21-22 (maximum..20 is bőven megfelel) foknál többre fűteni nem kell a lakást,mert tényleg abból baj lehet,főleg ezeket kombózod is :D

Leginkább body-rugi páros lesz az amit hordani fog,azok között fogsz mindig variálni,hogy most kell-e a vastagabb vagy elég a vékonyabb,ha kijönnek a jó idők akkor a rugi alá pl elég lesz rövidujjú.

Nekem kis nadrágokat és pulcsikat is (melegítő szettek) sokat hordott,mivel nem rajongott a rugikért.

Hálózsákba sose lehetett az enyémet betuszkolni,pénz kidobás volt mind a 3x megvenni,ráadásul egy olyan sz*rság 12.000 forintba fájt darabonként.Kicsit nekem sok volt tanuló pénznek..🤣

Csecsemőként zavarta hogy nem forgolódhat benne,74 és 90-es méretekkor meg már mind a 4 végtagja 4 felé volt csapva alváskor,kényelmetlen ha az a cucc össze tartja és nem engedi szét terülni a kiságyban.De valakinek meg bejön,ha a lányomnak se fog tetszeni a dolog majd oda ajándékozom valakinek..:)

Viszont plüss takarónk van több is,és az összes közül egyet szemelt ki igazán azt annyira szereti,hogy nem lehet nélküle aludni sem.:D

Nem takarózik be vele,azt csak öleli.Másikkal kell betakarni.:)

Úgyhogy személyes tapasztalat alapján egy kis puha takarót is hozzá csapnék a listához :)

2021. nov. 15. 00:52
 13/20 anonim ***** válasza:
55%

12-es, azért amit te írsz, az a ló másik oldala.

1-2 rugdalozó?

Ráadok egyet nappal, egy másikat éjjelre és akkor következő nap? Oké, még újszülöttként simán volt, hogy másnap is ráadtam ugyanazt a ruhát, hisz nem koszolódott, de akkor harmadnap? És ha netalántán kifosik a pelenkából véletlenül?

Az én látogatóim pl. Ha hoztak is ruhát, mind nagyobbakat hoztak, pont azért, mert gondolták, a kicsiből van elég. Ezeket a pici ruhákat 2-300 forintért be lehet szerezni újszerű állapotban, nem nagy vagyon, ha az ember 5-6 darabot vesz 1-2 helyett.

2021. nov. 15. 08:41
 14/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm, így már egyszerűsödni látszik a lista. :) Egy kicsit elvesztem a boltok soraiban, de az teljesen egyértelműnek tűnt, hogy sok darab nem látszik praktikusnak (szoknya, rövid póló, sok sok hátoldali gomb, stb.).

Áprilisi baba lesz csak és nem is sietek a vásárlással, korainak érzem még, de gondolkozom használt ruhacsomagban is. Nem vagyok egy nagy vásárlós egyén (nyűgnek érzem), így szeretném, ha a baba érkezésére hellyel-közzel minden meglenne. Tudom, hogy a végefelé, illetve csecsemővel a hátam közepére sem fog hiányozni a vásárlás. Ennyire már ismerem magam. :D

2021. nov. 15. 08:46
 15/20 anonim ***** válasza:
21%
Fiam március 8-án született. Alulra átlapolható rövidujjú bodyt adtam rá, felülre meg rugdalózót. Egész nap ebben volt, mivel ezeket nagyon könnyű feladni, illetve rengeteget bukott, szóval egy csomószor kellett naponta átöltöztetni. Mikor kimentünk, vastag téli overál, sapka, meg a mózesre az a lábzsák, vagy mi a szösz.
2021. nov. 15. 10:15
 16/20 anonim ***** válasza:
68%

Jó ötleteket kaptál, pár tanácsot írok én is:

Ruhacsomag vételnél érdemes figyelni, hogy mikori babáé. Értelemszerűen a tavaszi a legjobb, de ha neked márciusban jön a baba, akkor a téli is jó lehet, ha májusban, akkor a nyári. Például egy őszi baba ruhatára neked nem lenne jó, mert mire 62,68-as méretekhez ér, egy ősszel születettnek már előbb vastag, aztán kicsit vékonyabb dolgok kellenek, neked meg pont fordítva lesz majd. Persze alapdarabokat (body, rugdalózó, ujjatlan rugdalózó, stb.) be lehet így is szerezni.

Nagyon fontos, hogy sajnos, ahogy a felnőtt méretezésnél, egy konkrét méret nem mindenhol ugyanakkora. :D H&M nagyobb, C&A tapasztalatom szerint kisebb mint a száma. Lidl/Aldi 2 méretet számol rá (kicsit tovább is lehet hordani). Ez tapasztalat, illetve ha már vettél több ruhácskát, akkor össze tudod őket fizikailag mérni és úgy összecsoportosítani.

Én is sok ruhát kaptam, szerintem, főleg amikor kicsi a gyerek, ezek feleslegesek:

Ritka, de van olyan hogy hátul patentos (gerincnél és popónál). Hát, azt kötném bele aki kitalálta... kész akrobatamutatvány beletenni egy gyereket, szekrény mélyére került.

Nadrág: ha nagyon muszáj, akkor talpas. Sógornőmnél láttam, nagyon szerette gumírozott nadrágba öltöztetni egész kicsin is + zokni. Nyomott hagyott a lábán a sok gumírozott cucc, látszott hogy szorította, rossz volt nézni. Megkaptam ezeket a nadrágokat én is, egyből mentek a szekrény mélyére. :P

Nadrággal még az is lehet a baj, hogy újszülött korában, amikor ott a köldökcsonk vagy gyógyul, totál butaság ráadni a gumírozott derekú nadrágot, hisz még a pelussal is vigyázni kell, hogy ne dörzsölje.

Megint születéstől függ (kora vagy késő tavaszi baba), hogy milyen overált érdemes venni, vannak szép vastag plüss átmeneti overálok is, ha használtok amjd mózest, az + takaró, esetleg lábzsák (de sok babakocsinál van mózes fedő anyag, amit fel kell gombolni vagy zipzárazni).

Ha teljesen dönthető sportkocsira szavaztok, mindenképp szélálló overál vagy bundazsák.

Ami szerintem hasznos az elejétől: nyálkendő vagy előke, bukós babáknál jó tud lenni, vagy textilpelust használni erre a célra. Egyik leghasznosabb ajándék amit kaptam, kb. 25db kézzel készített törlőkendő volt egyik rokontól, semmi extra csak jó anyag, kb. 30x30-asok, arc- kéztörlésre, előkeként rengeteget használtam őket.

2021. nov. 15. 10:56
 17/20 anonim ***** válasza:
34%
A 12-es kissé extrém választ adott. Hálózsák és rugi a legtöbb babának kell, a legkényelmesebb cuccok. És ha 56-bol bevásárolsz biztosan akkor is kelleni fog ha kisebb mérettel születik, franc rohangálna szülés után a babaruhákért.
2021. nov. 15. 11:23
 18/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hasznos tanácsokat! Tényleg jól jöttek. Azt láttam, hogy tapasztaltabb anyukák oda is írják a ruha csomaghoz, hogy téli/őszi babás. :)

Akkor ezekszerint ne érezzem magam trógernek, ha kényelmesre veszem a figurát az állandó rugiba öltöztetéssel? :D

Cuki ruhákat tuti kapunk, ez mondhatni szokás baráti társaságban. Így ha valamilyen alkalomra megyünk, akkor azért lesz mibe "kiöltözni", otthon meg gondolom inkább a kényelem legyen a mérvadó mindkettőnknek.

2021. nov. 15. 11:58
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Hidd el,a baba is megköszöni ha nem díszbe öltözteted nap mint nap,hanem a lehető legkényelmesebb viseletbe.Anyag,méret és mennyiség szempontjából is.Kaptunk mi is olyan kacsalábon forgó ruhákat,hogy csak na aztán rá se adtam,mert egyszerűen nem volt praktikus.Ha mentünk is valahová nagyon picivel akkor a ruha mennyiség volt a lényeg hogy ne fázzon,orvosnál meg a gyors le-fel öltözés a lényeg,főleg mikor sírni kezd az oltás miatt.

Mindig az egyszerű bodyt,és többnyire rugit húztam rá,vagy ha jobb idő volt csak adtam egy kis nadrágot a body mellé.

Úgyis sűrűn le-fel kell öltöztetni.pelus csere,lebüfizés elég gyakori az első időszakban.😰

Nekünk egy időben a pelenka sem volt elég nedvszívó akármit csináltam a rá való pelenka elcsúszott,túl telítődött vagy tudja a fene így utólag,de mindig áteresztette a pisit,akkor cseréltem le egyikről a másikra..

2021. nov. 15. 12:57
 20/20 anonim ***** válasza:

Body.Hosszú és rövid ujjú is.Az minél több van annál jobb,nekem refluxos babára naponta 2-3 darab kellett simán.Így én magamból kiindulva azt mondanám,hogy 10-10 darab jó ha van rövid és hosszúból is.

Rugdalózó is igazából egy fontos ruha darab,ebből is simán vennék minimum 6 darabot hogy jusson 3 napra előre elegendő arra az esetre ha mindig koszos lenne a következő öltöztetésig.

Egy sapka sem árt,és egy csomag (talán 4-5db van benne) textil pelus jól jön kezdésnek,ha bukós a baba ezekből simán rossmannban is tudsz pótolni.

Minden más azthiszem elhanyagolható vagy időjárás függő.

Áprilisban idén még mínusz fokok voltak,valamikor június közepén robbant be a meleg hirtelen.10 fokokból és esőből lett 34 fok pár nap leforgása alatt..

Ha hideg van vagy hűvös overál mindenképpen kell majd,ezt semmiképp nem venném meg előre.Van vastag téli,köztes őszi/tavaszi és vékony is.

[link]

Nekem ilyen volt köztesnek,amikor jó idő volt már csak egy rövid bodyt adtam alá,amikor rosszabb akkor harisnyát és hosszú ujjú bodyt.De volt vékony pingvinesem is,téli varénszarvasos is.

Ha tetszik van ilyen opció,ha nem úgyis megtalálod a neked megfelelőt.

Nadrágot,pulcsit,zoknikat,minden egyebet én azért nem is ajánlottam,mert pénz kidobásnak tartom ilyen kicsikre.Pláne az ingeket,farmerokat.kis szoknyás vackokat..

Egyet-egyet jó beszerezni belőlük,ha te szeretnél,de én például 4-6 hónapos kora közt kezdtem csak használni a nadrágokat,azzal együtt jött csak a pulcsi.:)

De mivel neked nyári babád lesz a 4 hónaposod te inkább napozókat és ilyen nyári cuccokat fogsz úgyis venni.

2021. nov. 15. 14:04
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!