Miért kell lenézni azokat az anyukákat akik nem a mai trend szerint nevelik a gyereket?
Mondok ket példat.
Az egyik anyatejet 6 honapig,ha valaki megkérdezi mivel kezdje a hozzátáplálást 5hos anyatejes babajánal azonnal jönnek a válaszok hogy az anyatejen kivül nem kell neki más,holott nem ez volt a kérdes,szerintem a kerdező is tudja hogy mi ma a divat.
a másik.1évig semmi tej.tettem fel kérdést ezzel kapcsolatban ami ugy kezdödött hogy AKI adott,erre jot hogy tudatlan vagyok meg 1évig nem szabad,tisztában vagyok vele, a csapbol is ez folyik.Igy látom helyesnek,én sem gyözködök mást hogy nem jo amit csinál,mert arrol speciel nekem más a veleményem.
Ez nem lenézés ha megkérdezi mert bizonytalan -nem tudatlan- akkor mindenki megirja a véleményét.
Ha a tudomány állása érdekelné nem itt nézelődne..
Teljesen egyetértek veled! Én babám ugyan tápszeres, nem anyatejes és a védőnő ajánlására kezdtük a hozzátáplálást korábban, de még a családból is volt olyan aki neki állt velem kötekedni, h nem szabad, mert ma ez és ez van. Nagyon jól tudom én is h mik a mai felállások, de az én gyerekem, az én nevelésem, döntésem, h mit csinálok vele. De ez csak az én véleményem...
Itt már nem is merek kérdést kiírni, mert annyi olyan nő van amit te írtál, mint égen a csillag.
Akármit csinálsz, ha nem felel meg a trendnek, sajnos le fognak szólni. Ez érvényes az étkezéstől az öltözködésen, tanuláson, lakberendezésen át a gyereknevelésig mindenre.
Én is sokszor szembe megyek a mai trendekkel, mert meg vagyok győződve, hogy rengeteg tévedés van bennük, példákat te is tudsz hozni gondolom erre. De ha lehet, inkább nem is árulom el másoknak, hogy másképp csinálom, sajnos ma az emberek többsége nem hajlandó elfogadni, hogy attól még, hogy valamit másképp csinálsz, mint ő, lehet, hogy neked van igazad. Sőt még az is lehet, hogy mindkettőtöknek :)
látom nem csak én vagyok ilyen.
a mai kutatási eredmények nem igazán hatnak rám,elolvasom de kb ennyi.
mindig kitalálnak valami ujat,ami nem biztos hogy jobb mint a régi jol bevált szokások.
Mondok én is példát :) Az ismerős anyukák lenéznek, mert nem kendőben/mei tai-ban hordozom (dafke a legjobb kenguruban, ami kényelmes és pillanat alatt le-fel csatolható, természetesen nem egész nap hordozom), mert macskát tartunk a gyerek mellett, vagy mert 5 hónaposan elkezdtem hozzátáplálni (ekkor ment el a tejem), valamint mert nem viszem babaúszásra meg babajelelésre a gyereket.
Aki anno furán nézett rám, mert nem megyek vele usziba, a kislányának folyamatosan egyik szeme árpás a másik be van gyulladva és fordítva.
Ezek azért lettek kitalálva, hogy a kismama ne unatkozzon otthon, hanem elp*csöljön ezeken a foglalkozásokon.
Ti tényleg azt hiszitek, hogy az az anyuka, aki 6 hónapos koráig kizárólag anyatejjel táplál, meg kendőben hordoz, az pusztán DIVATBÓL teszi? Eszetekbe se jut, hogy esetleg ő is a legjobbat akarja a gyerekének, és esetleg utána is járt, hogy miért teszi, amit tesz? Hogy több oka van rá annál, mint hogy a nagyanyja is így csinálta, mégse halt bele az anyja?
Hogy esetleg - tényleg csak esetleg - jó az, amit csinál?
Tudjátok, engem viszont az idegesít, amikor a hozzátáplálást DIVAT-nak nevezik egyesek. Valahol úgy gondolom, hogy a babám egészsége nagyon is fontos számomra, és igenis érdekelnek a legújabb kutatások eredményei.
Tegyétek fel magatoknak a kérdést, hogy ha pl. aids-esek lennétek és lenne rá gyógymód, ami a legújabb jutatásokkal fejlesztettek ki, akkor elfogadnátok-e vagy nem, mert most épp ez a gyógyszer a DIVAT?
Valóban a babaúszás, a ringató, a játszóház, stb. divat, hisz ezek szinte csak a pénzre hajtanak, de akinek bejön, azt is meg tudom érteni. Viszont, ha nem vettétek volna észre, akkor a tudományos felfedezések viszik előre a világot, nem az egyhelyben való topogás. Pl. 30 éve nem volt oltás a bárányhimlő ellen, el is kaptam, mégis itt vagyok. De ma van, ezért az én gyerekem már meg fogja kapni, hisz miért tegyem ki felesleges kockázatnak. (pl. a D vitamin is jó példa lenne erre, ugye Te is adod, pedig a nagymamád még nem kapta)
Szóval ennyit arról, hogy mi a DIVAT és mi a TUDOMÁNY.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!