Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 3 hetes babám a bébihordozóban...

3 hetes babám a bébihordozóban szeret aludni. Rosszat teszek vele, ha néha ott altatom? Nem árt a gerincének?

Figyelt kérdés
2008. dec. 9. 09:16
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
64%
A gerincének minden árt, ami nem egyenesen tartja a hátát. Minél kevesebbet szabad ilyen hordozókban tartani. Nyilván nem egy-két óra alatt alakulnak ki problémák, de ha logikusan végig gondolod, ha most abban altatod, akkor később is ott akar majd. Nem lenne egészségesebb normális alvási szokást kialakítani nála még most?
2008. dec. 9. 09:20
 2/15 anonim ***** válasza:
36%
nem szabad még véletlenül sem.Elég kínzás neki abba lenni ha utaztok is.De te tudod. Erre majd biztos be irnak sokan hogy nem káros,de a te lelki ismeretedre bízom. Majd ki derül 20 év múlva hogy jó volt-e vagy nem
2008. dec. 9. 09:32
 3/15 anonim ***** válasza:
44%
Nekem is nagyon szeretett benne aludni.Az alvási szokásaival semmi baj nem lett. Már két hónapos kora óta átaludja az éjszakát nekem. Kiegyensúlyozott.Szerintem nyugottan aludhat benne.Nálunk sokkal okosabb emberek találták ezt ki.Ha ártanál vele nem lehetne forgalomba hozni.A kicsik még szeretnek így aludni mert az anyaméhez hasonló pózban vannak.Majd szépen le fog szokni róla.Persze ne legyen benne egész nap.
2008. dec. 9. 10:11
 4/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2008. dec. 9. 10:12
 5/15 anonim ***** válasza:
82%
Csak épppen nem az alvásra van kitalálva, hanem a biztonságra.Az alvásra az ágya való,és az anyaméhbe nincs a gerince folyamatos terhelés alatt a saját súlyától!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2008. dec. 9. 10:30
 6/15 anonim ***** válasza:
72%
Nekem azt mondta a védőnő, hogy ilyen kis korban maximum napi fél-egy órát lehet hordozókában. Később, úgy 3 hónapos kortól azért már többet is.
2008. dec. 9. 11:50
 7/15 anonim ***** válasza:
64%
Hát én csak arra gondolok, hogy ha utazol hosszabbb útra, akkor is lehet hogy több órán át abban alszik de mégis úgy gondolom, hogy jobb a kiságyban vagy ha van a babakocsi mózeskosarában vagy a babakocsiban.
2008. dec. 9. 12:15
 8/15 anonim ***** válasza:
44%
Szia! Az én kislányom is ennyi idősen imádta a hordozót. Állandóan abban akart lenni és hatalmasakat aludt benne. Én is féltem nagyon, hogy baja lesz a gerincének, de gondolj bele, hogy a pocakodban sem egy kemény kókuszmatracon pihent :) Arra figyelj, hogy éjszakára szoktasd be az ágyába, szerintem nappal nem baj ha abban szundít. És nyugi, le fog szokni róla. Az enyém most 3 és fél hónapos, de kb 10 percig hajlandó ellenni a hordozóban. Aludni meg végképp nem akar már benne. Tudják a babák, hogy mi a jó nekik. Mostanában az enyém a mi ágyunkon, vagy a babakocsiban alszik nap közben, de este csak az ágyába fektetem. Nagyon okos, tudja ha oda kerül, reggelig aludni kell :) Szóval nyugodtan altasd a hordozóban ameddig tetszik neki ott. Nagyon fontos a pihenés nekik, és ha ott érzi jól magát, akkor minek raknád máshova?
2008. dec. 9. 12:25
 9/15 anonim ***** válasza:
60%
Ez nagyon gáz. Miért hasonlitottok egy hordozót az anya méhez?Hát terhesség alatt nem tanultátok meg hogy az anya méhbe VÍZBE van, tehát semmiféle erő forrás nem terheli a gerincét,és úgy váltja a poziciót ahogy neki kényelme.De a hordozóba bele rakod és nem tudja váltani a poziciot,és folyamatos terhelés alatt van a gerince a súlya miatt.Egy 3 hetes baba el alszik az ágyába kényelmesen, kinyujtozik ha kell, vagy össze gömbölyödik, de nem terheli órákon át a gerincét. A fejem fogom mikor ilyen nagyon okos anyukák, akik végig se gondolják mit írnak, véleményt alkotnak.Aludj napokon keresztűl ülve, és meglátod be fogsz szarni a fájdalomtól.De a kérdezőhőz szólok ezeket a jó tanácsokat még véletlenül se fogadd meg.10-13 éves korába majd járhatsz vele ortopédushoz gerinc ferdülés miatt.
2008. dec. 9. 14:56
 10/15 anonim ***** válasza:
55%
Jézusom.Az utolsóval maximálisan egyetértek, én az autóban is megdöntöm a hordozót annyira, hogy szinte vízszintes legyen a gerince. Ami az anyaméhhez hasonlítható, az egyedül a hordozókendő.
2008. dec. 9. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!