Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kisfiúnk fog születni,nèv...

Kisfiúnk fog születni,nèv ötleteket szeretnék kèrni,àtnèztem a neveket de nem sok van ami tetszik.A vezetèknèvben van Zs betű,2 szótagú vegyes hangrendű ès la-ra vègződik. A fèrjemnek kb csak a Noel ès a Balázs tetszik.Segítenètek?

Figyelt kérdés

2021. nov. 12. 11:51
 51/96 A kérdező kommentje:

A Kornèl tetszett mindíg , becèzèse furi kicsit de vègülis nem rossz , Ki hogy becèznè?ami felnőttkènt is jó? Kori,Koni , Koresz ,Konesz ?

A Màrk is jó ,de azt vègkèpp nem lehet becèzni ,ès kicsit nehezebb kimondani ..

2021. nov. 17. 09:32
 52/96 anonim ***** válasza:
100%

Semmi öregemberes nincs a Balázsban. Hogy neked nem tetszik, az oké. A vezetéknévhez én max egy zs betűvel kezdődő nevet nem adnék, pl. Zsikla Zsombor nekem már sok lenne, de egy Zsikla Balázsban a két zs távol van egymástól, szerintem simán megállja a helyét. Esetleg az lehet majd kellemetlen, hogy külföldön előbb a keresztnevet és utána a vezetéknevet kell mondani/írni, és akkor egymás mellett lesz a két zs.

Eriket vagy Dánielt adnám, ha választani kellene. Ezek is nagyon szépek, passzolnak a vezetéknévhez, külföldön is értik, ki tudják mondani.

2021. nov. 17. 09:33
 53/96 anonim ***** válasza:
62%
A hangzásán kívül semmi öregemberes nincs a Balázsban.
2021. nov. 17. 09:40
 54/96 anonim ***** válasza:
100%

Én nem becézném egyiket sem, főleg nem a Kornélt. (Nekem a Koni, Kori, Kokó és társai túl lányosak)

A Márkot éppen még lehet Márkónak vagy Márkusnak szólítani, de szerintem ez is az eredeti formájában hangzik a legjobban.

Mindenféleképpen olyan nevet akartok neki adni, amit lehet becézni?

2021. nov. 17. 09:54
 55/96 A kérdező kommentje:
Nem feltètlen , csak egy kisfiúnaknkicsit kemèny nevek így kimondva mindkettő , Kornèl , Márk ...de ha van jobb nèvötlet termèszetesen vevő vagyok rá 😊 Tesóm szerint az Erik is jó lehet, de azt csúnyán is becèzhetik majd , Erika ,Erikecske 🙄
2021. nov. 17. 10:06
 56/96 anonim ***** válasza:
100%
A Balázs hangzása nem öregemberes.
2021. nov. 17. 10:15
 57/96 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem gáz ha nincs becézve, kolléganőm gyerekei ovisok és Tamásnak meg Dávidnak szólítják őket. Sőt, ha becézed még a gyerek szól, hogy ő Tamás. A Márk, Erik is tetszik, de inkább akkor Márk.
2021. nov. 17. 11:13
 58/96 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos minden nevet lehet csúfolni, így ez alapján nem lehet választani.

Szerintem az Erik is olyan név, amit nem szükséges becézni, de ha nagyon akarjátok, akkor lehet például Riki vagy Rikó.

(Hasonló stílusú nevek még például a Frank, a Kristóf, a Patrik és a Mirkó.

Szerintem jól hangzik még a családnévvel az Olivér, a Maximilián, a Dénes, az Imre és a Sebestyén is. Ezek becézhetőek, bár szerintem nem ilyen stílusú neveket keresel.)

2021. nov. 17. 11:24
 59/96 A kérdező kommentje:
Hàt igen , ez utóbbiak nem tetszenek
2021. nov. 17. 11:32
 60/96 anonim ***** válasza:
100%

Zsikla Levente (Levi)

Zsikla Bence/Benjámin/Bendegúz (Beni)

Zsikla Péter (Peti)

Zsikla Marcell (Marci)

Zsikla Ákos (Áki)

Zsikla Botond (Boti)

Zsikla Dominik (Domi)

Zsikla Milán (Miló)

Zsikla Roland (Roli)

Zsikla Mátyás (Matyi)

Zsikla Gergő (Geri)

Zsikla Olivér (Oli)

Zsikla Vince (Vini)

Zsikla Tamás (Tomi)

Zsikla Flórián (Flóri)

Zsikla Vendel (Veni, Vendi)

Zsikla Bercel (Berci)

Zsikla Jonatán (Joni)

Zsikla Mendel (Meni)

Zsikla Norbert (Norbi)

Zsikla Robin (Robi)

Zsikla Leon (Leó)

2021. nov. 17. 11:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!