Megy nálatok a TV baba mellett napközben?
A férjem mániája ez az állandó tévézés, mármint sokszor nem nézi, csak háttérzajnak megy.
Én nem kapcsolom be nap közben a TV-t, max. néha a Youtube-on rákok be rajta zenét, de mihelyst a férjem hazajön, egyből nyúl a távirányítóért. Hétvégén egész nap megy, ha bent vagyunk.
Engem az azért zavar, mert most már kúszik-mászik a kisfiunk, szóval nem tudom egyszerűen elfordítani, ezért sokszor nézi a tévét. Szerintem ennyi idősen még nem tesz jót neki, hogy órákon át megy mellette a TV napi szinten, de a férjemmel ezt nem bírom megértetni.
Már komolyan öszevesztünk emiatt párszor.
Amíg még pici volt ment de mostmár van hogy hetekig csak altatás után kapcsolom be. Hálistennek nem is köti le annyira de volt, hogy mikor leraktam játszani majd kiesett a szeme annyira nézte. Inkább kikapcsoltam, amúgy se megy benne semmi.
Ráadásul elrettentő példaként barátaink kislánya bizonyítottan digitális autizmusban szenved mert TVvel, tablettel van lekötve a figyelme.
Hű de lefognak pontozni 😅Nálunk megy egész nap.
A tvzés akkor van rossz hatással a gyerekre ha ahelyett hogy játszanál vele inkább leülteted elé mesét nézni.
Az hogy bele bele bambul (ilyenkor inkább a reklámoknál hajlamosak) még nem okoz neki agykárosodást
Én amikor pici volt, szoptatás közben néztem. Órákig képes volt nyammogni és muszáj volt, hogy ne őrüljek meg. Ő úgyis háttal volt vagy aludt.
Amikor nagyobb lett, akkor délelőtt és délutáni alvás után is sétáltunk vagy a játszón voltunk, így csak a délutáni alvása közben kapcsoltam be vagy fülessel zenét hallgattam stb.
Nekem is muszáj, hogy szóljon valami amikor otthon vagyok.
4, olvass egy kicsit: a tartós háttérzaj és lehet ez ràdió is, nem csak tv, egyértelműen káros. Nyilván nem agykárosodott lesz, de megnehezíted vele a dolgát pl: beszédtanulásnál is.
Nem, nem Tv-zünk a gyerekek mellett. Első gyereknél az elején elvétve igen, de onnan, hogy oda fordult és bambulni kezdte a villódzó fênyeket, leszoktunk a minimálisról is. Bőven elég nekünk altatás után a tv.
#6 2,5 évesen már összetett mondatokban beszélt. Beszédhibája sem lett.
Egész nap a háttérzaj nyilván zavaró még a felnőttnek is. De nehogy már egész nap csendbe kelljen lenni.
Amikor telefonáltam, neki az is háttérzaj volt, vagy amikor a másik anyukával toltuk őket a babakocsiban, akkor sem voltunk csendben.
A második gyereknek meg végig ott a háttérzaj a nagyobb tesótól.
Jók tudnak lenni a tanulmányok és kutatások, de nem árt gondolkodni is és nem mindent vakon elhinni.
#5 voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!