Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Megkereszteltetitek a babatokat?

Megkereszteltetitek a babatokat?

Figyelt kérdés
2021. szept. 12. 07:31
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
72%

Nem, és nem is lesz, hacsak ő nem akarja. Szép szertartás, de szerintem csak akkor van értelme, ha a család gyakorló hívő, és jelent is valamit azon kívül, hogy a gyerek ajándékot kap.

Pont, mint a templomi esküvő. Ha a pár egyébként soha nem jár templomba, nem gyakorolja a vallást, akkor pont a dolog lényege veszik el, és a templom csak egy a sok szép díszlet között, ami az esküvőn megjelenik.

Képmutatásnak gondolom.

Ha a gyerekem úgy dönt, hogy érdekli a dolog, és szeretne megkeresztelkedni, akkor támogatni fogom.

2021. szept. 12. 08:32
 12/34 anonim ***** válasza:
54%
Nem, mi sem vagyunk megkeresztelve és soha semmi hátrányát nem éreztem. Imádom amúgy ezt a pogány kifejezést... tekintve, hogy a pogányok több istenhívők voltak.
2021. szept. 12. 08:33
 13/34 anonim ***** válasza:
44%

Nálunk is szokás a férjem családjába, de mi egy új család vagyunk... hiába akarták, kerek perec megmondtuk hogy nálunk ilyen nem lesz.

Névadó volt, keresztelő nem lesz.

Nem jarunk templomba, nem vagyunk hívők sem,és hittant se fog tanulni a gyerek.

Van elég mesekönyvünk...

2021. szept. 12. 08:54
 14/34 anonim ***** válasza:
70%
Nem. Ugyan mindketten meg vagyunk keresztelve, de egyikünk sem gyakorolja a vallását, nem is érezzük azt, hogy lenne ennek helye a mi családunkban. Gyakorlatilag csak hagyományőrzés lenne (mint sok másoknál egyébként), valódi vallási meggyőződés nincs mögötte, így feleslegesnek érezzük.
2021. szept. 12. 09:17
 15/34 anonim ***** válasza:
22%

Gyermekbemutatója lesz, ahol megáldják a gyülekezet előtt. Vízzel keresztelkedik majd saját döntéséből, amikor/ha szeretne.

Én is és a férjem is felnőttként tettük. Hívők vagyunk ateista családból, tehát semmiféle családi szokást nem követünk.

2021. szept. 12. 09:26
 16/34 anonim ***** válasza:
16%
Egyértelműen: igen.
2021. szept. 12. 09:29
 17/34 anonim ***** válasza:
81%
A nem hívők esetében pontosan ugyanolyan álszent dolog a gyereket megkeresztelni, mint templomban esküdni. Csak egy díszes esemény, amelynek semmiféle spirituális tartalma nincs, de jól mutat a videón.
2021. szept. 12. 09:30
 18/34 anonim ***** válasza:
74%
Nem tettük egyikkel sem, nem is fogjuk!
2021. szept. 12. 09:52
 19/34 anonim ***** válasza:
96%

Muszáj lesz,mert 2 iskola van a városban,az egyik katolikus (de ott jó az oktatás,főleg az idegen nyelv) ez az "elitebb". A másik már full c.,alig van magyar gyerek..

A katolikus suliban meg alapkövetelmény a keresztelés. Nem vagyunk ateisták amúgy,csak az egyházzal van bajom,nem is járunk templomba. Ha nem kéne a sulihoz,nem lenne megkeresztelve. Én sem vagyok,valahogy kimaradt.

2021. szept. 12. 10:35
 20/34 anonim ***** válasza:
64%

Nem.

Nem vagyunk hívők, így elég furcsa is lenne... Én meg vagyok keresztelve, a férjem nincs. A gyerekeink ettől függetlenül hittanra járnak a suliban, beszélünk nekik a vallásról, voltunk már velük miséken is (református, katolikus, evangélikus), majd később eldöntik, hogy szeretnének-e megkeresztelkedni.

2021. szept. 12. 10:48
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!