Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kisebb testvért ti is ébreszte...

Kisebb testvért ti is ébresztettétek a nagy napirendje miatt?

Figyelt kérdés

Mindig is utáltam bármelyiket is ébreszteni. De most ott tartunk, hogy ha a kicsit nem ébresztem, semmire se jutunk. Még pici, 3 hetes csak eszik és alszik. De mindig akkor, amikor kéne menni. Délelőtt szoktuk intézni a vásárlást, játszóterezést, utána ebéd, nagynak alvás (ő 2 éves). Délután már nem megyünk le, jön haza apa, vele játszik.

De a kicsi mivel folyton csak alszik, muszáj felkeltenem, hogy elindulhassunk, mert ha mindig arra várok, hogy mindkét gyerek alkalmas állapotban legyen, sose jutnánk el sehova. A nagy itthon van, nem jár bölcsibe, de gondolom, akkor is ébreszteni kellene a kicsit, ha reggel és délután bölcsi miatt menni kéne.

Ti hogy egyeztettétek ezt össze? Ti is keltettétek? Mit tanácsoltok, mire érdemes figyelni, hogy mindenkinek jó legyen?

2021. okt. 10. 11:22
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

A lányom babafészekben altattam, észre sem vette, amikor jobbra-balra pakolásztam, esetleg ezt kipróbálhatod, hogy abban fekszik le aludni, és amikor indultok a naggyal, csak berakod fészkestül-motyóstul a babakocsiba, és már mentek is.

Illetve a hordozókendőt javasolnám, az akkor is kényelmes, ha nem tudtok babakocsival közlekedni. Ha egy pillanatra esetleg meg is ébred, amikor belerakod, hozzád bújva másodpercek alatt visszaalszik.

2021. okt. 10. 14:34
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Miért nem mentek akkor amikor már a pici nem alszik de még ebéd előtt.

Ágy lehet délután is. Férjed úgy is csak este jön.

Én sose keltette alvó gyereket

Nagyon indokolt esetben amikor már ovis volt és nagyon nem akart. De egy újszülöttet... Soha

2021. okt. 10. 15:50
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem keltettem őket soha.

A picit én horgolt mózesben kb. bárhova hurcolhattam. l

2021. okt. 10. 16:34
 14/18 anonim ***** válasza:

9-es vagyok.

Mi is panel, férjem nagyrészt nincs itthon, ebben nem tud segíteni. Én amikor kicsi volt, a délelőtti vagy délutáni alvást kintre időzítettem, akkor vittem le a nagyobbat a játszóra, hazafelé boltba mentünk. Az elején inkább magamra kötöttem, nagyon jó melegben aludt. Tavasszal már ő is inkább nézelődött, egyre többet babakocsiztunk. Ugyanígy ha orvoshoz, gyógyszertárba, ... kell menni, meg kell próbálni úgy alakítani, hogy jó legyen. Gondolom a nagyobb már csak egyszer alszik. Az ő alvás előtti és utáni idejét könnyebb alakítani. Ha eddig reggel jártatok le boltba, lehet, hogy most már inkább később kellene és úgy vásárolni, hogy másnap megint ne kelljen korán menni. Ez főleg rajtad múlik.

2021. okt. 10. 17:24
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Mi is panel 2. Em.

A babakocsi kereke lent van, a Mózes fent. Abba belerakom, és leviszem.

Ha alszik a séta végén, a mozelben viszem fel.

2021. okt. 10. 17:27
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem ébresztettem,dehogy is..
2021. okt. 10. 19:10
 17/18 anonim ***** válasza:

Ha halaszthatatlan akkor ebresztenem, ha pl ilyen kenyerdolog, akkor megvarnam amig ebred es utana, de mindenkepp szamitasba vennem a 2eves igenyeit/napirendjet is, ilyen a tobbedik gyerekek elete, aztan meg ugyis alakul a napirendjuk.

Mi igyekszunk mindket felhez igazodni, de ha kelteni kell a kicsit, akkor megtesszuk(pl nalunk a nagyokat intezni kell sulihoz, akkor ebreszti a ferjem a kicsit,o kokadozik a jarokaban es kesobb alszik egy rovidet miutan elmentek a nagyok.)

2021. okt. 10. 20:25
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Most délután azért nem mentek le, mert apa otthon van és játszik a naggyal, vagy azért mert reggeltől estig dolgozik? Össze-vissza írsz

...

Ha az első, akkor vigye le ő délután, akár mehettek ti is. Nem kell ahhoz aludnia, hogy elinduljatok valahova. Akár magadra is kötheted. Ha apa egész nap dolgozik, akkor meg végképp nem értem. Reggel elkészültök, és amikor a picúrnak is jó, akkor indultok boltba/pékségbe/játszóra/akárhova. Déli alvás után ugyanez. Másnap meg - ahogy írtad- pékségbe sem kell menni.

Komolyan nem értem, ilyesmi miatt miért keltesz fel egy alvó újszülöttet. Neked kellene alkalmazkodni, nem a nagynak és nem neki. Igenis most menj 7 óra helyett 9-10-kor kenyérért...

2021. okt. 11. 06:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!