Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ettől miért hívnak rossz anyának?

Ettől miért hívnak rossz anyának?

Figyelt kérdés

3 hónapos a babám, első gyerek. Az altatás nálunk úgy néz ki, hogy ha látom, hogy álmos már, vagy aludna, akkor létezem őt a kiságyba és hagyom, hogy magától elaludjon. Ilyenkor pár perc alatt magától el is szokott aludni, néha kér hozzá cumit és azt rágcsálva alszik el szintén néhány perc alatt. Nem ringatom, meg tartom kézben addig, amíg elalszik, mert sokszor volt már, hogy így felkelt, ha letettem őt. Napközben nem a szobájában a kiságyban alszik, hanem általában a mi szobákban vagy a nappaliban babaöbölben attól függően, hogy hol vagyok éppen én is, de ezt leszámítva ugyanúgy szokott elaludni.

A sógornőm viszont kiakadt ezen, azt mondták, szívtelen vagyok, meg rossz anya, mert így a gyerekem nem kapja meg a megfelelő mennyiségű szeretet. Én megmondtam neki, hogy nem értek egyet vele, a baba kiegyensúlyozott és boldog, semmi baja nem származik abból, hogy nem hosszú gyötrelmes altatást szenvedünk mindketten végig, hanem így csináljuk.

Párom a sógornőm előtt mondta azt, hogy ne foglalkozzak azzal amit mond, viszont a sógornőm ezen annyira felháborodott, hogy azért, hogy az igazát bebizonyítsa egy fb anyacsoportban (amiben mindketten benne vagyunk) is kiírta az egészet, ahol meg engem kezdtek el támadni az anyák. A vége az lett, hogy szívtelen és gonosz anyának lettem titulálva, és kitiltottak a csoportból, mert negatív és romboló hatással vagyok a többi anya érzelmi világára és nem követhető példaként nincsen helyem közöttük.

Miért ennyire gonoszak egymással az anyák? Valóban én vagyok az, aki rossz anya attól, hogy olyan megoldást alkalmazok, ami a gyerekemnek és nekem is jó?

2021. okt. 14. 08:09
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

Jajj de nem bírom az ilyen véranyákat. Csak az lehet a jó módszer, amit ő gondol, csak az ő gyereke lehet tökéletes, blabla... Hány ilyen van. Esküszöm már ezért kerülöm a kisgyerekes anyukákat messziről, egyszerűen kivagyok borulva a kéretlen tanácsoktól, pedig tudom, hogy sokan vagyunk normálisak is. :)

Mindenkinek a saját gyermeke a legtökéletesebb és mindenki a legtökéletesebb anya a saját gyermeke számára. Pont. Kár ezt ragozni. Ha tanácsot kérek adjon, ha nem kérek, ne okoskodjon. Vagy ha már véleményt formál valamiről, azt tegye kulturáltan. Amúgy is, ha anyák vagyunk, miért csak a gyerekekről és anyákról lehet beszélgetni? Más már nincs is?

A mi babánk is így alszik el, sőt. Napközben is a saját kiságyában alszik. Ennek ellenére néha már azon aggódom, hogy túlszeretjük, mindig lóg valakin ha ébren van, mint egy kis csimpánz (avagy mi lógunk rajta), ölelgetjük, puszilgatjuk, gügyögünk neki, sokat van cicin, avagy bőrkontaktban.

Én erre azt szoktam mondani, hogy nyilván nem vagyok tökéletes, de legalább ilyen sz*r anyát mindenkinek, mint amilyen én lehetek. :)

2021. okt. 14. 12:04
 22/29 anonim ***** válasza:
100%

3 gyerekem van. Egyik sem igényelte a ringatást. A nagy pl csak úgy aludt el h mellé bújtam. Az ikreket beteszem az ágyba, tápszert odaadom, ajtó becsuk és ha megették alszanak is.

Szép is lenne ha a kettőt egyszerre kellene tutujgatni....

Milyen nyomorult csoport az ahol csak az a jó amit ők csinálnak?

2021. okt. 14. 12:36
 23/29 anonim ***** válasza:

Nekem mind 3 gyerekem így alud, van olyan aki kézben nem szeret aludni.

Nyugi te tudod mi jó a gyerekednek, a sogórnőd meg egy kretén, paraszt.

2021. okt. 14. 13:06
 24/29 anonim ***** válasza:
100%

A sógórnőd egy bunkó

Semmi köze a szeretetnek ahoz hogy így alszik el a gyerek.

Nekem nem aludt el csak ölben,ringatva,járkálva

Amint leültem vele felébredt.

1 éves koráig ölbe aludt,néha már majd leszakadt a karom mire elaludt. Ne foglalkozz vele mit mondanak mások,ha nektek így jó akkor így csináld.

2021. okt. 14. 13:48
 25/29 flora08 ***** válasza:
Semmit nem csinálsz rosszul, jelzi a baba, ha valami nem jó neki. Sajnálom, hogy ilyen sógornőd van. Remélem, nem kell sokat találkoznod vele. Egyet értek az előzőekkel, lehet tényleg irigy, hogy náluk nem így megy az alvás. Hidd el, az ilyen okoskodó, nagyhangú, kötekedő anyák a legbizonytalanabbak/frusztráltabbak sokszor. Az segít a kis lelküknek, ha beszólhatnak másoknak. Van, aki ezáltal szépen lassan meggyőzi magát, hogy mindent tökéletesen csinál. Elképesztőek sokszor ezek a csoportok, soha nem gondoltam volna, hogy édesanyák képesek így viselkedni egymással :(
2021. okt. 14. 14:16
 26/29 anonim ***** válasza:
100%

Szívtelennek gondolnálak, ha azt írtad volna, hogy a gyereked elalszik, csak előbb azért pár percet ordít a kiságyban. De így nincs ezzel semmi gond, örülj, hogy ilyen, nálunk mindkettőnél ünnepnap volt, mikor maguktól is hajlandóak voltak elaludni :D

És ja, sógornő nálunk innentől tuti nemkívánatos vendég lenne. Egy dolog, hogy van véleménye, amit elmond neked, egy másik, hogy megszégyenít egy csoportban. Pofám leszakad.

2021. okt. 14. 16:58
 27/29 anonim ***** válasza:

1 rohadt féltéjenyek

2 a csoportot se sajnálnám a helyedben..... Ha ilyenért téged tilt ki az admin, az szegénységi bizonyíték

3 a sógornőnek szemtől szemben beolvasnék. És az összes anyasági hibáját a szemére hánynám (hisz mindenkinek van) ott bántanám ahol fáj. Az anyai egójánál

2021. okt. 14. 18:15
 28/29 anonim ***** válasza:
Ja, te vagy a gonosz. Milyen csoport ez? Vérbanyák?😄
2021. okt. 15. 06:25
 29/29 anonim ***** válasza:

Én annyira, de annyira gonosz vagyok XD nem altattam egyik gyereket sem. Mikor nagyobbak lettek mese, puszi, alvás. Egy pisszenes nincs az esti rituálé alatt. És szeretnek. Úgy csüngnek rajtam, mint ket csimpánz, ha olyanjuk van. Édesen mondják, h anya, szeretlek.

De voltam szívteken a tápszer miatt, a hurci miatt, a mosható pelenka miatt, voltam erőszakos sz@r, mert lányom 17 hósan fogta magát es szobatisztult. Hagyd ezeket a csoportokat és hagyd a sógornődet is. Ne erdekeljen mit mond. Ha nem üvölt a gyerek, minek altatni? Sok unatkozó anyuka.

2021. okt. 15. 19:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!