Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti ébresztettétek a babátokat...

Ti ébresztettétek a babátokat 3 óránként?

Figyelt kérdés

2és fél hetes a kisfiam, és csak kíváncsiságból kérdezem. Én ébresztem, mert ezt mondta a gyerekorvos, hogy lemegy a vércukra a kicsinek, ha nem kap enni, de sokaktól azt hallottam, hogy nem ébreszti, mert a baba kel magától ha éhes.

Nálatok hogy van/volt?

2012. márc. 10. 17:55
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

szia

én a debreceni klinikán szültem és ott ugye megrögzötten szoptatásmániásak.

ha kell, ha nem 3 óránként kötelező felkelteni a babát és mellre tenni, keltettem én is ha kellett ha nem, mikor szerintem még éhes sem volt, igaz sajnos ő nem tudott szopikázni, ez más kérdés de etetni kellett ígyis 3 óránként.

otthon is ez ment, gondolom megszokta a 7 nap alatt a baba ezt a rutint ha mondható annak..

de már 6 hetes korától átaludta az éjjelt, így nem kellett 3 óránkánt keltegetni,

hiszen tényleg igaz ha éhes úgyis jelzi, ébred :)

ez az igény szerinti szoptatás..???

2012. márc. 10. 18:00
 2/15 anonim ***** válasza:
92%
Soha nem keltegettem egyik babámat sem. Nem ragaszkodtam a 3 órához,amikor felébredtek,akkor szopiztak. Legfeljebb akkor keltettem,ha nappal 4 óránál többet aludtak.
2012. márc. 10. 18:02
 3/15 anonim ***** válasza:
91%
Lányom időre született és bár kis súlyú volt (2,73 kg) nem ébresztettem. 2 és fél hetesen volt úgy, hogy nappal 4-5 órát aludt, szépen fejlődött. Az ikreim viszont koraszülöttek voltak és őket a kórházban való hazajövetelük után szigorúan ébresztenem kellett kb. 1 hónapig, amíg el nem érték a normál születési súlyt, mert ha rajtuk múlt volna nem ébredtek volna fel enni.
2012. márc. 10. 18:05
 4/15 A kérdező kommentje:

hm.. akkor szerintetek mit csináljak? Cicizni nem cicizik, mert behergeli magát, stb, így lefejem neki, és azt kapja meg. Egyenlőre nem tápszerezünk.

3710grammal született, a kórházból 3550grammal jöttünk haza, 2 hetes súlya 3790gramm lett.

Én már gyakorlatilag hulla vagyok, hogy alig alszok egyhuzamban 1 órákat, mert baba ébresztés, fejés, etetés, büfiztetés, pelusozás, vagy öltöztetés baleset esetén, aztán még el kell sterilizálni a mellszívót, meg a cumis üveget.....:(

A szopit már nem is fogom eröltetni a babámnak, maradunk így.És nappal, vagy éjszaka keltegettétek a babátokat?

2012. márc. 10. 18:14
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Én sosem keltegettem a fiaimat. Minek ébresszem fel,ha végre alszik? HA felébred úgyis eszik, sok-sok órahosszákat meg úgysem alszik. Szerintem ne ébreszd,hanem örülj,hogy alszik és pihenj te is addig.
2012. márc. 10. 18:36
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Az én lányom be volt sárgulva, ez volt az egyik ok, amiért keltegettem, a másik meg azért, mert így szépen kialakítottunk egy napirendet! Egyébként szombati napon jöttünk haza, az orvos és a védőnő csak hétfőn jött! Addig nem keltettem napközben sem, és képes volt 6-7 órát aludni egyhuzamban! Csak nappal keltettem 3 óránként, éjjel nem, ennek köszönhetően helyreállt nála az éjjel-nappal kérdés, mert azt addig keverte, emiatt 6 hetes kora óta átalussza az éjszakát! Ha lesz kistesó, nála is ugyanígy fogok tenni!Sok sikert!

4,5 hónapos csajszi anyukája

2012. márc. 10. 18:42
 7/15 A kérdező kommentje:
De ha nem keltegetem hogy eszi meg a napi adagját? Hogy fog gyarapodni? Mint mondtam, Ő üvegből kapja a tejet, nem szopizik.
2012. márc. 10. 19:01
 8/15 H.Orsolya ***** válasza:
100%

mi most vagyunk 3 hetesek. Amíg nem volt elég tejem addig keltenem kellett 3 óránként, de most 1 hete már nem. Nekünk azt mondta a védőnő: ha rendesen hízik hetente min.150g-ot, akkor nem kell. Meg ha eszik rendesen. Ha nem híznak azért kell keltegetni, mert vannak "némán éhező"babák. Akik akkor is alszanak, ha éhesek, mert alvás közben kevesebb energiát használnak. ( velünk is ez volt a kórházba).

De szerintem nektek már nem kell, mert ahogy értelmeztem van elég tejed és már a pici is túl lépte a születési súlyát:)

2012. márc. 10. 19:14
 9/15 H.Orsolya ***** válasza:
100%
De azért nappal odafigyelünk, hogy ne nagyon aludjon többet, inkább éjszaka aludjon sokat. Így általában egyszer kelünk éjszaka. Ritka a kettő.
2012. márc. 10. 19:18
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Én sosem ébresztettem a picurt, pedig Ő normál időre,de igen kicsi súllyal (2020gr) született. A kórházban sem volt a szigorú három óránkénti kötelező szopizás. Igény szerint hozták a babát éjjel-nappal, ez jelenthetett 1 órát, de 4-5 órát is. Ez itthon is jól bevált. :) Hat hetes kora óta átalussza az éjszakákat, most négy hónapos, de képes éjszaka 10-13 órát is aludni. A nem cicizik-fejek-eszik üvegből procedúra ismerős. Velünk is ez történt. Az éjszakákat átaludta, aztán a nappalok egy végtelennek tűnő szopizásból álltak. Mert szegénykém szopott-ordított-szopott-csapkodott-elfáradt-elaludt, persze 1óra múlva éhes volt, s kezdtük az egészet előröl. Így én is a lefejem, megkapja üvegből dolgot találtam célszerűnek. Ami a baba szempontjából tökéletes, könnyű megoldás, viszont az én energiáimat maximálisan lemerítette. Két és fél hónapig csináltuk, most már sajnos tápszert eszik.

Mivel üvegből adod, könnyen tudod követni a bevitt tejcsit. A "kötelező" mennyiség: súly x 150

tehát Nálatok jelenleg: 3,790kg x 150ml = 568,5ml :) Persze nálunk sem mindig fogyott el a kötelező, mégis híztunk mint a kölökgólya.

2012. márc. 10. 19:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!