Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Megkereszteltetitek a babatokat?

Megkereszteltetitek a babatokat?

Figyelt kérdés
2021. szept. 12. 07:31
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
Egyikünk családja sem vallásos. Férjem és a húga még "megszokásból" meg lett keresztelve, az én családomban már sem én, sem a bátyáim nem lettünk. Két gyerekünk van, ők sincsenek, minket abszolút 0 szinten érdekel a vallás, így képmutatásnak érezném. Ettől persze tiszteletben tartom, hogy más meg esetleg vallásos, és megteszi.
2021. szept. 12. 12:45
 22/34 anonim ***** válasza:
80%

Semelyik iskolában nem követelhet meg a keresztséget.

Nekem mindkettő katolikus iskolába jár,nincsenek megkeresztelve...hittan helyett etikát tanulnak

2021. szept. 12. 13:47
 23/34 anonim ***** válasza:
9%

22

Jó,akkor hivatalosan nem követelik,amúgy meg nem veszik fel.. anyósom ott tanít,szóval elsőkézből tudom.

2021. szept. 12. 16:02
 24/34 anonim ***** válasza:
0%
Igen, hívő vagyok, a családom is. A férjem is meg van keresztelve de nem gyakorolja a vallást, viszont egyetértünk ebben.
2021. szept. 12. 16:36
 25/34 anonim ***** válasza:
37%

Megkereszteltük, mert katolikusok vagyunk.

Az pedig nagyon helyes, hogy ha valaki nem gyakokorolja a vallást, akkor nem veszik fel katolikus iskolába. Nem is értem, miért kéne? Van elég jó állami iskola, tök felesleges szétbarmolni a keresztény iskolákat nem odavaló gyerekekkel.

2021. szept. 12. 17:05
 26/34 anonim ***** válasza:
73%

26

Ez az iskola egy nagyon erős,jónevű iskola volt. Oda járt már anno anyám is,tesóm is,én is. Híres a kettannyelvű oktatása, tele volt külföldi diákokkal. Az egész megyéből ide járt a java diák,mert olyan jó suli volt. Majd szépen elhanyagolták, leépítették és az egyház lecsapott rá. Azóta hanyatlik az oktatás (bár még mindig jó), cserébe van áhitat! Csudijó..

Viszont a másik gimi full cigány. Szóval ez van..a nem vallásos gyerekem oda fog járni.

2021. szept. 12. 20:42
 27/34 anonim ***** válasza:
73%

"Nem is értem, miért kéne?"

Mondjuk azért, mert az állam a szülők megkérdezése nélkül adja oda az iskolákat?

2021. szept. 12. 20:44
 28/34 anonim ***** válasza:
18%
El lehet vinni máshova. Ha meg nem megy, remélem alkalmazkodik a gyerek és nem bomlasztja a hitéletet.
2021. szept. 12. 20:55
 29/34 anonim ***** válasza:
34%

26-os, gyakorló katolikusként mondom, hogy ez nagyon gáz hozzáállás. Esélye se legyen a nem vallásos gyereknek pozitív példát kapnia a katolikus közegből/vallásgyakorlásból, véletlenül se mutassunk példát, hogy igen, klassz a kereszténység. Mondjuk az ilyen kommentek alapján teljesen megértem mindazokat, akik a szó hallatán is rosszul lesznek. :(

Jézus azért a nem vallásgyakorló gyerekért is meghalt, akit azért nézel le, mert a szülei nem viszik templomba, bocs.

(Az egyik osztálytársam 12.-ben vette fel a keresztséget egy osztálymisén, egy nagggggggggyon katolikus iskolában. 6 évet járt velünk kereszteletlenül, nem barmolta szét az osztályt, semmi baj nem volt vele.)

2021. szept. 12. 21:34
 30/34 anonim ***** válasza:
70%
Oh igen mert a katolikus iskolákba mély áhítattal járnak be a jó keresztény gyerekek akik még véletlenül sem pont olyan egyszerű gyerekek mint bárhol máshol.
2021. szept. 13. 04:49
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!