Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kisfiúnk fog születni,nèv...

Kisfiúnk fog születni,nèv ötleteket szeretnék kèrni,àtnèztem a neveket de nem sok van ami tetszik.A vezetèknèvben van Zs betű,2 szótagú vegyes hangrendű ès la-ra vègződik. A fèrjemnek kb csak a Noel ès a Balázs tetszik.Segítenètek?

Figyelt kérdés

2021. nov. 12. 11:51
 71/96 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg nagyon szép a Zsikla Erik.

Márkból is rengeteg van, a Kornél pedig az utóbbi években lett nagyon felkapott.

A három közül biztos, hogy az Eriket adnám.

2021. nov. 23. 16:17
 72/96 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem folyik össze a vezetéknév egyik névvel sem. Az Erik esetében ponthogy a 2 egymás után következő magánhangzó miatt tud egymástól teljesen elkülönülni a keresztnév és a vezetéknév.

Igazából nem kötelező a vezetéknévnek és a keresztnévnek tökéletesen illenie egymáshoz, sőt, szerintem a többség nem is ez alapján kapta a nevét. Egy ismert keresznév estében még az se jelentene problémát, ha azonos betűvel kezdődnének.

(Ezek is illenek a vezetéknévhez: Domonkos, Ábris, Salamon, Bertalan, Ágoston, Jutocsa, Szilárd, Fülöp, Donát, Milán, Alexander, Bálint, Jakab és Rajmund)

2021. nov. 24. 10:23
 73/96 anonim ***** válasza:
100%
A Noelhez és a Balázshoz hasonló nevek: Simon, Noé, Ábel, Márton, Bende, Arvid, Dorián, Kadosa, Szebasztián, Konrád, Ajtony, Kelemen, Ciprián
2021. dec. 9. 17:44
 74/96 A kérdező kommentje:
Fèrjem leszavazta a Dominikot ès a Dánielt is , Neki az Erik ès a Kornèl amire azt mondta nem rossz de mèg van 4 hónapunk hogy eldöntsük☺️
2021. dec. 12. 21:14
 75/96 anonim ***** válasza:
100%

Nézd a jó oldalát: most már nem csak a Noel és a Balázs felel meg neki, tehát már kezd nyitottabbá válni más nevekre is:)

Az a négy hónap alatt meg még simán meg lehet vele szerettetni még ennél is több nevet.

Egyébként miért szavazta le végül őket? (Hátha itt tudunk felhozni olyan érveket, ami miatt még egyszer átgondolja őket)

2021. dec. 13. 10:09
 76/96 A kérdező kommentje:
Csak símán nem tetszenek neki
2021. dec. 13. 13:44
 77/96 A kérdező kommentje:

Zsikla Kornèl vagy

Erik lesz valószínűleg.

Melyikre szavaztok ès mièrt? ☺️

2021. dec. 15. 17:36
 78/96 anonim ***** válasza:
100%
Erik, a Kornél sose tetszett.
2021. dec. 15. 20:03
 79/96 anonim ***** válasza:
100%
Mindkettő jó, én a Zsikla Eriket választanám, vagányabb, energikusabb név.
2021. dec. 16. 11:35
 80/96 anonim ***** válasza:
100%

Nekem mind a két név a kedvenceim közé tartozik, így nehéz választani.

Viszont ha a vezetéknévvel együtt nézzük, akkor szerintem egyértelműen az Erik a jobb választás.

A Kornél szerintem nem illik a vezetéknévhez, mert én valahogy a "lakó" szavat hallom ki a közepén. Lehet, hogy csak én vagyok így, szóval erről mindenféleképpen kérdezzétek meg mások véleményét is.

2021. dec. 16. 12:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!