Ez normális vagy csak nekem fura?
Normális. Vannak ilyen gyerekek. Attól hogy te ismersz x gyereket közelebbről és egy se volt ilyen, nem jelenti azt, hogy ilyen gyerek nincs. Egyébként meg tesód tök jól csinálja. Minek menjen a tv egy pár hetes baba körül, mikor "mindenki" tudja hogy káros, de legalábbis egyáltalán nincs szüksége azokra a plusz ingerekre.
Mi van ha ő sokáig szeretne szoptatni és fél a cumizavartól? Létező dolog, még ha a te gyerekeidnek esetleg nem volt akkor is. Lehet hasfáájós, azért sír többet.
Ha valóban segíteni szeretnél neki, akkor menjél át hozzá és főzzél neki pl két-három napra előre vagy menj el te bevásárolni vagy segíts takarítani. De az nem segítség, hogy olyanokat ajánlgatsz amit úgysem fogad meg. A tevékeny segítség a segítség. A kéretlen tanács - még ha jó szándékból mondod - akkor sem az.
Elsőnek igaza van, segíts neki azzal, hogy kitakarítasz, bevásárolsz, viszel főtt kaját, vagy akár csak azzal is, hogy 10 percre átveszed napközben a babát (ha ennyit elvan nalad), amíg tesód nyugodtan le tud ülni enni.
Egyáltalán nem biztos egyébként, hogy a cumi megoldaná a "gondot", szerintem ezt a részt bízd a tesódra. Majd próbál tenni valamit ha majd akar.
Van olyan baba, akinél a fejed tetejére állhatsz, akkor se lehet letenni - de nyugi, nem marad örökre ölben . :D
Kicsit felment bennem a pumpa.
Az èn lànyom is rengeteget sìrt az első hònapokban ès semmi sem segìtett, ìgy csak fogtam a karomban.
A legjobbat teszi az anyukàja, azzal, hogy fogja, főleg, ha semmi nem vàlik be. Hidd el, ő mèg jobban sajnàlja a gyerekèt, hogy sìr. Mentàlisan is baromi megterhelő.
Inkàbb vigyèl àt ètelt/ vedd àt a babàt picit, a kèretlen tanàcsaid helyett.
Nekem egyenesen potyó egy gyerek cuclival a szájában. Aztán később, mikor már megyeget is és magyaráz ki a cumi alól, na azzal meg ki lehet kergetni a világból, nagyon gáz.
Az, hogy a te gyerekeid ilyenek meg olyanok voltak, nem azt jelenti, hogy minden gyerek olyan... A 4 hónapos fiam épp most úgy gondolta, hogy ő nem alszik vissza szopin, úgyhogy lassan hajnali 2, próbálom visszaaltatni. Az unokatesóm fia meg az elejétől kezdve végigalussza az éjszakákat, bár ő tápszeres. Na és?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!