Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Megy nálatok a TV baba mellett...

Megy nálatok a TV baba mellett napközben?

Figyelt kérdés

A férjem mániája ez az állandó tévézés, mármint sokszor nem nézi, csak háttérzajnak megy.

Én nem kapcsolom be nap közben a TV-t, max. néha a Youtube-on rákok be rajta zenét, de mihelyst a férjem hazajön, egyből nyúl a távirányítóért. Hétvégén egész nap megy, ha bent vagyunk.

Engem az azért zavar, mert most már kúszik-mászik a kisfiunk, szóval nem tudom egyszerűen elfordítani, ezért sokszor nézi a tévét. Szerintem ennyi idősen még nem tesz jót neki, hogy órákon át megy mellette a TV napi szinten, de a férjemmel ezt nem bírom megértetni.

Már komolyan öszevesztünk emiatt párszor.

2021. nov. 6. 21:29
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
61%

Nem kapcsoltam tv-t. De idegrendszeri éretlenség miatt nekünk tiltotta is a fejlődésneurológus a lányom 3 éves koráig.

Igazság szerint mi sosem nézünk szinte tv-t. Sose. Fizetjük az előfizetést, de nagyon ritkán kapcsoljuk be, és akkor is maximum a viasat nature megy.

Valamint szombatonként megnézi a lányom a Jégvarázs 1. vagy 2. részét pendrive-ról. Most 5.5 éves.

Ennyit tévézünk.

Egyetlen 1x ment a tv 1 hónapon át sokat, mikor a férjemmel koronások voltunk. Mivel én szinte 1 hónapig csak feküdtem, muszáj volt bekapcsolni, hogy ne makkanjak meg.

2021. nov. 6. 22:30
 12/27 anonim ***** válasza:
40%

Én tv függő vagyok, de mikor meg kicsi volt 1 sorozatot néztem és kikapcsoltam.

Sajnos nálunk is ugyan ez van, a férjem egyből nyomja be, hiába nyomja utána a telefont nem lehet kikapcsolni. Én sokszor ezért viszem ki, mert már a fiam is odaragad.

Ha nincs itthon a férjem tv szünet van.

2.5 éves

2021. nov. 6. 23:05
 13/27 anonim ***** válasza:
15%
Szegény férj dolgozik, hogy legyen kaja stb. És milyen mocsok, hogy 8 óra meló után tv-ni mer a saját otthonában... Nálunk nem kérdés hogy megy a tv, sőt azon tud csak elaludni. Ha majd azt akarom, hogy ne bambuljon akkor átviszem máshova.
2021. nov. 7. 00:19
 14/27 anonim ***** válasza:
53%

8# nagy különbség van élőbeszéd és a tv/rádióból jövő között. Többek között ezért nem képes a tv beszélni megtanítani a gyereket, hiába hallja benne a dolgokat majdnem ugyanúgy.

Férjem se szeret csendben lenni. Bluetooth-os hangszóróval oldottuk meg. Azon mennek a zenék. De az se állandó.

2021. nov. 7. 00:33
 15/27 anonim ***** válasza:
44%
Mintha nem beszélnénk egyfolytában a babához, vinnénk sétálni stb. Én se érném be csak zenével mondjuk óvodáig... a baba minden törődést megkap, de az élet nem állhat meg emiatt. Második gyerek esetén az első se nézzen majd esti mesét vagy ne zajongjon? Tv-nnőttem fel, hamarabb beszéltem mint mások azóta be sem áll a szám, sőt cartoon networkon tanultam meg angolul😅
2021. nov. 7. 01:02
 16/27 anonim ***** válasza:
44%

"az első se nézzen majd esti mesét vagy ne zajongjon?"

Az esti mese ideális esetben olvasott annál is, aki engedi tv-t nézni, mert a tv felpörgeti az idegrendszert és nehezíti az elalvást, mély alvást.

A zajongás meg hogy jön ide? Tényleg nem tudsz különbséget tenni az emberi szó, zaj, élet hangjai között, ami térben hallatszik, artikulálással egybekötött, és a tv mint passzív zajforrás között?

"Tv-nnőttem fel,"

Látszik. Értelmezni, gondolkodni nem tudsz, lásd fenn.

2021. nov. 7. 06:13
 17/27 Derjaderja ***** válasza:
58%
Nálunk sosem megy, nem elvből, hanem egyszerűen nem szoktuk nézni. 3 éve lakunk itt, azóta a TV része 2x volt bekapcsolva. Én nem is igazán tudom kezelni, mert a párom tévéje. A párommal szoktunk néha dvd-ről filmet nézni este.
2021. nov. 7. 06:54
 18/27 anonim ***** válasza:
50%

Hétköznap csak reggel megy egy kicsit a Duck tv, majd ha a férjem hazajön,pont mint nálad,egyből nyomja be a tv-t. Egésznap bluetooth-os hangszórón zene megy.

A hétvége más. Akkor szinte egész nap megy a tv. A férjemmel sokat vitáztam erről, hogy talán nem kéne ennyit tv-zni, de hajthatatlan volt. Én inkább mesekönyves vagyok, Ő utál olvasni,így egyszerűen nem értjük egymás álláspontját.

2,5 éves a fiam.

2021. nov. 7. 07:29
 19/27 anonim ***** válasza:
84%
Nem megy. A két gyerek akkor sincs csendben, ha eszik vagy alszik. Nincs szükségem egyéb zajra.
2021. nov. 7. 07:50
 20/27 anonim ***** válasza:
54%
Nincs tévénk. De őszintén szerintem nem akkora probléma. Én nem csinálnám, de komoly baja nem hiszem, hogy lenne. Vannak babák, akik nem jól bírják a képernyőt és rosszul alszanak tőle. Ha a tietek jól alszik, szerintem engedd el ezt.
2021. nov. 7. 08:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!