Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem tudom beadni a gyereknek...

Nem tudom beadni a gyereknek a nurofent? Valami trukk?

Figyelt kérdés
Eleg beteg lazas,22 honapos,csak onfeju,makacs,összeszorítja a fogat, a fecskendot is prbaltuk,minden kikop,kitol a nyelvevel,oklendezik es idegrohamot kap utana,majdnem harminc percig visitott a próbálkozás utan? Ilyenkor mit tegyek? Kupot ekkora gyereknek mar nem irt fel az orvos. Legutobb is nurofen nelkul maradt,mert ketten sem tudjuk beadni neki, most mar kezdek ideges lenni.
2021. okt. 9. 08:53
1 2 3 4 5 6
 31/58 anonim ***** válasza:
47%
Semmivel sem nagyobb trauma beadni gyorsan a kúpot, mint lefogva, az orditozo tiltakozó gyerekbe beleeroltetni a szirupot... Nem vényköteles a nurofen, panadol kup sem.
2021. okt. 9. 12:26
 32/58 anonim ***** válasza:
33%
Mi ezt olyan gyorsan csináltuk, azaz hirtelen lenyomtuk a torkán hátra, ahonnan már nem tudta kiköpni, amíg még nem lovallta bele magát a tiltakozásba, hogy az ordítástól félrenyelje. Egyébként aztán megszerette az ízét és néha olyankor is kért (volna persze:)), amikor nem volt beteg. Szóval nem okozott traumát. Szerintem jobb ezeket a dolgokat ekkora korban határozottan, mint egy elsősegélyt megcsinálni. Ha előre vigasztalod, hosszan magyarázol némi hitetlenkedéssel a szemedben, hogy "de ugye milyen finom" :D, az totál öngól (ezt én csak a második gyerekre tanultam meg).
2021. okt. 9. 13:17
 33/58 anonim ***** válasza:
36%

Az én gyerekeim is kiköpték a nurofent. Émelyítően cukros. Undorító. Aztán kipróbáltuk a narancsosat belőle, azt beveszik.

Ha nem akarja így sem bevenni, akkor a gyerek szájába, pontosabban a pofazacskóba kell nyomni oldalra. Automatikus reflex hogy lenyeli. Vagy miután beadod a szájába (nem torkába!!) nagyon rövid ideig befogod az orrát, utána automatikusan nyel. És gyorsan egy pohár vízzel itasd, vagy ha van itatós üvege, add neki. Nagyon rossz íze van a legtöbb ilyen gyógyszernek.

2021. okt. 9. 13:35
 34/58 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem simán túl problémázod.

Le kell nyelni és kész

Ha szépen nem megy lefogod orr befog és lenyeli, nem fullad meg, nem lesz tőle pszichiátriai eset.

Nehogy már a gyerek parancsoljon....

Akkor lehet az én gyerekem tul okos, simán megérti ezeket a dolgokat ennyi 20 honaposan.

.

2021. okt. 9. 13:51
 35/58 A kérdező kommentje:

Du negy ora es azóta sem tudtuk beadni neki. Beletettuk a kubus tasakba,azonnal eldobta. Gyumolcspurebe kevertem talba,azt is visitva hagyta ott. Kiszurja. Fecskendovel is ha beadom kitolja. Akkor marad igy,vagy hutofurdo es kesz.

Gondolom megerti 20 honaposan,hogy ugyeletre mentek utolso...

Majd este megprobaljuk a fecskendot meg egyszer.most mar igy marad. Vicx hogy ket felnott nem bir vele. Bar ugyeleten voltunk tobbszor,egyszer sem volt wgyuttmukodo,semmilyen vizsgálatot nem lehet vegezni rajta,en ilyet nem lattam,csip rug harap,hozza se tudnak erni.🤦

2021. okt. 9. 16:06
 36/58 anonim ***** válasza:
60%
akkor még nem voltál ügyeleten vele, mert ott simán lefogják(erővel igen) és megvizsgálják
2021. okt. 9. 16:14
 37/58 A kérdező kommentje:
Surgin voltunk,en voltam vele.nem.is egyszer,bar ez.mind baleseti seb.volt . Ugy hagytak,nem volt se vernyomas,se vervetel,se pulzoxi,csak megfigyeltek mindig,a sebesz meg csak megnezte a serulest. Senki egy ujjal le nem fogta,eroszakkal tilos vizsgalni szerintem.
2021. okt. 9. 16:16
 38/58 anonim ***** válasza:
83%
Szerencsések vagytok.Elhiheted,ha olyan bajjal viszed be, hogy vérvétel vagy bármi más kell akkor lefogják, szülői segítséggel együtt.Mert ha csak úgy lehet segíteni ha látják a verkepet akkor nem csak korbenezegetik..
2021. okt. 9. 16:26
 39/58 anonim ***** válasza:
59%
Sajátság úgy nyilatkozol, hogy ez vicc, hogy ketten nem birtok vele. Ez inkább szomorú hogy 22 hónaposan azt még nem érti meg hogy be kell vennie, de simán a fejetekre nőtt és nem birtok egy lázcsillapítót beadni neki. Később mi lesz veletek ha már most ő dirigál?
2021. okt. 9. 16:27
 40/58 anonim ***** válasza:
49%
Ha ennyi energiaja van tiltakozni, akkor semmi szüksege nurofenre. Ne okozzatok neki rossz èlmènyt, mert akkor nem fogja akkor sem bevenni, ha fontos gyògyszerről, pl. szükseges antibiotikumròl lesz szó.
2021. okt. 9. 16:29
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!