Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Megy nálatok a TV baba mellett...

Megy nálatok a TV baba mellett napközben?

Figyelt kérdés

A férjem mániája ez az állandó tévézés, mármint sokszor nem nézi, csak háttérzajnak megy.

Én nem kapcsolom be nap közben a TV-t, max. néha a Youtube-on rákok be rajta zenét, de mihelyst a férjem hazajön, egyből nyúl a távirányítóért. Hétvégén egész nap megy, ha bent vagyunk.

Engem az azért zavar, mert most már kúszik-mászik a kisfiunk, szóval nem tudom egyszerűen elfordítani, ezért sokszor nézi a tévét. Szerintem ennyi idősen még nem tesz jót neki, hogy órákon át megy mellette a TV napi szinten, de a férjemmel ezt nem bírom megértetni.

Már komolyan öszevesztünk emiatt párszor.

2021. nov. 6. 21:29
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
62%

Nehéz helyzetben vagy , de én is úgy gondolkozik mint te, én se tévézek sose , a gyerekek se ő is togyogó.

De nálunk is ebből volt vita , amíg az apja csak tehette inkább tv nézett a gyerek helyett, függő volt, miútán szóltam és nem nézhette el is ment vissza a szüleihez

2021. nov. 7. 09:30
 22/27 anonim ***** válasza:
30%
Hú én fél éves koráig bírtam, hogy 0 tv volt. De mi előtte is nagy tv-sek voltunk, ment háttérzajnak kb egész nap. Ha észreveszem hogy azt bambulja kikapcsolom a képernyőt, nekem nem is kell, csak a háttérzaj, úgyse nézem csak hallgatom míg teszek veszek. Filmet is szoktam így "hallgatni". De nem mondom hogy sose néz tv-t. Káros tudom, de megbolondulnék. És igyekszem minimalizálni.
2021. nov. 7. 09:46
 23/27 anonim ***** válasza:
14%
Akkor káros ha a gyerek azt bámulja és nem viszik el játszani stb. Bocsi hogy mobilon gépelek tejlefejés közben és így nem tökéletesen gépelek, tuti a tv az oka 🤣 én nőttem fel cartoon networkon és sokkal egészségesebb vagyok mint a tablet függő kocka gyerekek. A tv nem olyan káros mint a számítógépes játék, de manapság túlkompenzálják a tv dolgot. Különben is a gyerek mellett is lehet élni és élvezni az életet, nem lehet kussban ülni mint egy zárdában és megvonni magunktól az élvezeteket csak mert ott a gyerek, hanem úgy kell nevelni, hogy ha kikapcsolom a tv-t akkor nincs tv és pont,de anya,apa hadd nézze meló után.
2021. nov. 7. 10:27
 24/27 anonim ***** válasza:
80%

Ez esetben biztos, hogy "véletlenül" kidobnám egy kukába a távkapcsot, aztán mehet keresni vajon melyikbe.

A babák nem tudják értelmezni, feldolgozni a gyorsan változó képsorokat, egyszerűen nem értik. Cserébe leterheli az érésben lévő idegrendszerét, aminek pont nem a barom tv-re van szüksége.

Kedves Kérdező, az, hogy van itt pár szellemóriás, akik tv mellett is zsenik lettek, ne érdekeljen, csak a babókád egészsége a legfontosabb!!! Ebben ne köss kompromisszumot!!!

2021. nov. 7. 10:37
 25/27 anonim ***** válasza:
17%
Miért, nem lehet addig sétálni vinni a babát amíg apa tv-ik? Ez nem atomfizika, amíg apa kipiheni a melót addig odébb viszem a gyereket és játszom vele, sétálunk stb. Ez addig egészséges amíg apa is megteszi ugyanezt anyáért. Nem lehet csöndben élni csak mert ott a baba, akkor odébb kell vinni, húú de bonyolult🙄
2021. nov. 7. 10:45
 26/27 anonim ***** válasza:
79%

Hülyeség emiatt össze veszni..

Azt mondod te nappal nem kapcsolod be,akkor? Kétlem,hogy leül a gyerek órákra Miami helyszínelőket nézni,és te se hiszem,hogy hagynád.Kúszik-mászik,ez után jön a jön-megy és ezekkel együtt a matat.

A mai TV-k már messze nem olyan károsak,főleg az LCD,ha meg megnéz egy reklámot a gyereked nem fog fejre állni tőle.Valakié naphosszat azt bámulja,és annak sincs baja,akkor az az 5 kicseszett mert amit eltölt előtte (gondolom nem is közvetlenül a képernyő előtt gubbaszt 5 centire) semmit nem fog ártani.

Annyit tudtok problémázni feleslegesen,nem csoda hogy egyedüli szülők maradtok..

Az ő gyereke is! mind a kettőtöknek joga van a saját meglátása szerint nevelni.

Szerinte nem baj,szerinted igen.A kettő közt ott van az,hogy had menjen,de ne azt bámulja egész nap + ha te vagy otthon akkor te kikapcsolod neki.Pont.

2021. nov. 7. 12:42
 27/27 anonim ***** válasza:
66%

Nem megy a TV, mert egyáltalán nincs a lakásban. Mióta elköltöztem otthonról, azóta nincs. Otthon sem néztem szinte soha. A férjem ugyanígy van vele. Ami érdekel bennünket a sorozatok-filmek közül, azt letöltjük.

Amíg szopott a kislányom (3 hós koráig), addig szoptatás közben néztem laptopon sorozatot. Azóta, hogy nagyobb lett és sokat mozog, nyilván nem, ha ébren van.

Amúgy a csend engem is zavarna egész álló nap. Ezért hallgatunk baba zenéket, vagy én énekelek neki/ beszélek hozzá, sokszor kommentálom, amit éppen csinálok. Anyukám nyugdíjas, így telefonon is beszélek vele napi kétszer, napközben is. Párom pedig home office-ban dolgozik, időnként hozzá is tudok szólni. Teljes csendben én sem tudnék lenni, de nálunk nem a TV az, ami ezt feloldja. Amúgy nekem még a védőnő mondta, hogy zene nyugodtan menjen a baba mellett napközben, de a TV ne. (Nyilván nekem nem a védőnő miatt nincs TV-m, hisz előtte sem volt :-).

2021. nov. 9. 21:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!