Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Meg lehet "szokni" az éjszakai...

Meg lehet "szokni" az éjszakai ébrenlétet?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Még nem született meg a kislányunk de ide Írok mert itt nagyobb az esélye, hogy tapasztalatról tudtok Írni:)

Szégyen- nem szégyen, szinte a legnagyobb aggodalmam most az(35. hét), hogy nem fogom bÍrni az éjszakázást vagy ami még rosszabb, nem fogok fölébredni a babára csak ha már üvölt. Normális esetben, meg most, terhesen is, 10órákat tudnék aludni(mióta itthon vagyok, néha meg is teszem...:), ágyút lehetne elsütni mellettem.

Nagyon félek, mi lesz mert az éhségtől és az álmosságtól tudok Igazi Sárkány lenni:(

2010. aug. 30. 23:36
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Meg lehet szokni mindent :)

De nem biztos, hogy kell majd éjszakáznod. Terhesen én is felkészültem lelkileg, hogy mostantól nem fogok aludni, erre a babám tök jókat alszik éjjel (már majdnem 2 éves), soha nem volt ébren éjjel, születésétől fogva tudta, mikor van éjjel, mikor van nappal.

2010. aug. 31. 08:13
 12/13 anonim ***** válasza:

Én is a te fajtád vagyok, ha egyszer elalszom, 10 órát is tudok aludni egyhuzamban, és a házat is elvihetik fejem fölül.

Ez volt addig, amíg meg nem szültem. Azóta a babám moccanásaira is felébredek ösztönösen. Jó időbe került megtanulni azt is, hogy mire mozduljak azonnal, és mire ne, mert csak nyekereg álmában. Az első hónapra úgy emlékszem, hogy éjjel félálomban etettem és borzasztó volt - egészen addig, amíg rá nem jöttem, hogy teljesen fel kell ébredni, és akkor már nem olyan szörnyű. Én ráadásul nem tudok szoptatni, úgyhogy éjjel először etetek, aztán lefejem a tejet, aztán mosogatok, bekészítem a kövekező adag tejet, és csak aztán alhatok vissza. Napközben persze addigra felébred a babám, mert az anyatej könnyen emészthető, de éjjel van még esély aludni egy kicsit.

Meg lehet szokni, hogy macimum 3-4 órát alszol egyhuzamban. Én már akármikor elalszom, azonnal a REM-fázisba kerülök és álmodni kezdek...

A babád sírását nem lehet végigaludni, attól ne tarts, hacsak nem laktok akkora nagy házban, hogy a gyerekszoba a ház másik végében legyen...

Könnyű szülést!

2010. aug. 31. 08:18
 13/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a bÍztatásokat:)!

Ha a genetikán múlik akkor nem is nagyon kéne aggódnom mert a férjem is elég alvós:)

Megjegyzem a tanácsokat, és én is túlélem:)!

2010. aug. 31. 12:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!