Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek ezek jó nevelési...

Szerintetek ezek jó nevelési módszerek? Előre írom hogy nem vagyok anyuka csak szeretnék rá készülni hogy hogyan tudnék jól felnevelni egy gyereket.

Figyelt kérdés

Olyan válaszok nem érdekelnek hogy "te inkább ne is legyél anyuka" mert nem hiába tettem fel a kérdést, tanulnék....

1. Nagyon kiskorában elkezdeni megtanítani hogy nem a szánkba vesszük az egész sajtot és nyálazzuk össze hanem vágunk belőle egy darabot és úgy.

2. Ha kiönt valamit, segítek neki a kezével és egy ronggyal hogy el takarítsa maga után.

3. Idősebb korban: Muszáj megenni az ételt, ha nem eszi meg, nem kap mást ( nem lesz finnyás) én is így nevelkedtem és mindenevő is lettem.

4. Ha 3x rá szólok erőteljesen hogy mit ne csináljon és akkor sem figyel rám, kap egy kicsit a popsijára. ( hogy oldanátok ezt meg máshogy más módszerrel?

5. Büntetések? Szobafogság? Milyenek vannak még?

6. Először tanuljon,utána játszhat,addig nem telefonozhat,nem tévézhet csak miután kész minden

7. Ha oltásra kell menni vagy valami ijesztő dolog fog történni meglepni azzal hogy utána megyünk mekibe vagy valahova amit szeret.

8. Ha suliban jó jegyet kap, azzal jutalmazni hogy mindig kap egy ajandekot,minden jó jegy után.

2021. okt. 29. 07:52
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
82%
Örülök, hogy nem te vagy az anyám. :D
2021. okt. 29. 13:49
 22/32 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszokat! Elolvastam őket,megrendelem a könyvet is. Sokat tanultam ma tőletek.
2021. okt. 29. 14:06
 23/32 anonim ***** válasza:
66%

Remélem nem a közeljövőben tervezel gyereket.Szerencsétlen..

A popsijára verni,mert 3x szólsz és nem csinál meg valamit?

Te hülye vagy,egy totyogót kb naphosszat verhetnél ezért akkor se fogadna szót.Csak szimplán egy agresszív gyökér szülő lennél.

Ha kiöntenek valamit az is természetes,mert még nem jó a kéz-szem koordinációjuk.Tanulni ezt lehet,de nem takaritónőt szülsz.

Igazán nem nagy dolog feltörölni egy kis kiömlött vizet,azzal is tanulja hiszen a gyerek TÉGED utánoz.Ha te feltörlöd ő is felfogja.Lásd én minden után törölgettem az arcát,ha zsebkendő akad a kezébe az egy évesem is jön törölgetni az arcom.

Jutalmazni meg nem kell mindenért,vagy legalábbis ne mindenre a vásárlás és az ajándék legyen a dícséret.Az oltás az ő érdeke,ahogy a jó jegyek is.Egy "ügyes vagy fiam" ezerszer többet ér bármelyik dömpernél..

2021. okt. 29. 16:24
 24/32 A kérdező kommentje:
Annyira fel van itt háborodva ez a két utolsó...mikor szépen leirtam mindent...TANULNI akarom, ELŐRE hogy jó szülő legyek......úgy írjátok mintha már ezt a módszert végezném is...........
2021. okt. 29. 23:03
 25/32 A kérdező kommentje:

nem, nem most rögtön akarok gyereket..........inkább fognátok be szépen és fogalmaznátok meg a mondataitokat normálosabban

és örülnétek hogy valaki nem rögtön világra hoz egy gyereket tudatlanul a semmibe hanem érdekli hogy hogy lenne a legjobb felnevelni és utána jar ELŐTTE -_-

2021. okt. 29. 23:11
 26/32 babyboom567 ***** válasza:
84%

Kedves Kérdező!

Sok mindent elolvashatsz könyvekből, de elárulom neked, nem lehet előtte megtanulni,mert az elmélet teljesen más.

Ez egy kőkemény valós idős gyakorlat, ahol minden nap kb vizsga.

De te vagy a tanuló és te vagy a vizsgáztató is.

Nagyon sokszor ami az egyik nap működik az a másik nap már nem, vagy ha az egyik helyzetben működik, a másikba már nem és így tovább.

A legjobb tanács(amit én nem kaptam meg),eleinte csak 1 napra tervezz!Másnap újratervezés van.(Sőt napközben is sokszor)És ettől ne borulj ki.Élj a mának, és hiába sürget mindenki bármivel, sz@rd le.

Ne a gyerekről gondolkodj most, hanem saját magadat fejleszd.Tanulj meditálni(életmentően hasznos),esetleg jógázni.Gépesítd a háztartásod.Kezd el kreatívkodni,sokkal egyszerűbb bármit kókányolni a gyerekkel, ha te már csináltad, és nem akkor kezded el.Tanulj (verses)meséket,a gyerekek az első időkben "megeszik" a könyveket, egyszerűbb fejből mesélni.Sőt altatásnál is egyszerűbb ha fejből tudsz néhány mesét.

Majd még írok,csak most mennem kell.

2021. okt. 30. 08:36
 27/32 anonim ***** válasza:
69%
Dr igazából senkit nem érdekel, hogy a tinilányos kis fantáziálgatásod mennyire vakvágányon van. Ne te legyél már felháborodva, amikor közlik veled, hogy irreális elképzeléseid vannak. Nekem pl van egy dackorszakos, két és fél éves, amúgy jól nevelt fiam. Aztán a hajamig szaladt a szemöldököm, amikor olvastam a hülyeségeidet.
2021. okt. 30. 09:26
 28/32 anonim ***** válasza:
23%

Figyelj, Kérdező, én a legjobb szándékkal mondom neked, hogy ne innen tájékozódj. Itt mindenki névtelen, arctalan, tanács össze-vissza mindent, gyakran iszonyú agresszív stílusban, miközben fogalmad sincs, ki ő, és a nagyszerű nevelési elvei mögött milyen gyerek és milyen családi élet van.

Inkább figyeld a környezetedben élőket, és beszélgess azokkal, akiket jó példának tartasz! Könyveket is olvass nyugodtan, de csak óvatosan. Ne járj úgy, mint szegény sógornőm, aki a könyvek tanácsára mindig pozitívan kommunikál, soha nem szól erélyesen a gyerekeire, amikor viszont nem látják, néha órákig sír, mert annyira nem bír velük. :(

Ami pedig a kérdésed alatt történt, az legyen egy jó lecke: névtelen emberektől nem érdemes tanácsot kérni. Ha ugyanezekről személyesen beszélgettél volna valakivel, sokkal kevésbé lenne agresszív.

2021. okt. 30. 10:14
 29/32 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem nem kapott túl agresszív válaszokat 1-2 belekötősön kívül, a gyakorihoz mérten egész normális válaszok érkeztek, ennél még arra is jobban szoktak ugrani ha egy almáspite receptet kér az ember.

A leges legfontosabb, hogy az ételhez való hozzáállás az semmiképp ne olyan legyen mint a listán. Az étkezés az egyetlen egy olyan dolog, ami egész életében minden egyes napját végig fogja kísérni. Ha azt nagyon elrontja az ember a kényszerítéssel, akkor már el is rontotta az egész életét. Vendégségben feszengeni fog, soha semmi nem fog ízleni stb és kicsit sem lesz nyitott.

Hagyni kell, hogy valamit megkóstoljon és ha kiköpi, nem ízlik nem kell megenni. Ezzel meglesz a bizalom a többi étel iránt is, hiszen sokkal bátrabban fog mindent megkóstolni ha tudja, hogy ha nem ízlik akkor nem kell megennie.

Viszont ha beléerőszakolódik a karfiol hétfőn akkor kedden már az eperre is szájzárat kap és az istenért sem fogja beengedni és ugyan ki érti majd miért ordít a gyerek az eper miatt.

Kajával lazán, a többiről meg úgyis alakul a nézet, főleg majd élesben. Fiatalon még mindent máshogy lát az ember.

2021. okt. 30. 11:56
 30/32 anonim ***** válasza:
53%

De mit akarsz tanulni és mi előtt? Valami vagy megy vagy besz*pta egy gyerek,hogy pont téged nyert meg.Egyik anyuka se úgy kezdi,hogy mindent tud,de nem is úgy,hogy majd elverem ha nem hallgat rám vagy takaríthat ha kiönt valamit..:D

Ha tetszik ha nem enni is úgy fog ahogy sikerül és ahogy kényelmes neki.Ha 1000x fogod a villát a kezébe nyomni akkor ezerszer fogja hozzád vágni vagy a földre dobni,felvenni a falatot és igen,nyálazva szétrágcsálni.Igen,lesz ez undorító látvány,de örülni fogsz hogy legalább eszik és egyedül.

Ilyen elképzelésekkel 5 év múlva is kérdéses,hogy szabad-e gyereket a közeledbe engedni..

2021. okt. 30. 12:25
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!