Miért ébredhet a baba minden egyes éjszaka ugyanabban az időpontban?
"a csecsemők és kisdedek alvása is ciklusokban zajlik, de ezek kezdetben sokkal rövidebbek, mint egy felnőtté. A ciklusokban változó mélységű az alvás. Minden életkorban vannak szemmozgással, végtagmozgással járó időszakok is - a felnőtt is forgolódik éjszakánként az ágyában."
"...a kipihentséghez teljes alvásciklusok kellenek. Míg azonban a baba az alvásciklusok végén ébred, addig a szülők alvását - valahol az ő hosszabb ciklusukban - szerencsétlenül megszakítja; így van az, hogy a szülők holtfáradtak, a gyerek meg olyan nappal, mint a motolla..."
Gyerekeink nem programozható kis automaták, akiket csak át kell csak állítani "szülőbarát" üzemmódra, hanem közelségünkre, melegségünkre vágyó, érző kis lények. A szülőknek is jólesik összesimulva, egymás közelében aludni!
A hat hónapos kor utáni gyakori éjszakai ébredés oka többnyire a fogzás. Jellemző ezekre a babákra, hogy nappal nyugodtak, kiegyensúlyozottak, jó étvágyúak. Kicsit talán duzzadtabb a fogínyük, de ezenkívül semmi egyéb jel nincs. A fogzás rendszerint addig okoz problémát, amíg az új fog át nem töri a fogínyt. Napközben sok minden eltereli a baba figyelmét a kellemetlen érzésről, de éjszaka sűrűn felébred rá.
A legfontosabb, hogy megnyugtassuk az édesanyát: sok társa tapasztal hasonlókat a hat hónapos kor utáni időszakban. A megpróbáltatások rendszerint addig tartanak, amíg előbújik az új fog. Előfordul, hogy az egyik fog nehezen jön ki, a másik pedig szinte észrevétlenül.
Mert ez a “dolga”?
Ha random valahol kel e mindenhol az kevésbé lenne normális..
A 2 évesem is megébred minden éjjel ugyanakkor , csak visszaalszik
Ehhez fogzás sem kell.
1. Ezt én is olvastam
Többiek- tisztában vagyok vele h 8 hónaposan még nem kell ataludnia az éjszakát. Arról beszélek h pontosan ugyan akkor kel minden éjszaka. Hol vissza alszik hol nem.van h 2 órán keresztül nem tudjuk vissza altatni.nem éhes nincs gond csak kel. Ááá mindegy nem is tudom miért a sok tökéletességhez fordultam tanácsért. Biztos csak a kimerültség
A fiam is csinálta, általában éjfél és 1 között ébredt. Sírt és a mai napig nem tudjuk mi miatt volt. Eleinte a fogára gyanakodtunk, aztán rossz álomra, sötétre, de semmi nem hatott.
3 éves korára múlt el. Amikor egyszer vele aludtunk, akkor láttuk, hogy a szokásos ébredésekor mocorog, felül és utána ordítani kezd. Épp ezért valószínű nem fájdalomról volt szó. Esetleg ti is próbáljátok ki, hogy megnézitek hogyan ébred - egyből sír vagy eleinte csak keresi a helyét vagy mi.
Amikor felébred a tied, sír is? Nyugtalan? A fiamat pl nem lehetett azonnal megnyugtatni, emiatt azt hittük Pavoros.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!