Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Baba nélkül mennyire mentek...

Baba nélkül mennyire mentek ki a házból, lakásból?

Figyelt kérdés

Tegnap rendeltem ebédet, hív a futár, hogy mindjárt itt van.

Mondtam, hogy melyik csengő, melyik emelet/ajtó, erre mondja, hogy nem szaladnék le, mert amúgy ő siet? Elnézést kértem és mondtam, hogy nem tudok, kisbabával vagyok itthon. Feljött, nagy sóhajtozások közepette a kezembe nyomta az ételt, majd se köszönés, se semmi, elment.

Sokszor rendelek, üzletekből és éttermekből is. A legtöbb futár szó nélkül jön az ajtóig, de pl. a GLS futár is ezt csinálja, hogy "gyere már le légyszi". Vagy, átrakom másik napra a csomagot, ő ezt csak akkor látja, mikor hív, hogy mindjárt nálunk van. Mondtam, hogy sajnos ma nem jó, átraktam már másik napra a kiszállítást. Ő ezt nem hiszi el, ezt csináltam legutóbb is, akkor oda tudta adni a városban máshol a csomagot, keressem meg ma is. Igen, akkor SOS volt, mert hívott, nem vettem fel, majd csengetés nélkül beírta, hogy átvevő nem található, miközben otthon voltam és másnapi szülinapra kellett a csomag. Kergettem kocsival, nagy nehezen leparkoltam, nyilván addigra ő már tovább ment, 10 perc séta a gyerekkel a kezemben, hordozóval együtt... Ha házhozszállítással kérek valamit, pont azért teszem, hogy ezt elkerüljem.

De sokan úgy vannak vele, hogy mivel otthon vagyok, ráérek ezekre.

Egyik barátnőmnek meséltem, ő mondta, hogy ilyenkor ő simán leszalad, de nekik pl. nincs erkélyük, iqosozni is lemegy, kamerán úgyis látja a babát.

Nektek ezek a pár perces dolgok beleférnek?

Egy részem úgy van vele, hogy ha kertes házban fogunk élni, akkor is lesz, hogy én a kertben vagyok, a pici bent. De a másik részem retteg, hogy pont akkor romlik el a lift, törik bele a kulcs a zárba stbstb.

tegnap 11:29
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
87%

Nálunk is próbalkozott de mondtam neki, hogy hogyha megvárja, hogy felöltőztessem a csecsemőt meg a totyogót, és van ideje, meg türelme megvárni, amíg a kisfiammal lesétálunk a negyedikről, akkor nagyon szívesen lemegyek.

Ha alszanak, vagy legalább az egyik alszik, akkor akár le is szaladok, mert szemét mindig van, így azt is levisszük.

tegnap 12:14
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Rendszeresen rendelek, de én mindent előre fizetek, pont azért, hogy ha nem akarok/tudok az ajtóban állni, akkor csak lent a lépcsőházban lerakatom.

Mivel sokszor jön nehéz cucc (macskaalmok, 25-30 kg), ha tudom, hogy nem fogom az ajtóban várni a futárt, nem hozatom fel vele az ajtóig, mert azt akkor szoktam, ha adok is borravalót, ha már felszenvedi a 2. emeletre.

Le nem mentem gyerek nélkül érte. Csak ha ott volt a kezemben ő is.

Meg szeretek csomagautomatába rendelni

tegnap 12:19
 13/24 anonim ***** válasza:
19%

Nem a futárszolgálattal szerződsz

Közvetített szolgáltatás...

tegnap 12:41
 14/24 anonim ***** válasza:
tegnap 12:45
 15/24 anonim ***** válasza:
30%
De csak azért nem szaladsz le, mert ott a gyerek, tehát korábban lementél? Hát vidd magaddal. Vagy ha olyan pici (a hordozóból gondolom), akkor tedd be a kiságyba arra a két percre. Én simán lementem ennyi időre, mikor pici volt. Amikor meg nagyobb, akkor felkaptam és vittem.
tegnap 13:32
 16/24 anonim ***** válasza:
46%
Nem, nem hagytam soha egyedul a gyereket és a futárt se kergetném. Kozlod, hogy nem tudsz lemenni, hozzá fel. Ha adsz neki valamennyi borravalót, gond nélkül fel is fogja vinni minden alkalommal. Ajándékot meg ne utolsó pillanatban rendelj
tegnap 13:47
 17/24 A kérdező kommentje:

Előre fizetek én is, borravalót is szoktam adni.

De azt nem akarom, hogy letegyék a bejárathoz, és majd összeszedem/felhozza a férjem délután, mert tűnt el így csomag másnál már.

Korábban sem mentem le.

Az, hogy magammal viszem, csak úgy működne, ha előtte felöltöztetem. Tehát a futárnak többet kellene lent várnia, mintha felhozná.

Az ajándékot nem utolsó pillanatban rendeltem, nem tehetek róla, hogy az About You 2 hétig ült rajta.

tegnap 14:06
 18/24 anonim ***** válasza:
54%
Neharagudj de hány hónapos babáról van szó? Mert ha pár hónapos akkor kiságyba beraktam és leszaladtam, vagy a gyerekkel szaladtam le, de első emeleten laktunk. Igenis hozza fel, ha sóhajtozik meg köszönés nélkül lép le az őt minősíti, nehogy már te érezd magad rosszul. Nem értem ezt az öltöztetést. Megfogtam a gyereket úgy ahogy van, felvolt öltöztezve pulcsi meg nadrág én felkaptam egy papucsot és mentem a gyerekkel vagy a nélkül.
tegnap 14:13
 19/24 A kérdező kommentje:

4 hónapos.

Nálunk a lakásban van 22-24 fok napközben, viszont kint, a folyosón, liftben már hideg van. Itthon nadrág + hosszú body van rajta bent, így, ilyen öltözetben ki nem vinném.

tegnap 14:17
 20/24 anonim ***** válasza:
20%
Mondanám, hogy arra a pár percre hagyd nyugodtan a kiságyban (vagy a szőnyegen, hiszen egyhelyben van), de azt írod, gyerek előtt sem mentél le, szóval tulajdonképpen te nem tanácsot vársz tőlünk, csak jöttél panaszkodni, hogy mekkora köcsög a futár.
tegnap 14:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!