Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Masnak se alszik ejszaka a 11...

Masnak se alszik ejszaka a 11 honapos babaja? Mar nem tudom mi lehet a baj

Figyelt kérdés

Kb egy honapja tart...lefekszik este 9 es 10 kozott es egesz 12-1ig nyugisan alszik, onnantol kezdve vagy felsir mint aki szornyet latott es nem lehet lenyugtatni10 percig tuti vagy ha nem ez akkor elkezd almaba hasra fordulni es maszni... 1000x visszaforditom 1000x ujra maszik... es ha hagyom hogy csinaljon amit akar...felkelti magat, felul es semmi penzert nem akar vissza aludni ..es ez megy egesz ejszaka , mar nagyon kivagyok alig alszok ejszaka...

Reggel koran kel...nappal max masfel orat alszik es annyi.

Doki szerint 2 het kb es kijon a fenti foga ...

Masok szerint mig nem kezd el jarni magatol ejszaka ez lesz mert az agy tulsagosan a mozgassal van elfoglalva ( kislanyom lepeget kapaszkodva, probalgat egyensulyozni de meg nem hajlik arra hogy elinduljon.

Egyedul erzem magam a temaban mert a baratnoim gyerekei egyik se csinalta ezt igy csak neznek ram nagy szemekkel hogy hat vajon ki lehet a baj ..

Mikor fog ez elmullni...mi lehet az oka..van/volt valaki az en helyzetembe? :(

2021. okt. 12. 11:22
 1/5 anonim ***** válasza:
Nálunk is hasonló a helyzet de nem ilyen drasztikus. Van amikor csak a cumit kéri de ha már egy picit is éberebb akkor nem akar visszaaludni. Amikor bemegyek hozzá akkor sose kapcsolok lámpát, vakuval világítok és azt is bedugom egy takaró alá, hogy csak minimális fény legyen. Kiveszem a kiságyból, kicsit ringatom, babusgatom de nem szólok hozzá. Ez általában segít de van amikor 4-5 alkalommal is eljátszuk ezt. Amikor már végképp nem tud mély álomba merülni akkor megcsinálom az esti rutint. Kiveszem, kap egy tiszta pelust, kap egy kis tápszert, kicsit babusgatom-ringatom, kap egy puszit és visszateszem a kiságyba. Nálam tényleg fontos a félhomály és az, hogy nem kezdek el vele bohóckodni meg gagyogni így ő se élénkül fel. Múltkor volt egy olyan, hogy 2 órát egyhuzamban fent volt éjjel de akkor lázas volt és a lázkúp, ahogy hatott egyre jobban felpörgött. Hát akkor ott ültem vele a szobájában ameddig el nem fáradt. Ő is 11 hónapos. Esetleg éjszaka bekenheted a fogát krémmel, hogy ne fájjon neki.
2021. okt. 12. 11:40
 2/5 anonim ***** válasza:
késői ez a lefekvés és kevés a "max másfél óra" napközbeni alvás... ezen kéne valahogy változtatni. a fogzás két és féléves korig tart, nem érdemes mindent arra kenni :(
2021. okt. 12. 15:49
 3/5 A kérdező kommentje:

Az hogy kesoi a lefekves mi is tudjuk....de hiaba mert nem alszik ..egyszeruen meg tombol..jon megy olyankor,ezert tolodott ki.

A fogzast mellekes infokent mondtam...nem is gondoltam mint ok hogy emiatt csinalna ezt hetek ota .....

2021. okt. 12. 17:15
 4/5 A kérdező kommentje:
Napkozbe is probaltam ot altatni delutan, de nem... egyszeruen nem akar . .
2021. okt. 12. 17:17
 5/5 anonim ***** válasza:

Csak azt tudom írni, hogy kitartást, egyszer csak elmúlik. Lehet, hogy a fogzás zavarja, lehet, hogy a mozgásfejlődés, de ezt sajnos sosem fogjuk megtudni biztosan.

Valami módszer kellene nálatok a visszaaltatására, ha már végképp felébreszti magát.

Nálunk ez 14,5 hónapja megy. Lassan 15 hónapos, és még mindig fent vagyunk vele szinte minden éjszaka. Fogalmam sincs, mi zavarja. Jobb időkben egy-két alkalommal kelek hozzá, rosszabb időkben 5-6 alkalommal. 2-3 havonta átalszik 5-6-7 éjjelt maximum, aztán kezdődik az egész újra. Összefüggő 10 átaludt éjszakánk még nem volt ebben a lassan 15 hónapban.

Pedig hasonlóan csinálom, mint az első válaszoló. Nem ingerlem túl, és tápszert csak a legvégső esetben kap. Érzékeny a frontokra, a teliholdra, a hőségre, a fogzásra. Én már elengedtem, hogy azon rágódjak, miért...

2021. okt. 13. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!