Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1 éves gyereketeknek miket...

1 éves gyereketeknek miket szoktatok adni enni? Szoktatok ilyeneket, hogy péksütik, virsli, ketchup, gyümölcsjoghurt vagy krémtúró, esetleg más "egészségtelen" dolgokat?

Figyelt kérdés
2021. okt. 31. 08:22
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
38%
A kisebb 10 hónaposan már azt ette, amit mi, de ezeket pont nem, mert mi sem. Kivéve virsli, abból 90 % hústartalmút igen, joghurtból natúrt, pékáruból kenyeret, kiflit, de édeset 1 évesen nem.
2021. okt. 31. 11:15
 22/36 anonim ***** válasza:
67%

Igen. Mind a 3 kapott ilyeneket 1 évesen. Anagynál még nagyon ritkán volt otthon ezekből.

A kicsiknél már azért többször.

Amit nagyon utálok h esznek, az a tejszelet. Ezt én nem is veszek, de a mamáéknál mindig van.

Egyébként mértékkel kapnak.

Szerencsére a gyümölcs, aszalt dolgok a kicsiknek egyenlőre még elegek nasi gyanánt.

A nagynál már nehezebb

2021. okt. 31. 11:44
 23/36 anonim ***** válasza:
56%
Hát, igazándiból mi is ritkán eszünk ilyeneket, úgyhogy a gyerekünk sem nagyon. Joghurtot én szoktam csinálni házilag, krémtúrót is (bár baromi ritkán), nem vagyunk nagyon péksütisek sem, csak ha elutazunk valahová és nincs idő/lehetőség mást enni. Virslit sztem havonta 1x eszünk, abból kapott már, de nem volt akkora sikere.
2021. okt. 31. 11:48
 24/36 anonim ***** válasza:
Én mindent adtam/adok csak nem ette meg, és azóta sem eszik kb semmit. Most 19 hónapos.
2021. okt. 31. 11:48
 25/36 anonim ***** válasza:
75%
10 hónapos múlt. Kb 1 hete kap reggelore mackósajtos,májkrémes kenyeret. 9 hós kora óta néha kap danoninot,vagy penny sajatmarkas gyerekjoghurtot. Kinder tejszeletet néha. Krémtúrót még nem evett. Virslit is szereti, édesburgonyával vagy más zöldséggel megfözve pürésítve. Ketchupot még nem kóstolta,és kenyeren kívül más péksütit sem. Minden nap eszik gyümit,almát,banánt,körtét,stb.
2021. okt. 31. 13:34
 26/36 anonim ***** válasza:
66%
25 vagyok. Kihagyt,hogy pufit es burgonyaszirmot is szokott nasizni.
2021. okt. 31. 14:09
 27/36 anonim ***** válasza:

"Szoktatok ilyeneket, hogy péksütik, virsli, ketchup, gyümölcsjoghurt vagy krémtúró, esetleg más "egészségtelen" dolgokat?"

Persze,velünk reggelizik.Mi mondjuk nem igazán eszünk olyan sok tejterméket,nem szeretjük,de néha-néha veszek neki egy krémtúrót,vagy jogobellát egy éves kora óta.

Azon kívül általában kalácsot,kenyeret,vajas pogácsát,és ezekhez hasonló péksüteményeket eszik.Van,hogy bele nyomja magának egy kis sajtkrémbe vagy vajkrémbe,van hogy így "natúrba" eszi csak.

Virslit mi szintén nem eszünk,de csirkemell sonkát és csemege szalámit már evett egy-egy falatot.

Ketchupot is eszik,sütőben sült steak krumplival.Magát a paradicsomot és a paradicsomos ételeket is nagyon szereti,a bolognai spagetti az egyik kedvenc ebédje. :)

Egy éves baba már majdnem mindent eszik és ehet is,értelmetlen a rá nézve ártalmatlan dolgokat nem megkóstoltatni vele.Az,hogy én nem szeretem pl a halat nem jelenti,hogy ő ne szeretné és neki ne vehetnék.

(Saját példa,én kóstoltattam vele halrudacskákat,halkrémeket és hal konzerveket is.Szereti,én a szagát sem bírom.a tonhal,a tőkehal és a lazac a kedvence)

2021. okt. 31. 17:52
 28/36 anonim ***** válasza:
83%

Azt mondjuk nem értem,hogy ezekben mi lenne az egészségtelen.

Nem élhet egy gyerek se csak sóskán és alma pürén,a vegyes étrendbe ezek is bele tartoznak.Szükség van szénhidrátra,zsírokra (azokra főleg!),és fehérjére is,nem csak vitaminokra.:D

És most oké,hogy én is megnézem hogy ne a legolcsóbb vacakot vegyem hanem mindenből a teljes kiörlésűt vagy a magas hústartalmút,de ezt sem érdemes nagyon eltúlozni,mert ha egy évesen megveszed a legdrágább húst akkor 2 évesen nem fogja megenni az olcsóbbat amit amúgy magadnak is megveszel.

Azt egye amit a szülők ameddig az nem ártalmas számára.Hiszen mindig ezt fogja kapni csak max egy év múlva..

2021. okt. 31. 17:58
 29/36 anonim ***** válasza:
67%
Így ahogy az utolsó írja!
2021. okt. 31. 19:17
 30/36 anonim ***** válasza:
67%

"mert ha egy évesen megveszed a legdrágább húst akkor 2 évesen nem fogja megenni az olcsóbbat amit amúgy magadnak is megveszel."

Magamnak se veszek rossz minőséget.

2021. okt. 31. 19:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!