Kisfiúnk fog születni,nèv ötleteket szeretnék kèrni,àtnèztem a neveket de nem sok van ami tetszik.A vezetèknèvben van Zs betű,2 szótagú vegyes hangrendű ès la-ra vègződik. A fèrjemnek kb csak a Noel ès a Balázs tetszik.Segítenètek?
Szóval akkor maradt a Márk, a Dominik és az Erik?
Szerintem a Dominiknál nem tűnne fel senkinek se, hogy mit ad ki a vezetéknév és az utónév első két betűje. Legalábbis nekem biztosan nem jutott volna az eszembe akkor, ha nem hívod fel rá a figyelmünk. (Egyébként ez csak neked jutott az eszedbe vagy valaki más mondta a családból?)
Minden névnek van több alkalommal névnapja, csak van olyan ami valamiért "hivatalosabbnak" számít, ezért csak ezt tűntetik fel a naptárban. Viszont nem kötelező ezen a napon ünnepelni és bármelyiket kiválaszhatjátok az ő névnapjának.
Erik névnap van januárban, februárban, májusban, augusztusban és szeptemberben.
Márk névnap pedig áprilisban, májusban, júniusban és októberben.
Ha egyedül csak a ritka az egyetlen ellenérvük, akkor megnyugodhatnak, hogy nem így van. Régebben tényleg annak számított, de például 2020-ban ez volt a 36. leggyakrabban adott fiúnév.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!