Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti ébresztettétek a babátokat...

Ti ébresztettétek a babátokat 3 óránként?

Figyelt kérdés

2és fél hetes a kisfiam, és csak kíváncsiságból kérdezem. Én ébresztem, mert ezt mondta a gyerekorvos, hogy lemegy a vércukra a kicsinek, ha nem kap enni, de sokaktól azt hallottam, hogy nem ébreszti, mert a baba kel magától ha éhes.

Nálatok hogy van/volt?

2012. márc. 10. 17:55
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Én az első héten keltegettem, a kórházban is felhúztuk az órát a szobatársammal, mert nekünk is azt mondták, hogy lemegy a cukra. Volt, hogy 5 órát aludt, és erre fel mondták, hogy nem szabad hagyni.Mikor hazajöttem, pár nap után (barátnőm tanácsára) ráhagytam, hogy mennyi idő közönként kel. Hát éjszaka kelt 2,5-3 óránként, nappal volt, hogy kibírt 4 órát is. Aztán ez kb. az első 6-8 hétben volt így. Utána már csak egyszer kelt. Ő jól szopizott, szopizik a mai napig(6 hónapos).Az adag miatt sem kell feleslegesen aggódni, normál esetben, ha minden oké a babával, tudja ő, hogy mikor mennyit kell ennie. Soha nem mértem, kivéve az első 4-5 napot, hogy mennyit eszik, és gyönyörűen gyarapodott. Szóval bízd ezt a babádra nyugodtan!
2012. márc. 10. 20:45
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Hú, mintha magamat olvasnám. Amikor ilyen picur volt, én is mindig aggódtam, hogy nem fog gyarapodni. Hidd el fog. Az enyém sem evett sokat (de nem is kakált sokat), mégis gyarapodott. Más az igényük, anyagcseréjük, mégis ugyanúgy híznak, nőnek, fejlődnek.

Nem kell felébreszteni, örülj, ha alhatsz. Majd sír, ha éhes. Nekem eleinte kétszer kelt éjjel (3 hétig) aztán már csak egyszer (2 hétig), azóta fel sem kel. Volt, hogy 10-ig aludt... de jó volt az!

Most 10 hónapos, nagy, szép, fejlett, ügyes, okos nagylány.

Ne aggódj, ez minden babánál így van. Ha baj lenne, annak lesznek jelei (súlyos fogyás, láz stb).

2012. márc. 10. 21:13
 13/15 anonim ***** válasza:
3. vagyok. Én a helyedben nem keltegetném. Szép súllyal született, szépen fejlődik. Hidd el ha éhes lesz fel fog ébredni. Az ikreket, miután hazahoztam őket a kórházból 1 hónapig én is cumisüvegből etettem, mert gyengék voltak szopizni. Az súlyuknak előírt adagnál mindig többet fejtem nekik, de annak ellenére, hogy nem ették meg mindig az adagjukat nagyon szépen fejlődtek, híztak. Pedig én is nagyon sokat aggódtam, de felesleges volt.
2012. márc. 11. 10:29
 14/15 anonim ***** válasza:
Szerintem se költsd,örülj,hogy alszik.Végül is sztem ez azt is jelzi,hogy jól lakott és nyugodtan tud aludni,meg a hasa sem fáj:)Kivételes esetekben szokták költeni a babákat,pl.ha be van sárgulva /nálunk ez volt/,vagy ha koraszülött,esetleg kis súllyal született.A te esetedben nem indokolt a költögetés:)
2012. márc. 11. 16:01
 15/15 A kérdező kommentje:

És akkor szerintetek mi legyen a napirendje?

Mikor hagyjam este, hogy aludjon? Mekkora legyen a napi adagja? Nem fog így fogyni?

2012. márc. 12. 12:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!