Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért akarja sok anya, hogy...

Miért akarja sok anya, hogy minél kevesebb elfoglaltsága legyen a gyereke és miért elvárás ez már pár hós babáknál is?

Figyelt kérdés

Minden honnan azt hallom, hogy le kell tenni az ágyába, hogy egyedül aludjon el, ha ez nem így történik, akkor én rontottam el valamit és ez nem jó így. Egyedül kell sokáig játszania, akkor jó a baba.

Hát nálunk nem így van, kézben alszik el, nem rég múlt fél éves és az éjszakát sem alussza végig. Ahogy betöltötte a fél évét, még több figyelmet, közös játékot igényel.

Ha nagymama korosztállyal beszélgetek, azt mondják, miért baj, ha kézben alszik el? Majd ráér átaludni az éjszakát 1 éves kora körül.

Mintha más lenne a szemlélet, most időnként kellemetlenül érzem magam, sokkolnak ezek az elvárások, hogy mi még kézben altatunk és éjjel többször megébred a babánk és még eszik is ráadásul.

Megfordult a világ, csak én nem vettem észre? Nekem is kevés most a 24 óra, de a gyerek ezzel jár. Vagy rosszul gondolom?

2010. aug. 26. 21:01
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
56%
Én ezt sosem éreztem, pedig, mint írtam, szintén így nevelem a gyerekem. Szerintem csak nem a megfelelő társaságba jársz, keress olyan barátokat, akik szintén így gondolkodnak, hidd el, nagyon sokan vannak, az én meglátásom szerint sokkal többen, mint azok, akikről írsz. Az meg komolyan érdekel, hogy az utcán bárki is mit mond? Hát én sosem adtam idegenek véleményére gyermeknevelési szempontból.
2010. aug. 26. 22:33
 22/39 anonim ***** válasza:
Bennem szinte állandó nagy kérdés, hogy mennyire jogosak ezek az elvárások. A végén valahol a közepén jutok ki mindig. Is-is. Tudom, hogy sokat kell foglalkozni egy gyerekkel, de talán joggal várhatom el, hogy a napnak legyen olyan rövid időszaka, amikor egyedül eljátszik. Persze erre is rá kell vezetni valahogy biztosan, mert a sírni hagyós módszert sajnos én nem tudom alkalmazni.
2010. aug. 26. 22:34
 23/39 A kérdező kommentje:

22:01-es. Szerintem neked bármit is írhatnék, azt olvasnád ki, amit te akarsz, mert egyáltalán nem azt írtam le, mint amiket te példaként felhoztál velünk kapcsolatban.

És neked is ajánlom a linkelt oldalakat, talán akkor megérted az én soraimat is.

2010. aug. 26. 22:35
 24/39 anonim ***** válasza:
100%

Én azt nem értem, hogy minek foglalkozol más emberek véleményével. Mivel a te gyereked, úgy csináld, ahogy jónak látod, senkinek nincs köze hozzá. Ha te vele akarsz aludni évekig, az is a te dolgod, ha én külön akarom altatni első pillanattól, az meg az én dolgom.

Itt nincsen jó, vagy rossz nevelés, csak eltérő nevelés van. Azért, mert más nem úgy csinálja, azért még nem feltétlenül csinálja rosszul!

A gyereknevelés tipikusan az a dolog, amire aztán semmilyen sablont nem lehet ráilleszteni. Minden gyerek más, és minden szülő más, és a kettejük közötti kapcsolat is annyira különbözik, mint ég és föld. Ami egyáltalán nem baj.

A baj a szemellenzősség, amikor valaki "szomorúan konstatálja", hogy amit ő helyesnek gondol, az nem mindenki szerint jó. Mintha bárki is képes lenne megállapítani pl. az én gyerekemnél kívülről, hogy mire van szüksége:S

Ezért teljesen felesleges ilyeneken agyalni, hidd el a nagymamakorúak sem csinálták egyformán. Akkor is voltak olyanok, akik úgy látták jónak, ha egyből önállóságra nevelnek, és olyanok, akik úgy látták jónak, hogy nem.

Tehát a világ nem változott, csak az embereknek több a ráérő ideje.

2010. aug. 26. 22:39
 25/39 anonim ***** válasza:
69%
Azert van ez mert ketfele helyzet van. Az egyik amikor megszuletik a baba akkor a babanak kell alkalmazkodnia a csalad eletehez es a masik ahol a csaladnak a baba lesz az elete es a szulok alkalmazkodnak hozza. Az emlitett ket helyzet annyira kulombozik, hogy az egyikbe a te nevelesi elved mukodne a masikba meg nem. Egyik helyzet sem jobb vagy rosszabb, mindketto helyes, csak pl az egyikbe a babanak kell alkalmazkodni a csalad mar meglevo eletehez mert: mar van 2 masik gyerek akit nem lehet felretenni mert a kicsinek eppen most szuksege van rad es sir, ikrekrol van szo (netan 3-as ikrek) es egyszerre sirnak egyszerre kene oket ringatni, anyukanak vissza kell menni dolgozni es bolcsibe megy a gyerek ahol nem csak o lesz egyedul es el kell fogadnia, hogy nem lehet az anya ott amikor eppen o akarja es ezt igy kell megszoknia, vagy csak egyszeruen igy mukodik jobban a csaladnak. A masik nevelesi elv mukodik egy masik fajta csaladba ahol a gyerek lesz a szulok elete, nem kell alkalmazkodnia mert a szulok alkalmazkodnak hozza. Tenelg mind a ket helyzet jo, nem rosszabb egyik sem, nem rontottal el semmit sem kerdezo, hanem te alkalmazkodsz a babahoz es az igenyeihez. En a masik csapatba tartozom mert sajnos a kisfiam bolcsodebe megy 1 evesen es kell neki a napirend es meg kell tanuljon nelkulem is jatszani, ringatas nelkul elaludni mert igy konnyebb lesz neki.
2010. aug. 26. 22:53
 26/39 anonim ***** válasza:
100%

Szia.

Nagyon sok valaszt kaptal es nem is tudtam elolvasni oket, mert foznom kene :S

En probalom megtalani az arany kozeputat.

A lanyunk kulon agyban alszik, de ha igenyli kihuzom a nappaliban az agyat es egyutt alszunk pl fogzaskor, mert eleg nehezen viseli.

En is kezben altatom.Egesz nap vele vagyok, de hagyom egyedul is jatszani.Ha egyutt jatszunk jatekok nelkul teszem azt.Mondokazok enekelet Neki vagy csak szimplan meselek mindenrol.Elvegeztunk egy baba masszazs tanfolyamot.Szereti ha masszirozom es elvez minden testi kontaktust.Amikor egyedul jatszik akkor jatekokat kap, hempergozhet a foldon stb.Van, hogy csak 5percig elvezi, van , hogy fel oraig.Soha semmit nem eroltetek.Jarunk baba klubba ahol erdeklodik a tobbi baba utan, de minden nap toltunk eleg sok idot csak kettesben is.

En ugy probalom intezni, hogy Neki legyen jo es ne nekem.Persze hazugsag lenne azt mondani, hogy sosem hagytam meg sirni.....volt, hogy annyira faradt kimerult es ideges voltam, hogy be kellett tennem az agyaba, kimenni a furdobe es megmosakodni hideg vizzel.Leulni a kad szelere es sirni egy nagyot.Utana vissza mentem hozza es mosolyogva probaltam vigasztalni.Ha ezt az 5 percet nem forditom magamra biztos kiborult volna a bili es csunyabban szolok hozza....az meg meg rosszabb lett volna Neki.

Mindenki ugy neveli a gyermeket ahogy jonak latja....

csaladon belul is valtoznak ezek az elvek.

2010. aug. 26. 22:57
 27/39 anonim ***** válasza:
77%

Lefordítanám azért még a kérdésedet, ha nem bánod:

Ugye én nem vagyok sz@r anya, mert így nevelem a gyerekem? De ugye azok viszont azok, akik nem így nevelik a gyereküket? Mondjátok már azt nekem, hogy jó anya vagyok.

Miért van szükséged idegenek megerősítésére? Ennyire nincs önbizalmad, ennyire bizonytalan vagy abban, hogy mi a jó és a rossz?

2010. aug. 26. 23:06
 28/39 anonim ***** válasza:
100%

22:29-esnel a pont.

A mi kisfiunk is ugy alszik el mert O igy akarta,nem kellett ringatni soha meg semmi.

De ez nem azt jelenti,hogy rakenyszeritettuk es bealudt 30 perc remenytelen uvoltes utan. Neki nem volt igenye a ringatasra,O elso perctol magatol aludt el.

Most akkor mi rosszul csinaltuk?

Ugyanis te igy kezdted a kerdesedet"Miert akarja sok anya,hogy kevesebb elfoglaltsaga legyen a gyereke"

Szerintem ez serto es banto azok szamara akinek a babaja egyedul alszik el.

En minden percemet a fiammal toltom mert nekunk itt kulfoldon senkink sincs a ferjem dolgozik,14 honapos a fiam de meg egy fel napot voltunk csak kulon egymastol.

Ne minosits masokat es nevelje mindenki ugy a gyermeket ahogy gondolja es tudja persze legjobb tehetsege szerint a gyermeke igenyet is figyelembe veve.

2010. aug. 27. 05:42
 29/39 anonim ***** válasza:
100%
Az én kislányom "jó" baba és sokszor ezt az ilyen kérdések miatt nem is merem mondani, mert akkor azt kapom, hogy miért nem babusgatom, meg, hogy nem ő a fontos...stb. Nagyon szívesen felvenném ha sír, vagy el is altatnám ölben ha igényelné, itt vagyok és minden öröm ami vele kapcsolatos DE ő nem igényli, 1 hónapos korától egyedül alszik el és nem azért mert hagytam sírni, egyszerűen nem sírt, álmos volt , betettem az ágyba és elaludt. Végig alussza az éjszakát de ez sem az én igényem hanem az övé, sok kritika ér bennünket amit nem is értek, ahhoz , hogy "jó"anyja legyek a "jó " gyerekemnek feltétlenül ki kell vennem ringatni ? Még akkor is ha ez nem igénye? Akkor "Jó" leszek , akkor bizonyítom, hogy anya vagyok? Ez nem így működik és egyetértek azokkal akik azt írják, hogy mindenkinek joga van úgy altatni, etetni, nevelni ahogy ő akarja és ezt tiszteletben kell tartani!
2010. aug. 27. 08:17
 30/39 A kérdező kommentje:

Akinek nem inge, ne veszi magára. Nem azt írtam, hogy mineden anya, hanem, hogy sok. Aki nem erőltette az egyedül való elalvást, miért kéri ki magának a kérdésem? Több anyát ismerek, hogy így érte el és volt akinek még így sem sikerült, nem tudom ott a szegény kisbaba mennyi sírás után győzte meg az anyját, hogy nem fog menni. Volt akit a férje nem engedett be a síró gyerekéhez, erre nem tudok mit mondani. És az ilyen emberek néznek rám furcsán-sandán. De az olyanok is , akiknek állítókag símán elalszik a babájuk, volt ilyen kínossá váló beszélgetés is, hogy a végére én már inkább nem is mondtam semmit.

Szóval itt is, aki leteszi és már alszik a babája, azok háborodnak fel, de nem értem az okát???

De mit gondoljak az olyanokról, akik egy pár hetes babát sírni hagynak, hogy tanuljon meg elaludni, állandóan lepasszolják a nagymamáéknak, mert romantikázni akarnak kettesben. És akkor jó egy baba, ha minél többet el van egyedül, mert akkor anya meg tud nézni egy filmet dvd-n?

Lehet tényleg, hogy így jött ki, hogy ilyenekkel hozott össze a sors és valóban sokszor kellemetlenül éreztem magam a társaságukban. De miben lennék bizonytalan? Az én babám ilyen, mégha sokan nem is tudják felfogni és ez itt a gond. Erre írtam, hogy ha idősebbekkel beszélgetek ők a világ legtermészetesebb dolgaként fogadják, hogy kézben altatom, nem javasolnak praktikákat, hogy le kell szoktatni, mert így nem lesz jó.

2010. aug. 27. 14:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!