Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tegnap mumpszot állapítottak...

Tegnap mumpszot állapítottak meg nálam. 11 hónaposom még nem kapta meg az oltást ellene. Meg tudom védeni a betegségtől?

Figyelt kérdés
Tegnap az ügyeleten a feldagadt fül alatti gyulladásomra mumpszot állapított meg az orvos. Próbáltam kérdezgetni h mi a teendőm a 11 hónaposommal...tartsak távolságot. Neten olvastam 16-25 nap a lappangási ideje és azalatt már fertőz. Létezik h ezalatt ne kapta volne el Férjem itthon van most csak nem nagyon tudjuk h mit tegyünk. Tápszeres.
dec. 28. 22:27
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

10-es a szoptatas ugy mukodik, - csak, hogy ertsd a jovore nezve is legyen fogalmad, hogy mukodik :

Anya elkapja, a szervezete abban a pillanatban elkezdi termelni az antigent. Ez az antigen megy at az anyatejen keresztul a babanak, ergo a babanak mar van antigenje, tehat vagy nem kapja el, vagy pedig konnyen atveszeli.

Ezaltal ved a szoptatas az OSSZES letezo betegseg ellen amit az anya elkap. (kiveve etelmergezes)

dec. 29. 15:59
 12/21 anonim ***** válasza:
9es,igen,megsem leszunk mumpszosak. 1 embert ismerek a 40 ev alatt aki igazoltan mumpszos volt. A sajat apukam. Aki nem volt ovodas,igy semmi gyermekbetegseget nem kapott el, felnottkent volt baranyhimlos es mumpszos is. Nincs mar sok korkozo elvileg, mert oltott a lakossag. Szoval fura.
dec. 29. 16:09
 13/21 babyboom567 ***** válasza:
48 éves vagyok, pár hónapos koromban anyukámtól kaptam el.Semmi bajom nem lett tőle, otthon gyógyultam, anyukám meg kórházban volt.
dec. 29. 16:24
 14/21 A kérdező kommentje:
A szoptatás nem tudom h jött képbe....39 vagyok én nem kaptam oltást ellene, még sosem volt nekem. Fogalmam nincs honnan szedtem, de nem is ez volt a kérdés
dec. 29. 16:33
 15/21 anonim ***** válasza:

Kaptál oltást

Az 1989 után születettek két oltásban (15 hónap, 11 év) részesültek, így vélhetően ők egy életre szóló védettséget élvezhetnek.

Az 1969 -1989 közöttszületettek csak egy oltást kaptak, az ő esetükben ezért javasolt egy második oltás is.

dec. 29. 16:42
 16/21 anonim ***** válasza:
Ha a kérdező 39 éves, akkor a #15 szerint kapott oltást de csak 1-et, így kaphatta el mert egy oltás nem véd életre szólóan. Plusz nagy pech is kellett hozzá.
dec. 29. 17:47
 17/21 anonim ***** válasza:

Kerdezo, kaptal oltast ellene, mondjuk nem ertem, nem vagy tisztaban vele mit kaptal es mit nem ?

Mondjuk megnezni az oltasi rendet 1 perc, de mindegy is.

A szoptatas pedig ugy jon a kerdeshez, HA szoptatsz , akkor nem kapja el nagy valoszinuseggel, de mivel nem, ezert nem vedi semmi.

dec. 29. 18:29
 18/21 A kérdező kommentje:
Írtam h nem szoptatok. Nem kaptam oltást ellene gondolom akkor nem kaptam volna el.
dec. 29. 20:50
 19/21 A kérdező kommentje:
Én azt kerdeztem h mit tegyek baba mellett nem az h tényleg az vagyok e. Tegnap az ügyeleten írásos papírt kaptam róla h az vagyok. Egy orvost nem szoktam felül bírálni.
dec. 29. 20:54
 20/21 anonim ***** válasza:
De kaptal 1 oltast az eletkorod alapjan,kotelezo resze.annyira ritka h senki se fogna tudni megmondani,h ujszulott elkapja-e.
dec. 30. 08:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!