Ezzel elvesztem babám bizalmát?
Miért nem fürdessz le akkor vele?
Én mindig a babával fürödtem,az elején tanácsolta is a védőnő nekünk.Nálunk apa is fürdette így,ezt kenguruzásnak hívják. :D
Kádba vannak fürdető ülőkék csecsemőknek,ha mennétek ki előbb lemosakszol és kimész te,aztán jöhet a baba.Patyolat tiszták vagytok mindketten,két legyet egy csapásra,ha nem opció az hogy apukát megvárod és munka után rábízod ameddig rendbe szeded magad..:D
Esetleg bevihetnéd valamelyik hordozóban is.Elbohóckodsz neki,beszélsz hozzá és nem fog odabent sem sírni.
Vagy megvárod ameddig elalszik,bekapcsolod a bébiőrt/légzesfigyelőd és nyugodtan elmehetsz fürdeni anélkül,hogy addig kint sírna a babád.
Rengeteg megoldás van,ami ésszerűbb és kevésbé stresszes a babának.Alá írom kell,hogy el tudja magát foglalni egy gyerek 10-15 percig ameddig magadra is fordítassz egy kis időt,de ő még csecsemő,ő még nem az a korosztály amit célszerű csak úgy ott hagyni.
Amúgy sem tudhatod soha,hogy épp miért sír és ha baj van,te meg ignoráltad a fürdésért cserébe mondván,hogy csak hiszti vagy nem tud egyedül ellenni akkor abból semmi jó nem fog kisülni.
Vissza is büfizhet,a fejére húzhat valamit,bele kaphat az arcába ahogy kapálózik,bármi megtörténhet még úgy is,hogy mellette vagy nem hogy akkor mikor nem..:D
Semmi baja nem lesz ilyen rövid idő alatt attól, ha sír. Nem lehet egy babát állandóan, minden helyzetben, mindenhová magunkkal cipelni. És nem feltétlenül lehet az összes tevékenységünket csak és kizárólag hozzá igazítani. Ez akkor még fokozottabban igaz lesz, ha nagyobb és mozgékonyabb lesz majd.
Én pl. nem szívesen vittem volna újszülött korában magammal a fürdőbe, ami nagyon párás, és eleve egy nagyon kicsi, szűk helyiség. Akkor ráadásul még nagyon rossz alvó is volt, sok zajra felriadt, a fürdő pedig a szobájával szemben van...Az sem volt opció nekem, hogy akkor fürödjek, ha ő már elaludt.
Ez még nem baba,hanem csecsemő.Ne b*sszatok le sírni egy csecsemőt,semmi nem elég jó indok rá.
Ha már nagyobb és el tudja magát foglalni egyedül is akkor lehet neki fokozatosan tanítani,hogy legyen el egy kis időt egyedül is.De egy csecsemő hacsak nem alszik nem foglalja le magát semmivel..
Akkor abban a 10 percben sírni fog,és nem tesz jót egy csecsemőnek.A baba még mindig más,a csecsemő még kicsi ahhoz hogy el tudja magát foglalni,vagy értse a "mindjárt jövök" jelentését.
De a te gyereked,úgy b*szod el ahogy akarod.Ezerszer ésszerűbb hozzá igazítani a napi rutint,hogy neki se legyen stresszes,nem ő akart téged,hanem te jutottál neki..
Bár az ésszerű dolgokhoz meg ész kell,nem várom el hogy értsd is vagy gondolkozz is bármin. 🤷
Jézusom utolsó válaszoló... újabb ékes példája annak, hány, meg hány ember csak kötekedésre használja ezt az oldalt.
"Bár az ésszerű dolgokhoz meg ész kell,nem várom el hogy értsd is vagy gondolkozz is bármin." - Ezt felnőtt emberként miért kell? Anélkül nem tudod kifejteni a véleményedet, hogy ne becsmérelnéd a válaszadót? És ebben az a legszomorúbb, hogy ezt a példát fogod mutatni a saját gyermekednek is. Aki azt tanulja majd a szüleitől, hogy a másik embert szapulni, becsmérelni, rendben lévő dolog...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!