Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tegnap mumpszot állapítottak...

Tegnap mumpszot állapítottak meg nálam. 11 hónaposom még nem kapta meg az oltást ellene. Meg tudom védeni a betegségtől?

Figyelt kérdés
Tegnap az ügyeleten a feldagadt fül alatti gyulladásomra mumpszot állapított meg az orvos. Próbáltam kérdezgetni h mi a teendőm a 11 hónaposommal...tartsak távolságot. Neten olvastam 16-25 nap a lappangási ideje és azalatt már fertőz. Létezik h ezalatt ne kapta volne el Férjem itthon van most csak nem nagyon tudjuk h mit tegyünk. Tápszeres.
tegnap 22:27
 1/9 anonim ***** válasza:
76%
Gyerekorvossal beszéljél. Addig pedig különítsétek el. Foglalkozzon vele a férjed.
tegnap 22:45
 2/9 A kérdező kommentje:
Gyerekorvos sajnos nem elérhető most.
tegnap 22:47
 3/9 anonim ***** válasza:
18%

Ezert lenne fontos a szoptatas ...

Mostmar mindegy, nem tudsz mit csinalni.

Tesom is volt mumpszos 2 eves kora korul, mar nem az 1800 as evekben vagyunk, ha elkapja, majd meggyogyul.

Elso - sokra megy az elkulonitessel, a betegsegek nagy resze, ez is a TUNETEK ELOTT fertoz !! Tehat a kerdezo mar hetekkel ezelott fertozott, mar reg nem, mar cseszheti az elkulonitest.

Ez annyira alap dolog, biologia oran is tanitjak, es a legtobbnek fingja nincs az altalanos biologiarol felnottkent sem.

tegnap 23:24
 4/9 anonim ***** válasza:
74%
3-as első mondatán kívül igaza van... én is voltam mumpszos 8 éves koromban kb.. (40 éve) és itt vagyok.. és nem akkor kapja el bárki is, amikor már kijön, hanem a lappangási idő alatt... nem lesz semmi gond ne aggódj.. ha el is kapja, meggyógyul..
ma 00:50
 5/9 anonim ***** válasza:
70%
Lehet rád veszélyesebb, mint a gyerekre. Vagy csak a férfiakra veszélyes nagyon felnőtt korban?
ma 07:41
 6/9 anonim ***** válasza:
60%
Jaj megint a szoptatással mell vagdalózni, 11hósan van aki már nem tud szoptatni, az én gyerekemnek nem kellett a cici 2 hós kora után.. tápszerre váltottunk.
ma 07:56
 7/9 anonim ***** válasza:
56%
Tény hogy a szoptatás jó bizonyos betegségek esetén mert így a tested által termelt ellenanyagot átadod,de azért egy oltást nem vált ki...mostantól tarts távolságot,hátha mázlid volt és nem kapta el.
ma 11:23
 8/9 anonim ***** válasza:
55%
Ha ferfi elkapja felnott korban steril lesz!! Honnan szedhetted ossze? Elvileg te felnottkent mar oltott vagy.
ma 12:19
 9/9 anonim ***** válasza:
45%
Az oltás nem tart élethosszig, 8-as!
ma 13:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!