Megy nálatok a TV baba mellett napközben?
A férjem mániája ez az állandó tévézés, mármint sokszor nem nézi, csak háttérzajnak megy.
Én nem kapcsolom be nap közben a TV-t, max. néha a Youtube-on rákok be rajta zenét, de mihelyst a férjem hazajön, egyből nyúl a távirányítóért. Hétvégén egész nap megy, ha bent vagyunk.
Engem az azért zavar, mert most már kúszik-mászik a kisfiunk, szóval nem tudom egyszerűen elfordítani, ezért sokszor nézi a tévét. Szerintem ennyi idősen még nem tesz jót neki, hogy órákon át megy mellette a TV napi szinten, de a férjemmel ezt nem bírom megértetni.
Már komolyan öszevesztünk emiatt párszor.
Nehéz helyzetben vagy , de én is úgy gondolkozik mint te, én se tévézek sose , a gyerekek se ő is togyogó.
De nálunk is ebből volt vita , amíg az apja csak tehette inkább tv nézett a gyerek helyett, függő volt, miútán szóltam és nem nézhette el is ment vissza a szüleihez
Ez esetben biztos, hogy "véletlenül" kidobnám egy kukába a távkapcsot, aztán mehet keresni vajon melyikbe.
A babák nem tudják értelmezni, feldolgozni a gyorsan változó képsorokat, egyszerűen nem értik. Cserébe leterheli az érésben lévő idegrendszerét, aminek pont nem a barom tv-re van szüksége.
Kedves Kérdező, az, hogy van itt pár szellemóriás, akik tv mellett is zsenik lettek, ne érdekeljen, csak a babókád egészsége a legfontosabb!!! Ebben ne köss kompromisszumot!!!
Hülyeség emiatt össze veszni..
Azt mondod te nappal nem kapcsolod be,akkor? Kétlem,hogy leül a gyerek órákra Miami helyszínelőket nézni,és te se hiszem,hogy hagynád.Kúszik-mászik,ez után jön a jön-megy és ezekkel együtt a matat.
A mai TV-k már messze nem olyan károsak,főleg az LCD,ha meg megnéz egy reklámot a gyereked nem fog fejre állni tőle.Valakié naphosszat azt bámulja,és annak sincs baja,akkor az az 5 kicseszett mert amit eltölt előtte (gondolom nem is közvetlenül a képernyő előtt gubbaszt 5 centire) semmit nem fog ártani.
Annyit tudtok problémázni feleslegesen,nem csoda hogy egyedüli szülők maradtok..
Az ő gyereke is! mind a kettőtöknek joga van a saját meglátása szerint nevelni.
Szerinte nem baj,szerinted igen.A kettő közt ott van az,hogy had menjen,de ne azt bámulja egész nap + ha te vagy otthon akkor te kikapcsolod neki.Pont.
Nem megy a TV, mert egyáltalán nincs a lakásban. Mióta elköltöztem otthonról, azóta nincs. Otthon sem néztem szinte soha. A férjem ugyanígy van vele. Ami érdekel bennünket a sorozatok-filmek közül, azt letöltjük.
Amíg szopott a kislányom (3 hós koráig), addig szoptatás közben néztem laptopon sorozatot. Azóta, hogy nagyobb lett és sokat mozog, nyilván nem, ha ébren van.
Amúgy a csend engem is zavarna egész álló nap. Ezért hallgatunk baba zenéket, vagy én énekelek neki/ beszélek hozzá, sokszor kommentálom, amit éppen csinálok. Anyukám nyugdíjas, így telefonon is beszélek vele napi kétszer, napközben is. Párom pedig home office-ban dolgozik, időnként hozzá is tudok szólni. Teljes csendben én sem tudnék lenni, de nálunk nem a TV az, ami ezt feloldja. Amúgy nekem még a védőnő mondta, hogy zene nyugodtan menjen a baba mellett napközben, de a TV ne. (Nyilván nekem nem a védőnő miatt nincs TV-m, hisz előtte sem volt :-).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!