Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért kell lenézni azokat az...

Miért kell lenézni azokat az anyukákat akik nem a mai trend szerint nevelik a gyereket?

Figyelt kérdés

Mondok ket példat.

Az egyik anyatejet 6 honapig,ha valaki megkérdezi mivel kezdje a hozzátáplálást 5hos anyatejes babajánal azonnal jönnek a válaszok hogy az anyatejen kivül nem kell neki más,holott nem ez volt a kérdes,szerintem a kerdező is tudja hogy mi ma a divat.

a másik.1évig semmi tej.tettem fel kérdést ezzel kapcsolatban ami ugy kezdödött hogy AKI adott,erre jot hogy tudatlan vagyok meg 1évig nem szabad,tisztában vagyok vele, a csapbol is ez folyik.Igy látom helyesnek,én sem gyözködök mást hogy nem jo amit csinál,mert arrol speciel nekem más a veleményem.

2010. szept. 2. 09:48
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
86%

Egyetértek az előttem válaszolóval. Még annyit tennék hozzá, hogy akkor ezek szerint az is divat, hogy autósülés kell a kocsiba a gyerkőcöknek, holott mi még 20 éve a kocsi hátsó ülésén térdelve mutogattunk a mögöttünk jövő autósnak? Biztosnági öv hátul? Nemhogy gyerekülés....

Vagy akkor mikrót se használjunk, lehet, hogy káros, de nagyon megkönnyíti az életünket, időt spórolunk vele. Ugyanígy az automata mosógéppel, a mellszívóval stb. Ezek sem divatok, csak fejlődés.

Az más kérdés, hogy ki hogyan reagál a kérdésekre, ki hogy értelmezi őket. Mindenki úgy neveli a gyerekét, ahogy jónak tartja, nem hiszem, hogy divatot követne ebben bárki is.

2010. szept. 2. 11:07
 12/22 anonim ***** válasza:
60%
a 10:51-es válaszolóval... előző voltam, bocsi
2010. szept. 2. 11:08
 13/22 anonim ***** válasza:
85%
Ezek nem trendek, hanem tudományosan megalapozott kutatások. Sokkal több mindent tudnak ma a csecsemőkről, mint 20, 30 vagy 50 éve, ezt kellene figyelembe venni!
2010. szept. 2. 11:33
 14/22 anonim ***** válasza:
50%

A kutatásokról csak hallok,olvasok,mig a tapasztalatok számomra látható,kézzelfogható tények elé állítanak....

Szóval szerintem igenis DIVAT vagy TREND vagy akármi,én nem ezek alapján etetek,nevelek stb,csak a normál értékrendi kereteken belül.A gyerekeim kiegyensúlyozottak,egészségesek,boldogok és még szépek is:)ez a lényeg!

Nem értek egyet a "6hónapos korig csak anyatejjel",a "csak 2éves kortól ihat tejet" és még sorolhatnám.

Viszont,aki ezek alapján táplálja és neveli gyermekét azt tiszteletben tartom.Azt látom,hogy manapság inkább az én és velem egyetértők véleményét nem tatrják tiszteletben,mert "nem fontos a gyerek egészsége" jelszóval rögtön ránk nyomják a "rossz anya bélyegét".

Pedig én(mi) csak reálisan és észérvekkel élek(élünk) és nem KÖNYVBŐL.

2010. szept. 2. 12:40
 15/22 A kérdező kommentje:

Nincs semmi bajom a pogányokkal,csak ne probáljanak meggyözni hogy nincs Isten.

ehhez tudnám hasonlitani a dolgot.

Kutatási eredmények.

ha 5év mulva kijön hogy a szoptatás káros és az ujszülőtett tápszerezni kell akkor vajon hogy döntesz?

2010. szept. 2. 13:37
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Azt ki kérdőjelezi meg, hogy a kutyakölyköt, az őzgidát, a bálnaborjút szoptatni kell? Senki, mert senkinek sem GAZDASÁGI ÉRDEKE. Fel sem merül egy normálisan gondolkodó emberben, hogy adjunk neki tápszert, mert a műanyag jobb, mint a természetes.

Azonban a gyereknevelés egyesek számára csupán egy hatalmas piac, amiből minél nagyobb szeletet szeretnének maguknak. Egy tápszergyártónak vagy egy bébikaja-gyártónak pl sosem lesz érdeke a kizárólagos szoptatás támogatása, hanem arra fogja ösztönözni az anyukákat, hogy minél előbb válasszák el a csecsemőiket, ha van tejük bőségesen, akkor is.

be lehet csukni szemeket és füleket és lehet úgy csinálni, ahogy 30-60 évvel ezelőtt csinálták nagyanyáink a gyereknevelést. de kérem szépen, akkor MINDENBEN nyúljuk vissza abba a korba, ne csak a hozzátáplálásban! Akkor tessék kidobni a mikrót, az automata mosógépet, a számítógépet, a mobiltelefont, a fogamzásgátló tablettát, és még sorolhatnám, hiszen nagyanyáinknak ezek sem álltak a rendelkezésére, tehát ezek is pusztán csak "trend, divat", nem? Hiszen minden csakis úgy jó, ahogy 50 éve csinálták, a szoptatós anyuka meg csak flancol...

2010. szept. 2. 15:22
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó leírt mindent.

Valahol én is ezt a részét nem értem. A modern tudomány MINDEN vívmányát felhasználó anyukák épp a gyermekük érdekét nem nézik és etetik már 4 hónaposan mindennel, csak mert nagymama is ezt kapta?

Ez itt egy nagy nagy logikai gubanc a számomra.

2010. szept. 2. 16:13
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Lepontoztatok, gratula... De azért mindenki használja az orvostudomány legújabb vívmányait, nem? Vagy aki ezek ellen van, mert mi is felnőttünk így, az a beteg gyerekét 30 éves módszerekkel gyógyíttatja, nem viszi modern vizsgálatokra? Vagy a terhesség alatt nem ment ultrahangra, mondván, anyáink idejében sem volt ilyen, mégis meglett a baba? Ez egy álszent kettős mérce.

A trend az, hogy milyen ruhát vegyél magadnak, nem pedig az, hogy hogyan próbálsz minél egészségesebb gyereket nevelni. És ahogyan előttem írták, a szoptatás szorgalmazásából senkinek se származik anyagi haszna.

Én nem nézek le senkit, saját magának csinálhat bajt az, aki nem hallgat azokra, akik ezt nálunk jobban tudják, ez mindenkinek a magánügye.

2010. szept. 2. 16:47
 19/22 A kérdező kommentje:

"A modern tudomány MINDEN vívmányát felhasználó anyukák épp a gyermekük érdekét nem nézik és etetik már 4 hónaposan mindennel, csak mert nagymama is ezt kapta? "

látom nem érted.Mindenki a legjobbat akarja a gyerekeének,aki 4hosan hozzátáplál azt azért teszi mert azt érzi helyesnek.

ítt nincs jo,vagy rossz,van A és B variácio.

Könyörgöm azért ne hasonlitsuk már a mikrot a gyerekneveléshez.

2010. szept. 2. 19:50
 20/22 anonim ***** válasza:

A 10.36-os és a 10.51-es válaszolókkal értek egyet, akik azt hangsúlyozzák, hogy ez nem divat, hanem tudomány.

Én is tehéntejem nőttem fel, mégis itt vagyok, viszont az én időmben azt sem tudtuk mi az az allergia, ma meg minden 2. ember allergiás valamire. Nem véletlenül intenek óva bizonyos dolgoktól.

Régen azt mondták sírjon csak a gyerek, erősödik a tüdeje, meg hagyjuk magára a babát, meg kell tanulnia önnállósodni, hogy nem legyen anyámasszonykatonája. Most már tudjuk, hogy mekkora károkat okozhatunk a kis lelkében a sírni hagyással, és ismerjük a kötődéselméletet.

Ez is csak divat? Nem hinném.

2010. szept. 2. 22:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!