Hány colos a normális képernyő okostelefonnál ? Nekem 5' colos jön be max. Szerintettek hány colos okostelefon a megfelelő az embereknek nektek a világnak?
Manapság olyan nagy átmérőjű nagy colos telefonokat gyártanak amik inkább hasonlítanak tabletre mint okostelefonra... Jó nagyobb a képernyő jobban lehet látni a dolgokat rajta de ugyan akkor rontja a szemet is... ezen kívül már alig fér be a zsebembe
Én nekem mikor gyerek voltam 3' 4 ' colos volt a menő
utána bejöttek az 5 colosok na arra még azt mondtam oké
De már most 6' colos 6,5 7 colos okos telefonokat gyártanak
és olyan mintha mindenki a nagyobb képernyőre menne.
És még az akisiról nem is beszéltem minél nagyobb a képernyő annál nagyobb teljesítményű akkumlátor kell bele a nagy képernyő felbontás miatt nagyobb camera.
okostelefonnál 22"
monitornak 32"
TV-nek 62"
Hogy ne rontsa a szemet. Zseb helyett (háti)zsákot kell hordani.. ;P
Hát figyi... Nekem 2013 ban egy 4.7 colos LG Optimus 4X HD-m volt ami 132.4 x 68.1 x 8.9mm-es volt és anno valakik ezt is tepsinek hívták. Ehhez képest a mostani Samsung A40-em ami 5.9 colos és 144.4 x 69.2 x 7.9 mm. Tehát maga a telefon alig nagyobb annak ellenére hogy a kijelzője több mint egy teljes collal nagyobb.
Simán vehetsz ma egy 6 col körüli erős középkategóriás telefont ami nagyjából akkora mint a pár évvel ezelőtti 5 colosok.
75 mm szélesség tökéletes a kezembe. Ez a legnagyobb méret, ami elfér még, átéri a hüvelykujjam. Képarány mindegy, így a coll a franc tudja... nem ez számít már. csak a kézbenfoghatóság a lényeg, ami meg a telefon szélességén múlik. A kijelzőméret már nem számít, amióta bejöttek ezek a full előlapi képernyők. Többség amúgy is 18:9, azaz 2:1 képarányra váltott (gyakorlatilag az eddigi sötét részeket is kijelzővé varázsolták), de van 20:9 képarány is, és az se gáz, mert nem szélesebb, ellenben nagyobb a kijelző. Sony pl.. szerintem előnyös.
Amúgy meg én nagy vagyok 188 cm. Szóval elég hülyeség, hogy ez a mai standard. kisebb kezűeknek kínszenvedés lehet egy ilyen tepsi. Nem értem miért nem gyártanak kisebb telefonokat. Vagyis de... Kell a nagy akksi, csak nagy akksi=nagy kijelző= nagy fogyasztás. Szóval ali nyernek vele valamit üzemidőben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!