Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Baba nélkül mennyire mentek...

Baba nélkül mennyire mentek ki a házból, lakásból?

Figyelt kérdés

Tegnap rendeltem ebédet, hív a futár, hogy mindjárt itt van.

Mondtam, hogy melyik csengő, melyik emelet/ajtó, erre mondja, hogy nem szaladnék le, mert amúgy ő siet? Elnézést kértem és mondtam, hogy nem tudok, kisbabával vagyok itthon. Feljött, nagy sóhajtozások közepette a kezembe nyomta az ételt, majd se köszönés, se semmi, elment.

Sokszor rendelek, üzletekből és éttermekből is. A legtöbb futár szó nélkül jön az ajtóig, de pl. a GLS futár is ezt csinálja, hogy "gyere már le légyszi". Vagy, átrakom másik napra a csomagot, ő ezt csak akkor látja, mikor hív, hogy mindjárt nálunk van. Mondtam, hogy sajnos ma nem jó, átraktam már másik napra a kiszállítást. Ő ezt nem hiszi el, ezt csináltam legutóbb is, akkor oda tudta adni a városban máshol a csomagot, keressem meg ma is. Igen, akkor SOS volt, mert hívott, nem vettem fel, majd csengetés nélkül beírta, hogy átvevő nem található, miközben otthon voltam és másnapi szülinapra kellett a csomag. Kergettem kocsival, nagy nehezen leparkoltam, nyilván addigra ő már tovább ment, 10 perc séta a gyerekkel a kezemben, hordozóval együtt... Ha házhozszállítással kérek valamit, pont azért teszem, hogy ezt elkerüljem.

De sokan úgy vannak vele, hogy mivel otthon vagyok, ráérek ezekre.

Egyik barátnőmnek meséltem, ő mondta, hogy ilyenkor ő simán leszalad, de nekik pl. nincs erkélyük, iqosozni is lemegy, kamerán úgyis látja a babát.

Nektek ezek a pár perces dolgok beleférnek?

Egy részem úgy van vele, hogy ha kertes házban fogunk élni, akkor is lesz, hogy én a kertben vagyok, a pici bent. De a másik részem retteg, hogy pont akkor romlik el a lift, törik bele a kulcs a zárba stbstb.

tegnap 11:29
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
80%

Őszintén szólva ha a baba a szobájában van az ágyban, akkor akár a földszintre is lemehetsz, mert pont ugyanaz tud vele történni, mintha a kádban feküdnél. Semmi.

Nyilván akkora gyereket, aki már szabadon mozog a lakásban, nem hagyok bent egyedül, viszem le magammal, ha muszáj.

tegnap 11:36
 2/24 anonim ***** válasza:
66%

Sose hagytam ott egyik gyereket se. Még most se, pedig viszonylag nagyok. A futár azért van, hogy feljöjjön.

Lakásajtóig szól a rendelés, nem a lépcsőház ajtajáig.

Ahol nem - nagyméretű bútorok -, ott külön kikötik, hogy az emeletre nem hozzák fel.

Egyébként határozottság kérdése. Én simán megmondtam, hogy sokkal több idő míg én lekászálódom a gyerekekkel, mintha ő jönne fel.

Te "rontod el" a futárt, hogy kergeted.

tegnap 11:40
 3/24 A kérdező kommentje:
Mert ha nem kergettem volna akkor, oda a szülinapi ajándék.
tegnap 11:42
 4/24 anonim ***** válasza:
32%

De így joggal hiszi, hogy ugráltatni lehet téged.

Ki rendel egyébként utolsó pillanatban ajándékot?

tegnap 11:47
 5/24 anonim ***** válasza:
83%

Amíg elvolt a kisagyban addig lementem akármikor.

Most hogy már 2 éves hiszem magammal.

Őt nem merném már egyedül hagyni addig amíg én lemegyek.

tegnap 11:53
 6/24 anonim ***** válasza:
66%

Semennyire. Más az kertes házból öt métert megtenni a kapuig, mint lemenni lifttel a nyolcadikról. Utóbbinál kicsit több minden jöhet közbe.

Mindent rendeléssel oldottam meg, mégse szaladgáltam. Ha bepróbálkozott a futár megmondtam, hogy az lassabb lesz, onnantól egyik se erősködött.

Már 5 éves a kisebb is, mégse megyek le, ha vele vagyok itthon.

tegnap 11:54
 7/24 anonim ***** válasza:
100%
Ha kiságyba lenne akkor lemennék, egyébként pedig kötelessége felhozni. Mondjuk én mindig adok borravalót, ezzel még a legparasztabb futárt is sikerült kedvességre bírni.
tegnap 11:56
 8/24 anonim ***** válasza:
73%

egyébként pedig kötelessége felhozni.

Három futárszolgálat szabályzatát néztem meg most, abból egyik se köteles felvinni a lakásig.

tegnap 12:06
 9/24 anonim ***** válasza:
81%

"abból egyik se köteles felvinni a lakásig"

1, Nem a futárszolgálattal szerződsz, amikor rendelsz valamit.

2, lakcímedre rendelsz, amihez hozzátartozik az emelet-ajtó. Nem a lépcsőházban élsz.

3, gyorsan lehúzhatná az összes a redőnyt, ha lépcsőházig hozná, ugyanis azért rendelsz házhoz, mert nem tudsz/akarsz elmenni érte.

tegnap 12:13
 10/24 anonim ***** válasza:
76%

Soha nem hagytam magára egy pillanatra sem a babát. A futár jöjjön csak fel szépen, az ajtóig fizettem a szállítási költséget.

Ha úgy írom be a címet hogy melyik emelet, ajtó, akkor oda kérem a csomagot, nem az utcára.

tegnap 12:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!