Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1 éves gyereketeknek miket...

1 éves gyereketeknek miket szoktatok adni enni? Szoktatok ilyeneket, hogy péksütik, virsli, ketchup, gyümölcsjoghurt vagy krémtúró, esetleg más "egészségtelen" dolgokat?

Figyelt kérdés
2021. okt. 31. 08:22
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
83%
Ketchupot nem szereti, krémtúrót nem szoktunk mi se venni,amúgy igen mindent,és dörmit is.
2021. okt. 31. 09:20
 12/36 anonim ***** válasza:
74%

Egyik gyerekem kb semmit nem evett meg ilyenkor..

Nem kapott így sem ketchupot, sem dörmit stb..

15 hónaposan próbáltam bolti krémtúrót, azt sem ette meg..

Azóta 3 éves és az a kedvence

2. Gyerek 1 évesen elvétve evett ilyet a nagy miatt

Virslit.. ilyesmit adtam nekik, egyedül az “Orsli”-t eszik meg.

Most 1,5 és 3 évesek

Sült krumplit is adok,de mondjuk 2 hetente.. nem kedvelik.

Ketchup: kicsi nagyon szereti

Nagy nem eszi meg.

Dőrmi trórudi krémtúró csoki stb

Mindent kapnak

Mértékkel.

Odafigyelek a kiegyensúlyozott táplálkozásra, nem étkezés helyettesîtésére kapják.

2021. okt. 31. 09:24
 13/36 anonim ***** válasza:
36%

Dörmit sose. Elolvastam miből van,én is undorodtam. De kap jobb minőségű gyümölcsjoghurtot vagy natúrt mezzel,banánnal. Ketchupot nem kapott még,de a paradicsomos dolgokat szereti. Virslit Pick-et veszek de ritkán eszünk. Ha bűnözés van,akkor Kinder tejszelet vagy rudi,de csak a túró belőle. Péksütinek csak a tésztájából kap,vagy ha lekváros,abból egy picit.

14 hónapos

2021. okt. 31. 09:43
 14/36 anonim ***** válasza:
84%

17 hónapos, kb mindent eszik a felsoroltakból. Nem látom mi benne az "egészségtelen".

A virsli, amit mi eszünk min. 80% hústartalmú, péksütit, gyümölcsjoghurtot, krémtúrót én szoktam készíteni.

Dörmi macit is szokott kapni a mamáktól, de találtam egy receptet, aminek kb ugyanolyan íze van és én inkább azt készítem neki.

2021. okt. 31. 10:25
 15/36 anonim ***** válasza:
59%

Nekem a 13 hónaposom nem kap még ilyeneket, szigorú vagyok, és nem eszik hozzáadott cukrot tartalmazó ételt sem. Ettől függetlenül változatosan ézkezik, gyümölccsel édesített babacsintát, házi túrókrémet banánnal, házi pogit, házi zabszeletet, stb. szokott kapni reggelire, tízóraira, szereti őket. Rengeteg gyümölcsöt eszik, az az édesség és a nasi is. Kechupot nem kap, de a paradicsomszószos tésztàt pl. szereti. Ha úton vagyunk, pékségből pogácsát, kiflit szokott esetleg kapni, vagy a Rossmannból baba zabszeletet. Húsfélékből olyat kap, amit én készítek, ha találok jó minőségű felvágottat vagy virslit, akkor majd kapni fog.

Nem fogom tiltatni az "egészségtelen" dolgoktól sem, de szerintem még kicsi ezekhez (az ő szervezetének a fentiekből szerintem semmire sincs szüksége, ill. vannak ezeknek egészségesebb alternatívái is ezeknek, ha meg tudom oldani, miért ne azt kapja) ill. nem eszünk az orra előtt ilyeneket, így ne fájdítjuk a szívét sem. Azt esszük, amit ő. Ráadásul az én babám elég nagy súlyú, szóval nincs szüksége plusz üres kalóriákra és figyelni is akarok rá, hogy mit eszik, ezért inkább tartalmas, egészséges(ebb) ételeket adok neki.

2021. okt. 31. 10:34
 16/36 anonim ***** válasza:
27%
Valaki írja msr le légyszi mivan a Dormiben, mert én nem talalok róla semmit.
2021. okt. 31. 10:36
 17/36 anonim ***** válasza:

Nekem első találatok között kihozta a Dörmire... de ez egy régi cikk, mondjuk attól még érdekes az összehasonlítás.

[link]

Én csak azt nem értem, miért jobb a Dörmi, mintha házi sütit vagy banánt kapna a gyerek helyette?

2021. okt. 31. 10:49
 18/36 anonim ***** válasza:
59%
Azt eszi már amit mi,amiket soroltál azt pl a ketchup kivételével mindet.A virsliből felvágottakból a jobb minőséget igyekszem hazahozni,és krémtúrót szoktam itthon is csinálni,de nem csinálok ebből problémát.
2021. okt. 31. 10:56
 19/36 anonim ***** válasza:
15%

Dörmi összetevői: Búzaliszt (23,6%), Glükóz-fruktóz szirup, Tojáslé (12,3%), Cukor, Repceolaj (11%), Csokoládé (6%) [kakaómassza, cukor, zsírszegény kakaópor, emulgeálószer (szójalecitinek)], Stabilizátor (glicerin), Búzakeményítő, Tejsavópor, Sovány tejpor (1,1%), Teljes tejpor (0,8%), Térfogatnövelő szerek (difoszfátok, kálium-karbonátok), Glükózszirup, Emulgeálószerek (zsírsavak mono- és digliceridjeinek tejsav-észterei, zsírsavak poliglicerin-észterei, szójalecitinek), Zsírszegény kakaópor, Étkezési só, Természetes aroma

Ezekből, amire szüksége van egy gyereknek: -

2021. okt. 31. 11:09
 20/36 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat
2021. okt. 31. 11:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!