Ettől miért hívnak rossz anyának?
3 hónapos a babám, első gyerek. Az altatás nálunk úgy néz ki, hogy ha látom, hogy álmos már, vagy aludna, akkor létezem őt a kiságyba és hagyom, hogy magától elaludjon. Ilyenkor pár perc alatt magától el is szokott aludni, néha kér hozzá cumit és azt rágcsálva alszik el szintén néhány perc alatt. Nem ringatom, meg tartom kézben addig, amíg elalszik, mert sokszor volt már, hogy így felkelt, ha letettem őt. Napközben nem a szobájában a kiságyban alszik, hanem általában a mi szobákban vagy a nappaliban babaöbölben attól függően, hogy hol vagyok éppen én is, de ezt leszámítva ugyanúgy szokott elaludni.
A sógornőm viszont kiakadt ezen, azt mondták, szívtelen vagyok, meg rossz anya, mert így a gyerekem nem kapja meg a megfelelő mennyiségű szeretet. Én megmondtam neki, hogy nem értek egyet vele, a baba kiegyensúlyozott és boldog, semmi baja nem származik abból, hogy nem hosszú gyötrelmes altatást szenvedünk mindketten végig, hanem így csináljuk.
Párom a sógornőm előtt mondta azt, hogy ne foglalkozzak azzal amit mond, viszont a sógornőm ezen annyira felháborodott, hogy azért, hogy az igazát bebizonyítsa egy fb anyacsoportban (amiben mindketten benne vagyunk) is kiírta az egészet, ahol meg engem kezdtek el támadni az anyák. A vége az lett, hogy szívtelen és gonosz anyának lettem titulálva, és kitiltottak a csoportból, mert negatív és romboló hatással vagyok a többi anya érzelmi világára és nem követhető példaként nincsen helyem közöttük.
Miért ennyire gonoszak egymással az anyák? Valóban én vagyok az, aki rossz anya attól, hogy olyan megoldást alkalmazok, ami a gyerekemnek és nekem is jó?
Kutatások alapján a baba aki nem az elsődleges gondozója testközelében van az több stresszhormonont termel, mint akit hordoznak vagy cipelnek. És ahhoz hogy a keringését működésben tartsa sokkal több energiát használ el, mint aki testközelben van, mert ott a másik személy keringése szabályozza a kicsiét.
De nekem is volt gyerekem, aki (időnként) igényelte azt, hogy letéve aludjon.
Akkor lenne gond, ha ordítana, mikor leteszed, és abba aludna bele, ennek ellenére altatnád így. Ha jól értem, nem erről van szó. Ha békésen gőgicsél, az oké. Elég fura csoport lehet, ahol emiatt kitiltanak.
Ettől még jó a babának minél többet kézben lenni, kendőben anya-apa hasán aludni, de ne tegyük már ezt kötelezővé.
Jesszus
A csoportot akkor ne sajnáld..
Ha valahol nem a kötekedő, konfliktustgeneráló anyàt rakják ki, akkor nem bánd
Melyik csopi? ( priviben kérlek írd meg)
Kilépnék,ha benne vagyok.
Amúgy nekem is így alszanak..
Sőt a nagylány már fogmosás után csak elköszön, egyedül takarózik be stb
(3 èves lett éppen)
Ha sírnak nyilván nem hagyom.. de ez havi 1-2 alkalom max.
Semmi baj nincs ezzel a fajta altatással ha megfelel mindenkinek, tehát babának és a szülőnek is.
Viszont ha terveztek második harmadik gyereket, nem biztos hogy menni fog mert ez, hogy így elalszik nem a te érdemed csak ezt dobta a gép, és lehet másodjára nem ezt fogja.
De ettől még nem vagy rossz anya. Nagyon gáz az a csoport hogy emiatt kidobtak.
Jól csinálod!
Nekem mindkét gyerek tök más volt.
Az elsőnél nem volt gond az alvással. Letettem az ágyába és aludt nappal is és éjszaka is.
Most a kicsi egy éves. Mai napig rossz alvó.
Próbáltam ugyanazt az altatási módot használni mint a nagynál de nem jött be.
Csak babakocsiban volt hajlandó elaludni. A hintában, ringatva, járkálva semmi nem jött be neki.
Borzasztó volt.
Teljesen jól csinálod.
Nem vagy rossz anya. Ők fogják fel hülyén a dolgot meg a sógornőd.
Az ilyen nem normális emberekkel jobb ha nem foglalkozol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!