Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért kell a hülyeségre...

Miért kell a hülyeségre biztatni egymást? Honnan tudná egy csecsemő, hogy mi jó neki hosszú távon?

Figyelt kérdés

A babahordozóval kapcsolatban naponta osztogatják a kedves mamák, hogy nyugodtan altassa benne a babát. Hogy szoptassunk félóránként és sorolhatnám... Mert szerintük a baba tudja mi a jó neki. A baba azt tudja mit szeret: ringatva aludni, ha rászoktatja anyuka, nassolni és nassolni, egész nap cicin lenni. Ez valóban az ő érdekük, vagy csak egyszerűbb ezt elhinni,mint most következetesnek lenni és egészséges felnőtteket nevelni belőlük? Szerintem minden embernek néha kedve lenne megfojtani valakit, mert neki jó lenne...

És a kérdező persze hogy azt a választ fogadja meg, ami neki könnyebb, pedig lehet oltári nagy hülyeség.

2008. dec. 9. 12:53
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem sem tudhatja a csecsemo, hogy mi jo neki hosszu tavon. Engem mindenki leorditott (itt is), amiert 3 orankent etetem a gyerekem, meg hogy fejem a tejem, stb. Az en gyerekem amikor azt szokta meg, hogy felorankent szopott, akor egesz nap es egesz ejjel orditott a hasfajastol, amikor meg anyosom azt szoktatta meg vele, hogy allandoan razta az oleben, akor meg csak ugy volt hajlando elaludni, szoval szerintem minden anya tudja, mi a legjobb a sajat gyerekenek, ne szoljon abba bele mas. En orvosra hallgatok, masra nem szivesen.
2008. dec. 9. 12:58
 2/23 anonim ***** válasza:
93%

Nem kell megfogadni.

Én sem teszem igy.

Pl:

babamérleg.

A kismamàk 70%-a ajànlja.

Ettöl függetlenül én se nem veszek,se nem bérlek,majd viszem a védönöhöz eleinte.

Ez csak egy példa volt.

Nem muszàly megfogadni minden tanàcsot.

Nekem a szomszéd is azt mondta hogy a gyereket lavorba fürdessem,ne külön kiskàdba,mert azzal is sporolok.

De kit érdekel?

Meghallgattam a véleményét,de nem tartom be.

Te sem tudhatod,hogy a kérdezö megfogadja-e a kismamàk àltal adott tanàcsot,vagy sem,hisz nem vagy minden kismamànàl jelen.

Lehet valaki megkérdi_:

-jo a kokuszmatrac?

-persze,tökéletes

ok.

de honnét tudod biztosra hogy ez a kismama meg is vette-e azt a matracot?

Mondjuk pelenka terén,ha nem jött be a libero,és valaki pamperst ajànl,szerintem a kismama nyugodtan kiprobàlhatja,ebben nincs semmi rossz.$Hisz én is kezdö vagyok,lehet most nekem nem jo a x.y màrkàju sampon,de màs szol,hogy neki az a.w màrkàju bevàlt.

Miért ne?

Lehet nekem is bevàlik,akkor feleslegesen kutakodok még 100 fajta sampon között.

Az alvàsi ,evési szokàsok tényleg a babàkon mulnak,de ha egy az anyuka, kezdö,vagy nem magabiztos,akkor szerintem jogosan kér tanàcsot.

2008. dec. 9. 13:03
 3/23 anonim ***** válasza:
92%
Na szerintem meg nem érdemes a babát kemény kókuszmatracra kényszeríteni, csak mert valaki arról találta ki, hogy egészséges! Én is abban altatom a babám esténként, de ha napközben a babahordozóban szunnyad el, akkor nem fogom átrakni hogy felébredjen. Ha kényelmetlen lenne neki, akkor sírna. És ha megéhezik 3 órán belül (vagy akár másfél óra múlva) akkor megetetem! Nem hagyom üvölteni. Nem azért adnak tanácsot itt az oldalon, hogy azt meg kell fogadni! Csak ha tetszik akkor. Szerintem mindenki a saját tapasztalatát írja le. Engem mindig lehurrogtak itt a légzésfigyelő miatt, de kitartok mellette, mert az én lányom életét már mentette meg. Annyira bealudt, hogy nem vett levegőt. Más szerint ez pénzkidobás. Szóval szerintem ne akadj ki ilyeneken. Nem kell olvasni ezt az oldalt, ha nem tetszik. És igenis a baba tudja mi a jó neki. Te is tudod, hogy szeretsz aludni. Ha másik pózba kényszerítenek el tudnál aludni? Vagy ha mondjuk 6 kor éhes vagy és azt mondják, hogy bocsi, de csak 7 kor ehetsz, attól jól éreznéd magad?? Elég nehéz nekik megszokni ezt a kinti világot, hát még ha nem is lehetnek úgy ahogy szeretnének és mindjárt pár hetesen szabályok közé akarják szorítani őket. De persze mindenki tegyen belátása és lelkiismerete szerint. Még szerencse, hogy mindenki a saját gyerekét neveli :)
2008. dec. 9. 13:10
 4/23 A kérdező kommentje:

A baj az, hogy sokszor a hülyeségben kap megerősítést az anyuka. Gondolok itt például a hason fektetésre, amit a legtöbb baba utál, mégis tény, hogy enélkül nem fejlődik rendesen a háta, a babahordóban altatásra, amire bármelyik szakorvos megmondja, hogy isten ments, mégis is itt aki ezt leírja, egyből lepontozzák az okosok.

Miért kell pl lepontozni az ilyen válaszokat: "Azt mondta az orvos..., azt mondta a védőnő..." Ezek szerint a lepontozók okosabbnak gondolják magukat a dokiknál, akik azért nem 2-3 babát láttak már. Engem az ilyenek bosszantanak, akik mindent jobban tudnak és hülyeségeket írnak.

2008. dec. 9. 13:12
 5/23 anonim ***** válasza:
85%
Attól függ kinek mi a hülyeség.Én is mindig elolvasok minden tanácsot ha kérdezek és amelyiket a legjobbnak tartom azt próbálom ki, ha nem megy akkor a következőt.És, igen van amikor már úgy teszem fel a kérdést, hogy határozott elképzelésem van, és csak megerősítésre várok, ha sok az olyan válsz, ami a meggyőződésemmel egyenlő akkor megnyugszom és a dolgot nem forszírozom tovább senkitől.És egyébként meg mások tapasztalataiból (vagy jó vagy rossz) szerintem lehet tanulni.Mert nyilván mindenki azt írja le ami vele történt vagy valakivel a környezetéből.Én is azt mondom tegyen mindenki belátása szerint, erre a témára kár időt és energiát pazarolni.Egyébként meg az okos ember más kárán tanul buta meg a magáén.
2008. dec. 9. 13:17
 6/23 A kérdező kommentje:

Az igény szerint etetés és az, hogy etetem akkor is, mikor azért sír, mert fáradt, két külön dolog, és azt itt nagyon sokan összekeverik!

Azok a babák, akik állítólag mindent tudnak, anyának fárasztó következetesen nevelni, na pont az ilyenek miatt szívnak a pedagógusok, az ilyenek rúgják térden az embert, mert éppen arra van szükségük.

Akik ide kérdés írnak, azoknak értelmes tanácsra van szükségük, és sajnos van esély, hogy a hülye tanácsot fogadják meg.

Ha valaki babahordóban altatja a gyerekét, akkor egészségére, de azért még ettől az egészségtelen!

2008. dec. 9. 13:21
 7/23 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem itt nem biztatásról van szó.Főleg a kezdő anyukák (mint ahogyan én is) sok dolgot nem tudok kitől megkérdezni....

Nálunk például nincs babaklub,ahol más anyukákkal tudnék beszélgetni.Sokszor kérek itt tanácsot,szívesen meghallgatom más anyukák véleményét,van amit elfogadok,és van amit nem.

Anyukák, akinek már van két-három gyerekük,több tapasztalattal rendelkeznek,mint én:-)

És egyébként itt az anyukák többsége nagyon aranyos,és segítőkész,nekem már ez sokat jelent!!!

2008. dec. 9. 13:23
 8/23 anonim ***** válasza:
85%
Lehet,h ami számodra hülyeség,másnak hasznos,vagy legalább is egyetért vele.Pl.a bébikomp.Nekem 2 gyerekem van-egy nagy és egy pici-de én ellenzem.Ettől függetlenül van olyan védőnő(!!!)aki azt mondja,h ha kis időt van csak benne,semmi baja nem lesz.Vagy:én nem hagyom sírni,egy kis ideig sem,ettől függetlenül a nagy sem volt elkényeztetve,és a pici sincs kézhez szokva.A hordozó:én minden félelem nélkül hagyom benne napi 1-2-3 órát,mert elég sokat autózunk,vásárolunk,jövünk-megyünk.Nem gondolnám,h ettől baja lesz.A pelenkás korszakkal is úgy vagyok,h ha majd eljön az ideje-lehet,h 2-3 éves lesz már akkor-leszokik.Más ezt úgy gondolja,h sokkal korábban el kell kezdeni a leszoktatást.Na,szerinted kinek van igaza???Ezt nem lehet eldönteni.Én úgy gondolom,minden anya tudja,h mi a legjobb a babájának,és aszerint cselekszik.Persze,vannak "alap szabályok"de most nem erre gondolok.És úgy gondolom,h ezen az oldalon valóban segíteni próbálnak egymásnak az anyukák,a legjobb tudásuk szerint!!!
2008. dec. 9. 13:45
 9/23 anonim ***** válasza:
91%
Leginkább azért is különböznek a válaszok,hisz mi magunk is különbözünk,mást hoztunk otthonról,másként neveljük a gyerekeinket is.De minden baba mást is igényel,a kérdező meg valóban el tudja dönteni megfogadja-e vagy sem.nekem is válaszoltak már olyasmit amire azt gondoltam,hogy én a gyerekemnél dehogy próbálom ki,de aztán megköszöntem a választ és kész,hisz neki ez vált be,biztos nem akart rosszat.Szerintem is kár idegeskedni ezen,annyi minden van a mai világban ami bosszantó,és idegesítő,azon hogy különbözőek vagyunk,tényleg nem kéne .
2008. dec. 9. 14:30
 10/23 anonim ***** válasza:
57%
Én egyetértek a kérdezővel!!! Volt itt olyan aki megkérdezte hogy mit csináljon ha a babája nem akar elaludni, és csak a cici nyugtatja meg, de ha nem kapja meg sír. írta is a birka a választ, hogy fektesse le és ha sír adjon neki vizet cumisüvegből, és itassa míg el nem alszik. Visszaírt a kérdezőbirka, hogy jó, kipróbálom. Vedeltessük álomba szerencsétlen babát!!Namármost szerintem a kérdező az ilyenekre gondolt. Szerintem sok esetben igaza van. Ha valaki nem biztos benne hogy jó amit ír, az ne írjon tanácsot azért hogy rontsa a rossz helyzetet. Aki tudással bír a kérdésben, mert utánaolvasott, szakembermondta és nem légből kapta, az írjon!
2008. dec. 9. 14:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!