Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nagy falat lenne 20 évesen...

Nagy falat lenne 20 évesen egyedül vállalni azt, hogy itthon babázok?

Figyelt kérdés

Kisbabánk lesz a párommal.

Nem terveztük, de ettől függetlenül nagyon várjuk és izgatottak vagyunk az új életünk miatt. Együtt élünk már 1,5 éve (a lakás az enyém).

Viszont az ő édesanyja azt szeretné, hogy odaköltözzünk hozzájuk, mert "mit kezdenék én egyedül egy gyerekkel"... És hogy ő csak 4 órában dolgozik, tudna segíteni.

Jó a kapcsolatunk és szeretem, elvagyunk mindig, ha ott vagyunk, vagy velük együtt utazunk, de azért nekem mégiscsak ez az otthonom már, ide jövünk haza. Meg én igénylem az egyedüllétet is, nem szeretem, ha 24/7 nyüzsögnek körülöttem.

Anyukám háztartásbeli, a családi házunk nagyobb is, mint a párom szüleinek a háza, régen saját emeleten volt, mégsem jöttek azzal, hogy akkor költözzünk vissza... Felajánlotta, hogy segít, amiben kérem, jönnek annyiszor, ahányszor akarom, de nekik valahogy evidens volt az, hogy maradunk a lakásban, mert már mi hárman is egy család leszünk.

A párom anyjától meg csak azt hallom, hogy mennyire hálát fogok adni, hogy ő ott lesz és tudok majd pihenni rendesen. Mikor ott vagyunk, csak ezt fújja és teljesen elbizonytalanít.

2021. júl. 22. 13:34
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy elbírsz vele. Véletlenül se költözzetek oda, ha nem akarsz nagyon hamar egyedülálló anyává válni.
2021. júl. 22. 13:39
 2/36 anonim ***** válasza:
97%
Ne bizonytalanodj el! Nehogy hozzáköltözzetek! Attól mert fiatalon leszel anya, nem vagy alkalmatlanabb rá, nem kell téged emiatt babusgatni, meg könnyíteni rajtad. Ha kell segítség, majd szólsz. A szüleid hozzáállása a jó, az az egészséges, de a másik opció nekem nem férne bele. Önálló életetek van, saját lakás, nem is értem...
2021. júl. 22. 13:39
 3/36 anonim ***** válasza:
100%

1. Az, hogy te mennyire fogod bírni, senki nem tudja. Szerintem mßg te sem, hogy mire vállalkozol...

2. Azert mert lesz egy gyereketek, miért kellene hozzájuk költözni?! Ha kell a segítség akkor menjen át

3. 20 évesen azért már nem vagy gyerek, hogy utasítgatni, istápolni, segítgetni kelljen.

2021. júl. 22. 13:40
 4/36 anonim ***** válasza:
100%
Nem jó ötlet, de te is tudod. Inkább nyugtassátok meg, hogy szóltok, ha segítség kell, de az összeköltözést semmiképp se javaslom. A párod gondolom otthon lesz az első 1-2 hétben, aztán maximum még 1-2 hétre áthívod anyósodat, ha úgy látod, hogy szükséges. Rengeteg konfliktust szülne a pároddal is ez a helyzet, akkor is, ha jóban vagytok anyóssal. Utána viszont bele fogsz jönni a babázásba, kialakul a rutin, összeszoktok, mint egy család.
2021. júl. 22. 13:41
 5/36 anonim ***** válasza:
100%

Szana-szét fog kritizálni anyósod mindenért, először majd csak a baba miatt, aztán hogy a pici fiacskájáról se tudsz normálisan gondoskosni, szépen ellened fogja hangolni te meg ott leszel full egyedül és menekülnél de nem mersz majd te leszel a családszétszakító g**i.

Ha anyósod annyira akar segíteni akkor majd látogat normálisan, elötte szól, ha van kedved hozzá akkor fogadod, ha nincs akkor nem.

Ha a párodnak ez nem tetszik akkor majd menyjen vissza az anyjához

2021. júl. 22. 13:41
 6/36 A kérdező kommentje:
Az a baja, hogy nem szeret forgalomban vezetni, és hogy mi a város másik végén lakunk, ő pedig maximum a 3 utcára lévő munkahelyére jár egyedül, vagy az utca végi kisboltba és hogy hogy fogja ő látni az unokát, amikor a férje este 6-kor jár haza.
2021. júl. 22. 13:45
 7/36 anonim ***** válasza:
100%
Ne menj oda!!!!!
2021. júl. 22. 13:46
 8/36 anonim ***** válasza:
100%
Ne engedd ki a kezedből az irányítást. Ha sokat lábatlankodik nálad anyós , segítség címén, már az is roppant idegesítő lesz. Ha sokat "segít"- ami annyi lesz, hogy nála van a gyerek, te meg mosogass nyugodtan- az azért nem jó, mert akkor tul.képpen ő fogja nevelni a gyereket. És ezt véletlenül se engedd át senkinek.
2021. júl. 22. 13:46
 9/36 anonim ***** válasza:
100%
Begyakorlja majd az utvonalat, ne izgulj. Vagy megy tömegközlekedéssel. Vagy nem megy. Talán ez a legjobb, még ha most nem is hiszed el.
2021. júl. 22. 13:47
 10/36 anonim ***** válasza:
100%
Jézusom... ez egyéni probléma. És még egy városban is éltek, hát behalok... Kérlek, a saját érdekedet nézd! Ha látni akarja, meg fogja oldani. Ez csak önzőség a részéről.
2021. júl. 22. 13:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!